Bărbații care fac asta au o predispoziție mai mare spre infidelitate

Bărbații care fac asta au o predispoziție mai mare spre infidelitate

Ramona Jurubita

Este dureros să afli că partenerul te înșală, nu-i așa? Simți că tot ce ai construit alături de el a fost distrus într-o secundă și ți-e imposibil să te gândești că vei mai putea iubi din nou. Din păcate, înșelatul este tot mai des întâlnit în relațiile din zilele noastre, pentru că partenerii nu mai au timp să își acorde atenția necesară. Preferă să aleagă mereu varianta simplă, aceea de a căuta alinarea de moment în alte brațe, decât să lupte pentru relația în care au investit timp și energie.

Oamenii pot găsi tot felul de motive să înșele. Nu ai de unde să știi dacă partenerul tău ar putea face acest gest sau nu, pentru că motivele apar pe parcurs. Ele pot fi frustrări născute din diverse situații conflictuale sau nemulțumiri cauzate de atitudinea ta față de el.

Iată cum poți afla dacă partenerul te înșală

Un sondaj realizat în 2016 de YouGov arată că unul din cinci oameni a înșelat cel puțin o dată în viață. Cercetătorii au descoperit că oamenii predispuși să înșele au anumite trăsături comune. Cine ar fi crezut?! Asta înseamnă că dacă suntem atente la anumite aspecte, putem afla dacă pertenerii noștri și-au îndreptat deja atenția spre altcineva sau urmează să facă asta în viitorul apropiat sau îndepărtat.

Cuplu care se îmbrățișează, el privește în obiectiv, iar ea stă cu spatele.

Sursă foto: Istockphoto

Descoperirile nu se opresc aici! Un studiu din 2010, prezentat la a 105-a întâlnire anuală a Asociației Americane de Sociologie, arăta că bărbații care nu au o stabilitate financiară sunt mai predispuși să înșele. Cu cât un bărbat este mai dependent financiar de partenera sa, cu atât mai mare va fi înclinația lui să fie atras de o altă femeie.

Cel care a realizat studiul este sociologul Christin Munsch care este și professor de sociologie la Universitatea din Connecticut. Analiza a fost făcută cu ajutoul unui eșantion de 1.000 de bărbați și 1.500 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, care erau căsătoriți sau locuiau de cel puțin un an cu partenerul/a. Studiul a dovedit faptul că bărbații care depindeau de veniturile partenerelor aveau de cinci ori mai multe șanse să înșele, decât cei care câștigau bani în mod egal. Această predispoziție vine din faptul că bărbații cu venituri mai mici se pot simți inferiori partenerelor și aleg să se îndrepte spre cineva cu același nivel financiar.

Același studiu a arătat că o parte din bărbații potenți financiar nu erau așa de înclinați spre înșelat pentru că se simțeau comod în compania partenerelor care nu erau mai sus din acest punct de vedere. Ideea de a câștiga mai puțin decât partenera îi poate speria pe bărbații care au crescut cu ideea că bărbatul trebuie să fie stâlpul casei și să susțină familia din toate punctele de vedere și să o întrețină financiar.

În rândul femeilor, lucrurile au stat total diferit. Rezultatele au fost opuse pentru că femeile dependente financiar de partenerii lor nu erau tentate să îi înșele, după cum a spus Christin Munsch, realizatorul sondajului, într-un comunicat.

Un partener cu venituri mai mari îi poate oferi ideea de stabilitate unei femei crescute pe modelul tradiționalist, în care primează ideea că bărbatul conduce familia. Aceasta nu îl va înșela pe cel care este atent la nevoile ei și îi oferă confortul de care are nevoie.

În ultimii ani a crescut numărul feministelor, cele care se luptă cu acest stereotip. Ele doresc egalitate cu partenerii de viață și independență financiară. Probabil că dacă s-ar reface acest studiu, rezultatele ar fi diferite fiindcă mentalitatea se schimbă odată cu fiecare generație.

Un alt studiu realizat în America arată că, în general, bărbații sunt tentați să înșele mai mult decât femeile. Diferența ditre procente a fost vizibilă, 20% în cazul bărbaților și 13% în cazul femeilor.

Surse articol: YouGovBestLifeIfStudies

 Sursa foto principală: Istockphoto

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.