Amintiri din Iadul conjugal: "Nu am realizat că e abuz ce face el decât atunci când am ajuns la un pas de moarte"

Amintiri din Iadul conjugal: "Nu am realizat că e abuz ce face el decât atunci când am ajuns la un pas de moarte"

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Momentul în care Abi Blake a fost la un pas să fie ucisă de soțul ei a reprezentat un apel de trezire și a determinat-o să pună capăt relației și să acționeze pe cale legală împotriva lui.

Ea și-a găsit curajul de a-și spune povestea cruntă, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de la BBC, pentru a ajuta și alte victime în lupta împotriva violenței domestice. Relația ei a început ca în basme și s-a îndrăgostit până peste cap de omul alături de care voia să îmbătrânească. Nu avea habar că "prințul", așa cum ea îl alinta, se va transforma în bărbatul care avea să îi facă cel mai mult rău. 

Și-a cunoscut soțul, pe Sebastian Swamy, prin intermediul unor prieteni comuni, chiar de Ziua Îndrăgostiților, în anul 2014. Ea avea un fiu dintr-o relație anterioară și lucra la aeroportul din Manchester, iar el era manager în domeniul telecomunicațiilor.

La doar câteva luni de la prima lor întâlnire, Abi a ignorat îndoielile prietenilor și ale familiei și s-a căsătorit cu bărbatul pe care îl numea "iubirea vieții ei". După nuntă, pe drumul către hotel, ea i-a mărturisit că nu a mai fost atât de fericită în viața ei. Însă fericirea nu a durat prea mult.

abi blake si sotul ei, sebastian swamy, stau impreuna in piscina si zambesc

Sursa foto: Imgur

"Am început să am dubii în privința mea"

La scurt timp după ce și-au unit destinele, cei doi s-au mutat în orașul Knutsford, din comitatul Cheshire, alături de fiul ei dintr-o relație anterioară. Încă de la început, au existat semne care i-au dat de bănuit că ceva nu este în regulă - soțul îi spunea mereu cum să se comporte, cum să se machieze, ce haine să poarte sau cum să vorbească.

"În ciuda faptului că am o diplomă de studii superioare, mă arăta mereu cu degetul și îmi spunea că pentru cineva cu un astfel de intelect, sunt destul de proastă. Și astfel am început să am dubii în privința mea și să îmi pierd încrederea în sine", a povestit tânăra.

Pentru o lungă perioadă de timp, ea a încercat să îi găsească scuze bărbatului pentru comportamentul său abuziv și s-a concentrat doar asupra clipelor frumoase: atunci când era amabil și fermecător, ocaziile în care o invita la cine romantice, când îi cumpăra flori și încerca să fie un soț responsabil. Se simțea răsfățată și nu realiza că, de fapt, era implicată într-o relație toxică.

Însă, după ce au început violențele, a fost mai greu pentru ea să ignore totul. Într-o zi, el a convins-o să iasă în oraș, alături de prietenele sale, și să îl lase singur acasă. Când s-a întors, ea a observat că existau urme de droguri pe masa din camera fiului său, dar și mai multe sticle de băutură goale pe podea. Abi a cerut o explicație, dar Sebastian și-a ieșit din minți. 

Abi Blake, în ziua nunții sale

Abi, în ziua nunții sale. Sursa foto: Imgur

"M-a plesnit foarte, foarte tare și apoi m-a apucat de gură și mi-a spus să tac. Am fugit pe scări, către dormitor, iar a doua zi dimineață și-a cerut scuze și a promis că nu va mai face niciodată așa ceva. A spus că a fost vina mea, că am țipat și că el a vrut doar să mă liniștească, să nu mă audă vecinii. Aceea a fost prima dată când m-a lovit", a spus Abi.

Ea și-a ascuns vânătăile cu ajutorul unor bluze cu mâneci lungi și eșarfe, dar i-a fost mai greu să își ascundă rușinea. Chiar dacă ea chema poliția de multe ori în urma certurilor, nu voia să depună plângere și el se întorcea la domiciuliul conjugal după câteva ore de la arest.

Nu a vrut să depună plângere nici măcar atunci când a bănuit că el a pornit un incendiu în casă, în timp ce ea dormea într-o cameră de la etaj. "Polițistul mi-a spus că trebuie să îl denunț ca să poată să acționeze pe cale legală împotriva lui. Iar eu n-am putut... pur și simplu, n-am putut", a mai spus tânăra. Soțul ei reușise să o convingă de faptul că ea nu putea trăi fără el: "Aveam o stimă de sine foarte scăzută și credeam tot ce îmi spune".

