Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cât ar trebui să fie darul de nuntă în 2018

Marţi, 19.06.2018

Un mariaj reprezintă un motiv neîndoielnic de bucurie! Faptul că una dintre persoanele la care ții iubește, e iubită și decide să întărească această legătură în fața oamenilor și a lui Dumnezeu reprezintă una dintre cele mai frumoase ocazii de sărbătoare din viață. Fast, puritate, iubire, candoare și multă distracție: o nuntă le are pe toate și te va face fericită din toate punctele de vedere.

Bineînțeles, nu trebuie să ne lăsăm însă amețite de atâta bucurie și să uităm de partea materială. Noi preferăm să considerăm că aceasta e mai degrabă secundară, însă e de la sine înțeles că nu poți participa la o nuntă fără a oferi și un dar. Află cât se dă la nuntă în 2018 în rândurile de mai jos!

De ce trebuie să ții cont atunci când stabilești darul pentru nuntă

Darul la nuntă e o modalitate prin care ajuți nuntașii în viața pe care și-o vor clădi împreună. Cu toții știm că să te căsătorești nu e doar un gest plin de dragoste și de semnificație, ci presupune și anumite implicații financiare. Dacă cei doi viitori miri au pus și bazele unui cămin împreună, e clar că au nevoie de bani, așa că darul de la nuntă devine cu atât mai important: e modul prin care tu vei pune o cărămidă la edificiul fericirii lor.

Masă de nuntă

De la ce criterii trebuie să pleci atunci când stabilești cât se dă la nuntă? Descoperă-le în rândurile de mai jos!

Localitatea în care are loc petrecerea. E de la sine înțeles că nunțile în București și în orașele mari sunt simțitor mai scumpe decât cele din mediul rural. Cu alte cuvinte, darul pentru un cuplu de prieteni care se căsătoresc în București ar trebui să fie mai mare decât pentru amicii care își unesc destinele într-o localitate mai mică. Firește, aici intervine un alt criteriu de care să ții cont, și anume relația pe care o ai cu mirii.

Natura legăturii dintre tine și miri. Nu degeaba am evocat-o în rândurile de mai sus! Evident că pentru prietena ta cea mai bună nu vei plăti aceeași sumă ca pentru o fostă colegă de liceu pe care nu ai mai văzut-o de la finalul anilor de școală. Același lucru este valabil și pentru relațiile de familie, indiferent unde are loc petrecerea.

Venitul tău. Mirii te cunosc, așa că vor înțelege cu siguranță dacă nu îți permiți să le plătești cât îți poftește inima, pentru că ești strâmtorată. De partea cealaltă, și reciproca e valabilă: în cazul în care toată lumea știe că trăiești pe picior mare, vei fi considerată zgârcită dacă darul nu îți reflectă nivelul de trai.

Numărul de persoane invitate. Te duci singură la nuntă sau cu partenerul? E limpede că în al doilea caz vei plăti mai mult. La fel, suma crește în cazul în care ești acompaniată de cei mici!

Prețul meniului și specificul locației. Mirii decid să se căsătorească într-un palat somptuos, plin de glam, în care preparatele sofisticate strălucesc îmbietor pe masă? Evident că vei plăti mai mult decât în cazul în care mergi la o nuntă în aer liber, în curtea bunicilor miresei, de exemplu. Atenție, ne referim aici strict la factorul financiar: nimeni nu spune că ceremonia din al doilea caz nu poate fi mai fermecătoare decât prima. Încearcă să fii obiectivă și informează-te cu privire la prețul meniului înainte de a stabili valoarea darului.

Ziua în care are loc nunta. Se știe că petrecerile organizate duminica sunt mai ieftine decât cele de sâmbătă, deci ține cont de acest aspect!

Ce-ți spune inima. La final, după ce ai cântărit cu atenție factorii de mai sus, lasă și inima să vorbească! Dacă ai adorat nunta prietenei tale, nu îți mai amintești de când te-ai distrat atât de bine, ai plâns și ai suspinat și ai trăit cât alții în zece ani, lasă și portofelul să vorbească. Pe de altă parte, nu ezita să taxezi eventualele gafe. Și nu vorbim aici despre cele ale ospătarilor, deoarece mirii nu au nicio vină în acest caz, ci despre comportamentul nepotrivit al cuplului la adresa ta. Nu ne dorim să te afli vreodată în această situație, dar se întâmplă.

Cât se dă la nuntă, propriu-zis?

Fiind vorba despre atât de mulți factori de luat în calcul, e dificil să îți oferim cu precizie o sumă. Vom evalua însă două scenarii!

Plin cu bani la nuntă

Mergi la nunta celei mai bune prietene/a surorii tale, alături de partenerul tău, în Bucureşti, într-un loc cu pretenții. Împreună, câștigați peste 5.000 de lei. E clar că te afli într-una dintre cele mai selecte categorii. Noi îți recomandăm să pornești de la circa 1.800 de lei și să treci de 2.000 de lei dacă te lasă inima.

Mergi singură la nunta unei cunoștințe, într-un restaurant fără fițe. Pentru București, te poți învârti în jurul sumei de 500 de lei, mai ales dacă nu ai fost niciodată apropiată de nuntași. În provincie, darul de nuntă va fi și mai mic.

După cum vezi, nu există un răspuns clar la întrebarea „cât se dă la nuntă în 2018?”. Sfatul nostru este să analizezi cu atenție criteriile de mai sus, să te interesezi întotdeauna cu privire la specificul localului și să iei în considerare și impresiile tale de la fața locului. Stabilește o sumă preliminară, dar mai adaugă ceva bani în portofel, pentru orice eventualitate. Lasă generozitatea să vorbească, deoarece puterile karmei sunt neștiute!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (18)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!