Cât timp ar trebui să vă întâlniți înainte de a vă numi oficial iubit/iubită

Cât timp ar trebui să vă întâlniți înainte de a vă numi oficial iubit/iubită

Ramona Jurubita

Oficializarea unei relații este momentul așteptat cu sufletul la gură de oamenii care ies la întâlniri și se simt îndrăgostiți nebunește! Nici femeile și nici bărbații nu sunt scutiți de acest sentiment de nerăbdare, mai ales dacă sunt absolut convinși că și-au găsit sufletul pereche.

Se întâmplă, uneori, ca unul dintre parteneri să nu fie încă decis cu privire la statutul legăturii dintre ei și să nu se grăbească să anunțe în mod oficial că are pe cineva. Atunci, în sufletul celuilalt se naște o frustrare, o îndoială care îl va măcina și îl va face să se întrebe în mod repetat „când ne vom numi oficial iubit și iubită?”.

Parteneri îmbrăcați în alb care se privesc în ochi.

Acesta a fost și cazul unui bărbat care se vedea pentru tot restul vieții alături de femeia pe care o scosese la doar două întâlniri, iar ea nu dădea semne că ar vrea să oficializeze relația. Din acest motiv, îndrăgostitul s-a gândit să adreseze pe Reddit următoarea întrebare: „Există ceva ce nu am înțeles niciodată - cât timp așteaptă oamenii în mod normal înainte de a se declara un cuplu?”.

Răspunsurile primite de el au fost variate, având în vedere că fiecare persoană percepe altfel trecerea de la întâlniri necomplicate, fără angajamente, la statutul de relație. Unii pot arde anumite etape și pot considera că prima ieșire în doi este prima zi de cuplu, în timp ce alții pot avea zeci de interacțiuni înainte să fixeze data de la care vor putea să se numească iubit/iubită.

Pe de altă parte, sunt și unii oameni care chiar nu au nevoie să se gândească la stadiul în care a ajuns legătura dintre ei, ci preferă să trăiască fiecare moment din plin, fără să își piardă timpul cu tot felul de gânduri și frustrări.

„A fi prezent înseamnă a te bucura de timpul petrecut cu noul/a tău/ta prieten/ă și a permite conexiunii să se adâncească fără a anticipa sau a aștepta pasul următor. Când ești prezent/ă, nu ești grăbit/ă să iei o decizie. Poți lăsa relația să înflorească în propriul timp organic. Cu cât ești mai prezent/ă, cu atât ești mai conștient/ă cu privire la momentul în care ar trebui să treceți la nivelul următor.”, a explicat psihologul și terapeutul Elizabeth Hunter Diamond.

Un alt psiholog, Lorell Frysh, a vorbit despre importanța conștientizării sentimentelor. Se pare că, mai întâi, trebuie să știi dacă ești tu pregătit/ă pentru a merge mai departe, mai ales că acest lucru presupune o serie de schimbări. Odată ce faci pasul cel mare, totul avansează și nu mai poți da înapoi. O relație merge doar înainte, niciodată înapoi, iar dacă îți dai seama că te-ai grăbit, totul va fi compromis.

„Elementele importante pe care oamenii trebuie să le ia în considerare sunt ceea ce îi atrage spre cealaltă persoană, dacă sunt gata să se deschidă și să lase cealaltă persoană să cunoască adevărata lor față, dacă sunt gata să se angajeze într-o relație reală și să îmbrățișeze creșterea și învățarea pe care o presupun relațiile serioase”, a dezvăluit psihologul Lorell Frysh.

Vezi și: 9 semne că bărbatul pe care-l iubești nu este gata pentru o relație serioasă

Așa cum am menționat mai sus, părerile sunt împărțite cu privire la momentul în care ar trebui oficializat un cuplu. Iată ce au spus 15 bărbați despre această etapă importantă din viața lor și a partenerelor:

