Cat dureaza dragostea adevarata

Andreea Gluh, redactor

Dragostea este un sentiment unic, ce nu are varsta. Fluturasii din stomac nu iti dau pace, iar gandurile iti zboara numai la persoana iubita. Cu siguranta ai auzit ca, pe langa atractia pe care o simti fata de persoana iubita, este vorba si de o reactie chimica ce are loc in creierul tau. Este vorba despre un hormon, oxitocina, si despre o proteina pe care cercetatorii au denumit-o factorul de crestere a nervului.

In functie de acestea, iata cat dureaza dragostea adevarata!

Ce spun specialistii despre oxitocina, care joaca un rol important in dragostea adevarata

Conform studiilor realizate de oamenii de stiinta americani, se poate estima cat va dura o relatie in functie de cantitatea de oxitocina din sangele subiectilor. Astfel, s-au ales mai multe serii de subiecti, dintre care unii erau singuri, altii erau intr-o relatie inceputa de curand, iar altii, intr-o relatie stabila, de durata. Cei care erau implicati intr-o relatie de curand aveau un nivel dublu al oxitocinei in comparatie cu cei singuri. In acelasi timp, cei aflati intr-o relatie de lunga durata au avut un procent de hormoni stabil vreme de aproximativ sase luni.

Cu toate ca si noii parinti au sentimente foarte puternice pentru copiii lor, se pare ca tot in cazul indragostitilor putem vorbi despre cel mai ridicat nivel de oxitocina.

O alta descoperire consta in faptul ca cei al caror creier secreta in mod natural mai multa oxitocina reusesc sa se ataseze mai repede de o persoana, incep mai usor o relatie si se inteleg cu partenerul de viata mai bine.

Dureaza dragostea adevarata doar un an?

Chiar daca pana acum ai auzit ca dragostea adevarata dureaza toata viata, studiile arata ca situatia este cu totul alta. In urma cercetarilor, s-a dovedit faptul ca, pe langa hormonul oxitocina, in cazul persoanelor indragostite joaca un rol la fel de important si proteina denumita factorul de crestere a nervului. Aceasta este vinovata pentru senzatiile pe care le ai cand esti indragostita: palpitatii, fluturasi in stomac si palme transpirate. Astfel, in cazul unor subiecti care tocmai s-au implicat intr-o relatie, nivelul acestei proteine era aproape dublu in comparatie cu cel masurat in cazul persoanelor care faceau parte dintr-un cuplu stabil de aproximativ un an: 227 de unitati fata de 123 de unitati.

Asadar, conform studiilor, dragostea adevarata dureaza aproximativ un an, insa sentimentele umane si respectul reciproc nu pot fi masurate in mod stiintific. Tine doar de tine si de partenerul tau sa va intelegeti pentru ca relatia voastra sa mearga. Evitati certurile in cuplu , aveti incredere unul in celalalt si dragostea voastra chiar va dura toata viata!

Articolul urmator De ce a doua dragoste este cea adevarata

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.