Mama lui Abi a intervenit și a avertizat-o că dacă nu ia măsuri, într-o zi va ajunge în pământ. Cinzi zile mai târziu, cuvintele ei aproape că s-au adeverit, când Sebastian a lovit-o cu o forță atât de mare, încât i-a lezat măduva spinării, i-a rupt mai multe coaste și i-a perforat un plămân. În timp ce ea zăcea pe jos, bărbatul îi spunea că s-a săturat de ea și că trebuie să tacă din gură.

Din fericire, femeia a supraviețuit, datorită intervenției vecinilor, care i-au auzit țipetele și au chemat salvarea. Cu toate că este în viață, a rămas cu leziuni permanente asupra măduvei spinării și a fost diagnosticată cu tulburare de stres posttraumatic.

Keri Nixon, psihologul criminalist care a ajutat-o pe Abi în privința recuperării, este convinsă că dacă ea nu l-ar fi părăsit imediat după acel incident, nu ar mai fi fost astăzi în viață ca să își spună povestea.

Sebastian nu a abuzat-o pe Abi doar din punct de vedere fizic, ci și pe parte emoțională. El a forțat-o să se izoleze de prieteni și de familie și, ca în majoritatea cazurilor în care femeile sunt abuzate de soți, ea nu era conștientă de ceea ce se întâmplă și nega că există o problemă.

Proiectul care ar putea salva alte victime

Descurajată de numărul de cazuri unde ofițerii de poliție sunt chemați la incidente de abuzuri domestice în care constată că victimele refuză să depună plângeri sau își retrag declarațiile a doua zi, Claire Jesson, ofițer de poliție la departamentul din Cheshire, alături de un student de la Universitatea din Chesire, au venit cu o propunere.

ofiterul de politie claire jesson, care a ajutat-o pe abi blake in lupta cu fostul sot

Claire Jesson, ofițerul de poliție care a ajutat-o pe Abi în lupta cu fostul soț. Sursa foto: Imgur

"Victima nu trebuie lăsată singură după incident, ci ajutată de un specialist să își revină după traumă și care să îi prezinte ce opțiuni are împotriva partenerului abuziv. Implică eforturi uriașe din partea poliției, dar poate oferi o șansă în plus persoanelor abuzate", a declarat Claire. Proiectul a fost pus în aplicare în comunitatea din Crewe în anul 2020 și are multe șanse să fie lansat și în alte orașe din Marea Britanie.

Citește și: Celebră vedetă TV, declarație cutremurătoare: "Am fost abuzată de tatăl meu vitreg!"

Abi a reușit să divorțeze de soțul său și să intenteze proces în ianuarie 2019. Sebastian a recunoscut în fața judecătorilor că i-a cauzat vătămări corporale grave, iar acesta a primit trei ani și patru luni de închisoare pentru faptele sale. După ceva timp, ea a aflat că el va beneficia de eliberare condiționată și va părăsi penitenciarul înainte de termenul stabilit anterior.

sebastian swamy, fostul sot al lui abi blake

Sebastian Swamy. Sursa foto: Imgur

"Am apelat la ofițerul Jesson pentru ajutor. Nu au vrut să-mi spună când îl eliberează, din motive de protecție a datelor. Ea a sunat și le-a spus că acest caz are un risc ridicat, astfel că trebuie să aflu data exactă", a spus femeia.

După ce a aflat când a fost eliberat fostul său partener, Abi nu a părăsit casa timp de câteva zile, până când nu a auzit din surse sigure că el s-a mutat în alt oraș și este sub supravegherea constantă a polițiștilor.

În prezent, ea se consideră norocoasă că a scăpat din Iadul conjugal și că le poate ajuta și pe alte femei să își revină după astfel de traume. Ea colaborează cu o organizație caritabilă din Cheshire, numită "My CWA", care oferă adăpost și consiliere pentru copiii și femeile care sunt victime ale abuzului domestic.

abi blake, in cadrul emisiunii

Abi Blake, în cadrul emisiunii "Good Morning Britain", în 2020. Sursa foto: Captură Youtube

Ea speră ca nimeni să nu treacă printr-o astfel de experiență traumatizantă și sfătuiește pe toată lumea să acționeze mai devreme decât a făcut-o ea.

"Coșmarul începe pe parte emoțională, nu cu abuzul fizic. Nu am realizat că e abuz ce face el decât atunci când am ajuns la un pas de moarte. Din fericire, am primit ajutorul de care aveam nevoie. Am decis să mă implic, pentru că vreau să ajut pe oricine se regăsește în această situație", a concluzionat Abi.

Surse articol: BBC / TheGuardian / The Sun

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
Nepăsarea în relații, o moarte lentă dar sigură
Nepăsarea în relații, o moarte lentă dar sigură

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.