 1. Relația devine oficială când te obișnuiești cu traiul în doi
  „Soția mea încă îmi aduce aminte de vremea când ne întâlneam, vorbeam de vreo două luni și, în cele din urmă, ea a spus: "Deci suntem iubit și iubită sau ce?" Nu eram foarte experimentat la întâlniri, dar chiar și așa am întrebat-o: "Vrei să fii prietena mea?" M-am simțit cu adevărat stânjenit și depășit. Am presupus că, după ce au terminat liceul, oamenii își asumă automat aceste titluri odată ce au fost împreună o anumită perioadă de timp.”
 2. Depinde pe cine întrebi
  „Dacă ne întrebi pe mine și pe soția mea când a început relația noastră, vei primi două răspunsuri diferite: iulie de la mine și decembrie de la ea! Am crezut că a început când ne vedeam în fiecare zi și alte chestii.”
 3. Când stați împreună și zi și noapte
  „Când eram într-un punct în care ieșeam împreună literalmente în fiecare zi când nu lucram.”
 4. Oficializarea relației este doar un mit
  „Toată această idee de "când trebuie să te declari oficial într-un cuplu" este inventată de oamenii care merg la facultate crezând că a ieși cu mai multe persoane în același timp este echivalent cu a fi adult.”
 5. Când discutați și decideți împreună să faceți pasul
  „Întâlnește-te cu oricâte persoane dorești, iar dacă ai ales doar una, chiar nu este nicio problemă. Totuși, nu este corect să te aștepți la același lucru de la cealaltă persoană până când nu ați avut o discuție despre asta.”
 6. Acest lucru se întâmplă de la început
  „Nu aș începe niciodată o relație cu o persoană care încă se întâlnește cu altcineva. Îmi transmite astfel că nu o interesez cu adevărat, că sunt doar o distracție, până când apare ceva mai bun.”
 7. Când nu mai ești interesat de nimeni altcineva, acesta este un semn clar
  „Cred că depinde foarte mult de persoană! De fiecare dată când m-am întâlnit cu o femeie pe care am plăcut-o, mi-am pierdut destul de mult interesul de a vorbi cu altcineva, chiar dacă nu ne-am pus eticheta de "cuplu oficial".”
 8. Când amândoi vă dați seama că vă potriviți și mergeți mai departe
  „Fiecare are propriul stil de întâlnire. Personal, deși am ieșit cu destul de multe fete atunci când eram singur, mă asiguram întotdeauna că închei lucrurile cu o persoană înainte de a mă întâlni cu următoarea sau mă asiguram că partenerele mele erau conștiente de statutul neoficial al relației, înainte de a mă întâlni cu altcineva sau de a avea aventuri de o noapte.
  Întâlnirile sunt ciudate și nu înțeleg de ce nu ai vorbi despre preferințele tale în materie de întâlniri încă de la început. Eu am făcut-o întotdeauna, deși prietenii mei au spus că este ciudat să declar asta atât de repede.”
 9. Când sunteți amândoi pe aceeași lungime de undă
  „Chiar cred că trebuie să simți situația și că nu există un răspuns corect care să fie valabil pentru toate relațiile. A treia întâlnire, în general, poate fi prea devreme, dar dacă legătura dintre voi pare să avanseze până în acel punct, singurul lucru de făcut este să aveți o conversație.Trei întâlniri, cinci întâlniri, cinci luni - trebuie doar să ai conversația cu partenera ta și să fii pe aceeași lungime de undă.”
 10. Odată ce ai ajuns să cunoști cealaltă persoană
  „Aș spune că orice moment după o lună de relație este edificator pentru mine. Cu cât dormiți mai mult împreună, cu atât devine mai oficial totul.”
 11. Așteptați până când aveți o rutină comună
  „Dacă te întâlnești cu ea în mod regulat, ar fi bine să o faci iubita oficială.”
 12. Faceți pasul următor când aveți gânduri serioase unul cu altul
  „Am întâlnit-o pe iubita mea lunea trecută pentru prima dată, iar la a patra întâlnire, joi, am convenit să fim un cuplu. Sincer, acest lucru este ciudat pentru mine, fiindcă a durat o lună și vreo șase sau șapte întâlniri până să ajung în acest punct cu prima mea parteneră. Mă bucur atât de mult, deoarece perioada de început este, de obicei, stresantă și noi am cam sărit peste asta.”
 13. Oficializezi totul când realizezi că nu suporți gândul că îl poți pierde pe celălalt
  „Când abia începusem să mă văd cu prietena mea, ieșeam și cu alte două femei. Nimic cu adevărat serios, doar experimentam și voiam să găsesc persoana potrivită. Am ajuns într-un punct în care am știut că vreau să fiu cu ea și să renunț la celelalte. De asemenea, nu am vrut ca alți bărbați să se năpustească și să încerce să preia controlul. Așa că, într-o zi, mi-am exprimat clar intențiile. Nu mai știu ce am spus, ceva banal sau stupid de genul: "Deci, vrei să fii prietena mea, pentru că aș vrea să fiu prietenul tău". Da, m-am simțit crispat, dar a funcționat.”
 14. Nu durează mult până se ajunge în acest punct
  „În mod normal, în cel mult trei săptămâni știu dacă mă văd într-o relație cu o persoană. Dacă nu îmi pot imagina până atunci acest lucru, rup conexiunea. Acestea fiind spuse, majoritatea oamenilor au nevoie de mai mult timp pentru a se decide, așa că aștept să aduc subiectul în discuție după ce sunt sigur.”
 15. După trei-patru întâlniri este momentul ideal
  „Simt că după trei-patru întâlniri știu dacă te plac sau nu. Nu-mi place să lungesc lucrurile și nu mă voi "întâlni" cu o femeie care are nevoie de mai multe luni pentru a se hotărî.”

Cum porți o conversație despre oficializarea relației?

Situația este relativă și depinde foarte mult de personalitatea fiecăruia, dar, în mod normal, ar trebui să discutați deschis și să vedeți ce ar însemna pentru amândoi asta. Va fi nevoie să analizați schimbările care apar și noul stil de viață la care ar trebui să vă adaptați – poate vă mutați împreună, poate vă faceți programul în funcție de timpul liber al celuilalt, poate vă extindeți amândoi cercul de prieteni și sfera de activitate.

Dacă nu sunteți dispuși să faceți unele sacrificii sau să tolerați tabieturile și greșelile celuilalt, poate că nu este momentul pentru următorul pas. Oficializarea relației este, de fapt, asumarea conexiunii care s-a format între doi oameni maturi și cu dorințe, vise și aspirații comune.

Acest articol este o adaptare a articolului redactat de scriitoarea Rebecca Jane Stokes și publicat pe Your Tango.

Citește și: Întrebarea pe care să i-o pui unui bărbat dacă vrei să fii fericită și iubită

Surse foto: Unsplash

Surse articol: YourTangoWikihowInsider

Articolul urmator
Limbajul iubirii îți poate sabota relația de cuplu?
Limbajul iubirii îți poate sabota relația de cuplu?
Ce meserie ar trebui sa aiba viitorul tau iubit?
Incepe quiz
Ce meserie ar trebui sa aiba viitorul tau iubit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.