Nu Skin

Ce flori să nu oferi de Valentine's Day: aduc ghinion în dragoste

Redactor Alexa Galgau

Luna februarie este luna iubirii, datorită zilei romantice pe care foarte mulți oameni de pe Glob o sărbătoresc: Valentine's Day. Când spunem „Ziua Îndrăgostiților”, ne gândim instantaneu la multe inimioare, la cupluri fericite, ciocolată și, desigur, flori. Multe femei vor primi câte un buchet de flori cu această ocazie, însă, deși toate sunt frumoase, nu toate poartă și noroc în dragoste. De fapt, există câteva plante care nu ar trebui niciodată oferite cadou!

Iată ce flori să nu oferi niciodată de Valentine's Day!

barbat oferind un trandafir unei femei

Flori pe care să nu le oferi de Valentine's Day

Este de la sine înțeles că Ziua Îndrăgostiților trebuie marcată cumva într-un cuplu, iar cel mai adesea bărbații le cumpără aleselor lor câte un buchet de flori. Este un gest simbolic care adesea valorează mai mult decât orice cadou scump, însă trebuie să ținem cont și de semnificația din spatele florilor, pentru că există și unele despre care se spune că pot aduce ghinion în dragoste!

Florile pe care trebuie să eviți să le oferi de Valentine's Day sunt:

 • Omagul-albastru: această plantă care crește în zonele stâncoase este foarte frumoasă, fără îndoială, însă simbolizează ura, nicidecum iubirea. Această semnificație i-a fost atribuită, probabil, din cauză că este o plantă otrăvitoare, însă cert este că omagul nu ar trebui niciodată inclus în buchetele de flori pentru o persoană iubită, deoarece poate „otrăvi” și relația.

 • Piciorul-cocoșului: această plantă galbenă este delicată și frumoasă, putând fi găsită adesea în zonele muntoase și la malul apelor. Totuși semnificația ei nu este una care să fie potrivită pentru Valentine's Day, deoarece delicata floricică reprezintă imaturitatea și copilăria. Oferită cadou, ea poate să transmită un mesaj greșit, așa că nu ar trebui inclusă în buchetul de flori pentru iubită.

 • Iarba fluturilor: această plantă decorativă este adesea oferită cadou datorită aspectului ei unic, însă nu este o idee bună să o dai persoanei iubite, pentru că înseamnă... „Părăsește-mă”. Ea aduce mare ghinion în relații și nu ar trebui niciodată să fie oferită persoanei dragi, pentru că poate duce la despărțire.

 • Garoafe galbene: aceste flori sunt printre cele mai populare pentru buchetele de flori și sunt dăruite în nenumărate circumstanțe, însă cele galbene au o semnificație negativă: respingere și desconsiderare. În plus, culoarea galbenă este asociată întotdeauna cu gelozia.

 • Crini portocalii: de cele mai multe ori, crinii sunt asociați cu puritatea, însă speciile portocalii sau roșii au o semnificație cu mult diferită - dispreț, mândrie si ură. De aceea, aceste flori pot aduce mare ghinion în relație și nu au ce căuta în casa voastră dacă vreți să aveți parte de armonie și înțelegere.

barbat oferind flori unei femei

 • Petunii: una dintre cele mai comune flori de grădină are o semnificație pe care nu multă lume o cunoaște - resentimente și furie. Probabil că dacă ar fi cunoscută semnificația, nu multe persoane ar mai decora casele și grădinile cu aceste flori, deși sunt foarte frumoase.

 • Trandafir negru: cel roșu și cel alb reprezintă dragostea și puritatea, însă cel negru, oricât de special ar fi, este un simbol al morții și nu ar trebui oferit nimănui!

 • Cale: unele persoane sunt de părere că nu ar trebui să oferi nimănui cale, deoarece sunt flori care adesea sunt folosite la înmormântări. Deși simbolizează puritatea, faptul că pot fi asociate cu moartea nu este deloc de bun augur.

În afară de specia florilor pe care le oferi, important este și numărul lor. După cum probabil știi deja, nu este niciodată o idee bună să dai florile în număr par, deoarece, cel puțin în cultura est-europeană, acesta este asociat cu înmormântările. Așadar, oferă-i iubitei o singură floare mai specială, precum un trandafir, sau un buchet cu un număr impar de flori - cu cât mai bogat, cu atât mai bine!

Acum știi ce flori să nu oferi niciodată de Valentine's Day, așa că descoperă și 10 tipuri de flori de primăvară și semnificațiile lor!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta