Când o femeie renunță, nimic nu o aduce înapoi

Când o femeie renunță, nimic nu o aduce înapoi

Roxana Dumitrica

De multe ori oferim șanse nemeritate partenerilor noștri. Stima de sine scăzută, teama de singurărătate sau beneficiile pe care ni le aduce o relație ne fac să închidem ochii în fața unor greșeli capitale. Sunt cazuri în care femeile tolerează infidelitatea și violența, pentru a rămâne alături de partener.

femeie pe plaja face semn la avion

De cele mai multe ori, știind că va avea mereu unde să se întoarcă și că va fi iertat, partenerul greșește cu bună știință. Profită de faptul că partenera este dependentă de el, iar egoismul nu-l face să observe câtă suferință provoacă.

Primul impuls este să dai vina pe factorii externi. Fie acuzi o altă femeie că a intrat în viața lui, fie dai vina pe alcool sau alte vicii. Înainte să dai vina pe mediul înconjurător pentru suferința ta, trebuie să înțelegi că doar tu ești responsabilă pentru fericirea ta și a relației.

Când femeia începe să se respecte și își dă seama că viața ei nu depinde de un bărbat, se desprinde, încetul cu încetul, de relație. Nici măcar nu mai face lucruri care să atragă atenția, cum ar fi stârnirea geloziei partenerului sau crize de plâns. După această revelație eliberatoare, ea alege să părăsească relația toxică în care se afla. În momentul în care este hotărâtă să ia această decizie, nici lacrimile, nici promisiunile nu o mai pot îndupleca. Este vremea să se redescopere și să caute pe cineva demn de calitățile pe care ea le are de oferit. Chiar și singurătatea este o alegere mai demnă decât să se lase constant călcată în picioare.

Niciodată nu este prea târziu ca o femeie să-și dea șansa la fericire. Odată ce a decis să lase totul în urmă, va renaște mai frumoasă și mai puternică. Deși probabil va suferi, va învăța că iubirea de sine este cea mai importantă. Își va canaliza toată energia spre propria persoană, iar când va învăța să se iubească și să se respecte, va găsi și un partener pe măsură. Să ia viața de la capăt este o dovadă de curaj, iar toate femeile aflate în relații toxice ar trebui să fie încurajate să facă asta. Iar cea mai mare durere pentru partenerul care a făcut-o să sufere va fi să o vadă fericită, alături de cineva care îi oferă apreciere, loialitate și respect.

Tu ai renunțat la o relație care te făcea nefericită?

Articolul urmator
Ce înseamnă când un bărbat te strigă pe nume
Ce înseamnă când un bărbat te strigă pe nume
Micul dejun preferat dezvăluie când îți vei cunoaște sufletul pereche
Incepe quiz
Micul dejun preferat dezvăluie când îți vei cunoaște sufletul pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.