Nu Skin

Ce greșeli fac femeile într-o relație și cum să le evite

Cristina Gherghina

Ai găsit în sfârșit persoana care simți că te completează și alături de care te vezi pentru mulți ani de acum încolo, dar ți-e frică să nu o pierzi? Dacă tinzi să repeți atitudini și comportamente care ți-au adus numai necazuri în relațiile anterioare, poate că a venit momentul să te oprești pentru un minut și să cugeți. 

Se spune că femeile sunt ființe complicate, dar dacă este adevărat? Putem fi de acord cu această afirmație doar dacă stăm și ne gândim la faptul că noi, femeile, avem instinctiv pornirea de a comenta câte ceva tot timpul. 

greseli în relatie

De cele mai multe ori, avem impresia că noi știm mai bine, că avem întotdeauna dreptate și nici nu ne dăm seama cât de greșită este această gândire. 

Exemplele de mai sus sunt doar câteva greșeli pe care reprezentantele sexului frumos le fac într-o relație, iar acestea nu fac decât să le distrugă șansa la fericire. Hai să aflăm ce alte greșeli mai fac femeile în viața de cuplu și cum le pot evita pentru a avea o relație frumoasă și de lungă durată, potrivit doer.ro.

Încerci să îl schimbi

La început, femeia va vedea doar calitățile unui bărbat, dar cu timpul, se va concentra doar pe defectele sale și, prin urmare, va încerca să îl schimbe. În primul rând, trebuie să conștientizăm faptul că fiecare om are defecte și calități și dacă partenerul tău te poate iubi exact așa cum ești, și tu, ca femeie ar trebui să poți. 

Oamenii se schimbă cu greu, și în majoritatea cazurilor, dar dacă ei își doresc acest lucru, așa că să nu crezi că ai puteri magice. Oricât de mult vei argumenta sau te vei justifica, planul tău nu va avea succes pentru că bărbații vorbesc o cu totul altă limbă decât femeile. 

Evident vor exista momente când nu îți vor conveni anumite lucruri și, în loc să îl critici sau să îl faci să se simtă prost, poți încerca să fii blândă cu el și să spui ceva care îl va face să se simtă bine și care îl va inspira să facă aceea schimbare pe care ți-o dorești de unul singur, de exemplu: „Arăți foarte bine în acea ținută, dar poate cu acei pantofi ar fi și mai bine”.  

 Îl sâcâi mereu

Obișnuiești să îți sâcâi tot timpul partenerul? Oprește-te un pic și întreabă-te cum te-ai simți tu dacă ai fi în locul lui? Nu e un sentiment prea plăcut, nu?

Nicio femeie nu este perfectă, la fel cum nici un bărbat nu este perfect și nu va fi capabil să îți ofere fiecare lucru de care tu ai nevoie. Inevitabil, vor exista momente în relația voastră în care nu vei fi deloc mulțumită de ceea ce face, dar, în acele momente, nu îl sâcâi, ci apelează la magia comunicării. Încearcă să vorbești calm cu el și să îi explici ceea ce te deranjează, iar dacă te iubește cu adevărat va ține cont de ceea ce îi spui. 

cuplu care se cearta

Nu îi respecți spațiul personal

Orice om are nevoie de spațiu personal. Atât femeie, cât și bărbatul au nevoie de timp cu sine, de timp în care să stea cu propriile sale gânduri și trăiri. Este extrem de benefic! Atunci când partenerul tău are o stare proastă și nu are chef efectiv să se exteriorizeze, lasă-l! Lasă-l să se retragă, să se gândească și orice ar fi nu insista. Bărbații nu sunt atât de dornici în a-și exprima gândurile instantaneu, spre deosebire de femei. 

Îl poți întreba dacă este ceva în neregulă, dându-i astfel posibilitatea de a spune ce are pe suflet. Însă, dacă simți că nu dorește să se deschidă în fața ta, lasă-l în pace! Când își va pune gândurile în ordine și se va simți pregătit pentru o discuție, va veni singur la tine!

Nu îl apreciezi

Femeile au tendința, după o vreme, să vadă și să se concentreze mai mult la ceea nu face partenerul lor decât la ceea ce face. Din cinci lucruri bune și două lucruri rele, o femeie îi va aminti mereu bărbatului de lângă ea doar de cele două lucruri de care nu a fost mulțumită. 

Încearcă să apreciezi gesturile, oricât de mici ar fi, care îți plac. Acest lucru nu înseamnă să începi să fii lingușitoare, ci doar să te oprești din a mai lua ca atare fiecare gest frumos pe care bărbatul îl face.

Aștepți să îți fie citite gândurile

Probabil aceasta este una din cele mai des întâlnite greșeli pe care femeile le fac într-o relație. Femeile au această tendință de a nu spune ce gândesc sau de a spune ceea ce vor cu adevărat. De exemplu, dacă bărbatul își va întreba partenera dacă are ceva sau dacă este supărată, cel mai probabil va primi ca răspuns un "Nu am nimic". Bărbatul va lua răspunsul ca atare, iar femeia se va supăra și mai mult pe el, deși în acest context bărbatul este nevinovat. 

Cel mai bine este să fii deschisă cu partenerul tău și să îi spui, pe un ton frumos, dacă te deranjează ceva sau dacă îți dorești ceva. În acest fel el va știi exact ce are de făcut, iar tu vei fi mulțumită. Comunicarea este cheia într-o relație, nu uita!

Uiți să acorzi importanță aspectului tău fizic

În unele cazuri, de îndată ce intră într-o relație cu bărbatul care i-a furat inima, femeia va începe ușor, ușor să se neglijeze. Dintr-o dată, aspectul fizic nu va mai conta pentru tine, dar nici nu îți dai seama cât de mult greșești. 

Nu uita că atunci când v-ați cunoscut, aspectul fizic a reprezentat unul dintre factorii importanți care v-au atras la celălalt, ceea ce înseamnă că a fost, este și va rămâne ceva important pe toată durata relației. 

Încearcă să găsești timp pentru tine. Taie un pic din timpul alocat pentru spălat vase, călcat haine sau făcut curat și aranjează-te. Du-te la cumpărături, îmbracă-te frumos și ai grijă la ceea ce mănânci și, de ce nu, poate ai timp să faci și o oră de sport. 

Toate aceste lucruri trebuie să le faci, în primul rând, din respect pentru tine și abia apoi pentru partenerul tău. Caută femeia aceea frumoasă și atrăgătoare de are partenerul tău s-a îndrăgostit, găsește-o și adu-o înapoi acasă.

Te regăsești în exemple de mai sus? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci poate că ar trebui să schimbi felul în care gândești. Încearcă să folosești soluțiile propuse mai sus și vei vedea cum relația ta va deveni mai armonioasă. 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta