Care sunt metodele anticonceptionale utilizate de cupluri

Care sunt metodele anticonceptionale utilizate de cupluri

Tatiana Stefan

Fiecare cuplu care isi doreste o viata sexuala bogata, dar care nu este pregatit sa aiba un copil alege cu precautie cea mai buna metoda de contraceptie. 


Asadar, sa aflam care sunt cele mai utilizate metode contraceptive! 

Metode anticonceptionale simple si eficiente

Prezervativul masculin

Prezervativul masculin este una dintre metodele contraceptive cel mai des utilizate. Prezervativul nu te fereste doar de sarcinile nedorite, ci te protejeaza si de bolile cu transmisie sexuala, fiind o metoda eficienta si chiar singura in acest caz. Prezervativul este un "balon" ce se muleaza pe penisul in erectie si actioneaza ca o bariera pentru a impiedica spermatozoizii sa patrunda in interior si sa fecundeze ovulul. Acesta poate fi confectionat din numeroase materiale, precum poliuretan sau piele de miel, insa cel mai utilizat este cel din latex.

Pilulele contraceptive

O alta metoda contraceptiva utilizata de numeroase femei sunt pilulele contraceptive, extrem de eficiente. Aceasta metoda de contraceptie consta in administrarea orala de hormoni, ceea ce conduce la stoparea ovulatiei si implicit, la diminuarea sanselor unei femei de a ramane insarcinata. In ciuda posibilelor efecte secundare ale pilulelor contraceptive, precum depresia, pierderea apetitului sexual sau posibilitatea de ingrasare, care este intalnita in putine cazuri, numeroase femei utilizeaza aceasta metoda contraceptiva si se declara multumite. In plus, pilulele contraceptive pot regla ciclul menstrual si pot diminua durerile menstruale.

Diafragma

Diafragma este o metoda contraceptiva ce consta in inserarea unui inel metalic la intrarea in uter, inel ce are o membrana de latex sub forma de cupa si reuseste sa acopere colul uterin. Aceasta poate fi introdusa cu doua ore inainte de a se realiza contactul fizic si poate fi indepartata la sase ore dupa contact. Diafragma actioneaza precum o bariera ce blocheaza patrunderea spermatozoizilor in uter. O diafragma este eficienta maximum doi ani.

Metode anticonceptionale pe baza de hormoni

Inelul vaginal

O alta metoda contraceptiva utilizata frecvent este inelul vaginal, ce consta in inserarea unui inel de plastic in vagin, precum un tampon. Acesta elibereaza hormoni intr-o cantitate mica, continuu, precum pilulele contraceptive. Dupa 21 de zile de la introducere, acesta trebuie scos. Astfel corpul tau va lua o pauza si se va putea regla. Dupa sapte zile vei putea folosi un alt inel vaginal.

La fel ca in cazul pilulelor contraceptive, inelul vaginal impiedica ovulatia si ingroasa mucusul cervical pentru ca spermatozoizii sa nu patrunda, iar ovulul sa nu poata fi implantat in mucoasa uterului.

Injectia din trei in trei luni

Este vorba despre o metoda contraceptiva puternica in comparatie cu pilulele contraceptive, motiv pentru care este nevoie de reteta prescrisa de medic. Aceasta metoda contraceptiva este indicata pentru femeile care nu tolereaza pilulele contraceptive, dar pentru ca are consecinte majore asupra sistemului hormonal, aceasta metoda trebuie sa fie utilizata de putine ori pe an. Aceasta metoda contraceptiva consta in injectarea la fiecare trei luni a 150 de mg de acetat de medroxiprogesteron in tesutul muscular al muschilor gluteici. Efectul este similar cu cel al anticonceptionalelor sau al inelului vaginal.

Pilula de a doua zi

Nu este practic o metoda contraceptiva permanenta, ci una de urgenta, care poate impiedica formarea unei sarcini daca este luata in maximum 72 de ore dupa contactul fizic neprotejat. Aceasta pilula intarzie ovulatia sau o previne. Nu provoaca un avort, astfel ca daca ovulul este deja fertilizat si s-a stabilit in uter este prea tarziu pentru ca pilula de a doua zi sa-si faca efectul.

Metode anticonceptionale ireversibile

Vasectomia

Vasectomia este o metoda contraceptiva ireversivila, care se realizeaza in cazul barbatilor si dupa operatie acestia nu mai pot avea copii. Vasectomia este o operatie simpla, ce consta in sectionarea si legarea vaselor deferente, astfel ca spermatozoizii nu mai pot parasi corpul si vor fi reabsorbiti in corp. In primele luni dupa operatie este indicat sa folosesti si o alta metoda contraceptiva, pentru siguranta.

Ligatura trompelor uterine

Ligatura trompelor uterine este o metoda contraceptiva ce implica o interventie chirurgicala prin care trompele uterine ale unei femei sunt inchise. Practic, trompele uterine care ajuta la transportarea ovulului eliberat din ovare in uter sunt legate, iar sperma nu va mai putea ajunge la ovul si astfel sarcina va fi evitata. Insa ligatura trompelor uterine este o metoda contraceptiva definitiva, astfel ca daca iti doresti sa optezi pentru aceasta interventie trebuie sa cantaresti bine avantajele si dezavantajele.

Fiecare cuplu trebuie sa fie constient de riscurile la care se expun atunci cand aleg sa aiba un contact fizic si este indicat sa aleaga cu atentie metoda contraceptiva cea mai eficienta pentru ambii. Astfel te vei putea bucura de momentele de pasiune si vei evita o sarcina nedorita.

Articolul urmator
Cum repari o căsnicie dezbinată de infidelitate, conform sfaturilor părintelui Vasile Ioana
Cum repari o căsnicie dezbinată de infidelitate, conform sfaturilor părintelui Vasile Ioana
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    adakinder
    19 iulie 2013 12:12

    Eu cred, ca ar trebui sa recitesti articolul?

    cr (anonim)
    3 iulie 2013 22:10

    cum sa bagi diafragma in uter????? eu cred ca nu aveti toate tiglele pe casa :|. daca nu sunteti in stare sa scrieti un subiect, stati dracului acasa sau mergeti la sapat porumbi. va angajez la ferma tatalui meu. diafragma se plaseaza pe fundul vaginului astfel incat acopera colul uterin.