Când dragostea îți bate la ușă, dar ești prea speriată și pățită să îi mai deschizi...

Când dragostea îți bate la ușă, dar ești prea speriată și pățită să îi mai deschizi...

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Este inevitabil ca după câteva despărțiri proaste sau după câteva relații proaste, să începi să-ți păzești inima și să faci tot posibilul să nu te îndrăgostești din nou. Începi să devii dezamăgită când începi să-i placi cuiva, în loc să te simți emoționată de potențialul persoanei respective sau de conexiunea care începe să se formeze între voi doi. Uneori faci un pas înapoi, speriată, cu scutul ridicat, și te convingi că nu ai nevoie de acest tip de conexiune sau atașament din nou, deoarece te-ai obișnuit să fii pe cont propriu și îți place așa.

Relațiile rele te învață cum să fii mai bun și mai permisiv cu tine. Te învață că, dacă tot oferi toată dragostea pe care o ai persoanei cu care formezi un cuplu ei și te neglijezi, dragostea va începe să te epuizeze în loc să te împlinească. Te învață cum să îți oferi singură calitățile pe care le-ai căutat mereu într-un partener. Te învață că, dacă îți poți oferi tot ce ai avea nevoie să primești de la ceilalți, nu vei mai intra niciodată într-o relație sau nu vei fi atașat de cineva din motive greșite.

Deși este o realizare minunată să devii autosuficientă, astfel încât dragostea să devină ceva care să îți umple inima și nu să fie doar o necesitate, ea devine, de asemenea, un obstacol atunci când cunoști pe cineva. Mintea ta crede automat că este greșit să te deschizi din nou. Te păcălește să crezi că ești mai bine fără EL.
Pentru că adevărul este, relațiile potrivite scot ce este mai bun și mai frumos din tine, îți arată o latură a ta pe care nu o poți dezvălui cu adevărat altora, te face să îți schimbi toate obiceiurile încăpățânate și te transformă într-o persoană mai caldă. Relațiile potrivite îți reamintesc că a îți oferi dragostea și a fi cu cineva cu care îți poți împărți viața sunt unele dintre cele mai frumoase sentimente din lume.

Cu toții vrem să evităm să avem inima frântă din nou sau să simțim că facem mereu aceleași greșeli sau aceleași alegeri nefericite, dar pentru unii oameni merită să risți. Unii oameni merită să îți lași scutul jos. Unii oameni vin în viața ta pentru a-ți dovedi că nu sunt la fel ca aceia care te-au rănit. Că, uneori, când îi lași pe oamenii potriviți să se apropie de tine, îți schimbă viața în cel mai frumos mod și te inspiră pentru a deveni cea mai bună versiune a ta. Când îi lași pe oamenii potriviți ție, ca un puzzle, ei îți arată că a fi vulnerabil este uneori cea mai pură formă de iubire de sine.
Dragostea înflorește cu adevărat atunci când nu este inhibată.

Surse foto: istock

Articolul urmator
Sfatul specialistului: cum îți dai seama că ești într-o relație unilaterală
Sfatul specialistului: cum îți dai seama că ești într-o relație unilaterală
Esti prea visatoare cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Esti prea visatoare cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.