Ce am învățat iubind persoanele nepotrivite. Au plecat pentru totdeauna din viața mea, iar tot ce pot să fac este să le mulțumesc

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Atunci când ai inima zdrobită și lacrimile îți șiroiesc necontrolat pe obraz, imediat după o despărțire, ultimul lucru la care poți să te gândești este că totul se întâmplă doar în favoarea ta. Uneori, oamenii vin în viața ta doar pentru a-ți oferi o lecție valoroasă și pentru a te ajuta să treci la un alt nivel al maturizării. Au plecat pentru totdeauna, iar tot ce poți tu să faci este să le mulțumești pentru tot ceea ce te-au învățat.

Am primit multe lovituri care mi-au sfărâmat sufletul în bucățele. Am crezut că nu sunt demnă de iubire și că mereu este vina mea pentru că sunt părăsită. În realitate, iubind persoanele nepotrivite pentru mine m-a ajutat, de fapt, să evoluez ca persoană și să fac alegeri mai inspirate pe viitor. 

Surse articol: Cluber / Tinybudha / LoveMatters 

Nu poți forța pe cineva să te iubească

Nu poți forța pe cineva să te iubească

Oricât de mult ai încerca, nu poți forța pe cineva să te iubească. Acesta este un adevăr dur al vieții, pe care nu îl poți evita. Orice ai face sau spune, este imposibil să schimbi modul în care cineva simte, gândește și acționează. În acest caz, ar trebui să îți adresezi această întrebare: "Este o persoană demnă de sentimentele tale?" Cât veți mai rezista astfel? O lună, două, un an? La urma urmei, trebuie să fii absolut convinsă că acea persoană merită atenția și timpul tău. Doar așa veți putea fi fericiți în cuplu. 

Dacă acea persoană nu face eforturi în relație, există mari șanse ca pur și simplu să nu-i pese

Dacă acea persoană nu face eforturi în relație, există mari șanse ca pur și simplu să nu-i pese

Fii sinceră! De câte ori ai fost prima care a trimis primul mesaj, a făcut primul pas sau prima care a întrebat dacă ieșiți la o întâlnire? Dacă persoana pe care o iubești nu depune eforturi încă de la început de a fi prezentă în relație, atunci cel mai probabil nu se va schimba niciodată. Chiar îți dorești să fii cu cineva care nu are chef măcar puțin să te cunoască?  Întreabă-te! Răspunsul la întrebare este în același timp răspunsul la o alta: "Merită această persoană iubirea ta?"

"Nu e cel mai potrivit moment" nu este o scuză în fața iubirii adevărate

"Nu e cel mai potrivit moment" nu este o scuză în fața iubirii adevărate

Mulți oameni își justifică lipsa de a investi timp și energie într-o relație cu ideea: "acum nu este cel mai bun moment". Da, poate lucrurile erau diferite dacă vă întâlneați într-un alt moment al vieții, însă cred cu tărie că dacă ești iubit într-un mod sincer și profund, oricât de mult haos ar fi în jurul vostru, se va găsi mereu timpul necesar pentru a-l petrece împreună. Se întâmplă ca doi oameni să se întâlnească într-o perioadă în care și-au propus poate să se concentreze mai mult pe carieră sau vor să se mute în altă țară pentru studii, însă cu toate acestea reușesc să își facă o prioritate din a-l păstra pe cel drag lângă ei. 

Nu o lua personal dacă preferă pe altcineva

Nu o lua personal dacă preferă pe altcineva

Imaginează-ți că te întâlnești cu un bărbat timp de câteva luni, iar la un moment dat face o întoarcere la 360 de grade și pleacă, spunându-ți doar că nu este pregătit pentru o relație. Apoi, afli că se întâlnește cu altcineva, la scurt timp. Prima greșeală pe care o poți face este să te învinuiești și să iei totul personal. Nimic mai greșit! Nu erați destinați să fiți împreună și asta este. Stima de sine și faptul că cineva nu te iubește nu au nimic de-a face una cu cealaltă. 

Surse foto: istock

Articolul urmator Cum să rămâi pentru totdeauna îndrăgostit de partenerul tău de viață

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.