Ce să faci atunci când iubitul tău nu este suficient de romantic

Ce să faci atunci când iubitul tău nu este suficient de romantic

Sorina Corneanu

Chiar dacă la jumătatea secolului XX bărbatul era, se spune, încă insensibil emoțional și străin de romantism, astăzi, când dragostea și romantismul merg mână în mână, nu mai există dubii că fiecare bărbat știe să își exprime sentimentele într-o manieră romantică, pe placul femeii, iar femeia știe foarte bine ce să facă atunci când bărbatul își uită obiceiurile romantice.

Multe cupluri trăiesc romantismul la începutul relației, dar lucrurile se schimbă destul de rapid și intervine rutina. Dacă pentru bărbați romantismul nu este indispensabil, pentru femei este esențial. Practic, romantismul și iubirea sunt fețe ale aceleeași monede.

Iată ce să faci dacă iubitul tău nu e destul de romantic!

Spune-i ce îți dorești. E foarte posibil ca iubitul tău să nu își dea seama că nu e romantic. Bărbații nu se concentrează atât de mult asupra acestui aspect, iar atunci când o fac, tot e posibil să nu iasă exact ceea ce te-ai fi așteptat tu. Tocmai de aceea, fără să pierzi timp cu tertipuri și strategii obositoare, spune-i exact ce îți dorești și ajută-l să își corecteze atitudinea față de tine.

Nu îl presa și nu îi reproșa că nu e romantic. Dacă găsești în cicăleală o metodă extraordinară de a-i arăta celuilalt cum ar trebui să fie, s-ar putea să obții contrariul. Iubitul tău se va sătura și se va îndepărta de tine. E foarte posibil ca motivul pentru care nu e romantic să fie legat de o experiență nereușită din trecut. Dacă dezvăluirea laturii romantice i-a adus mai multe critici decât aprecieri, atunci e simplu de înteles că acum nu mai știe cum să reacționeze. Tratează situația cu calm și comunică eficient, fără reproșuri și critici inutile.

cearta intre parteneri

Nu îl compara cu alți bărbați. Orgoliul masculin este un lucru foarte sensibil, iar dacă te gândești că îi vei da o lecție spunându-i cât de romantic era fostul iubit – sau ce minunat e iubitul prietenei tale... – îi vei răni egoul și, fără îndoială, șansele de a mai fi romantic vor fi aproape de zero. Încearcă să fii tu mai romantică. Prin puterea exemplului se pot schimba multe!

Apreciază-l. Dacă nu îi vei aprecia micile eforturi, chiar și așa stângace cum sunt, atunci nu-l vei motiva în niciun fel să își dorească să facă mai mult. Criticându-i fiecare încercare și amintindu-i că nu face destul, îl împingi cu pași siguri către renunțare. În definitiv, nimeni nu își dorește să trăiască într-o relație în care trebuie să demonstreze permanent ceva.

Doar pentru că nu este romantic, nu înseamnă că te iubește mai puțin. Romantismul se mai și învață, iar iubirea poate fi manifestată într-o mulțime de moduri, nu e nevoie de flori și lumânări parfumate la fiecare pas. Totuși, în cazul în care îți dorești asta, discută deschis cu partenerul și explică-i de ce înseamnă atât de mult pentru tine. Cu siguranță, lucrurile se vor rezolva mai simplu decât îți imaginai.

cuplu romantic

Dacă rutina s-a instalat deja în relația voastră, nu mai e de mirare că și romantismul s-a dus. Încearcă să-l recucerești cu o ținută nouă, cu o schimbare care să-i atragă atenția și care să reaprindă pasiunea între voi. Până la urmă, să întreții viu romantismul este o provocare pentru orice cuplu. Nu lăsa timpul să își pună amprenta asupra ta. Îngrijește-te și rămâi la fel de atrăgătoare ca atunci când v-ați cunoscut. S-a dovedit științific că aspectul fizic al partenerilor joacă un rol foarte important în viața oricărui cuplu, mai ales după ce relația a căzut pradă obișnuinței și rutinei.

E important să înțelegi că romantismul nu înseamnă doar petale de trandafiri și lumânări parfumate. Așadar, renunță la ideea că doar o cină la lumina lumânării este romantică. Mai degrabă faceți împreună lucruri care vă plac amândurora. Dacă activitatea în sine este plăcută, romantismul își va găsi singur locul în relație.

Iată cum îți poți surprinde iubitul!

Implicați-vă într-o activitate nouă. Să faci aceleași lucruri în fiecare zi, mai ales dacă nu ești chiar la începutul relației, poate însemna să ucizi orice posibilitate de a mai avea parte de romantism. Încercați să mergeți în locuri noi, să vă angrenați în activități noi, provocatoare, să lucrați în echipă și să vă distrați mai mult. Dacă viața voastră se desfășoară între casă, job și câteva ore de somn, nu e de mirare că iubitul tău nu își mai găsește nici motivația, nici energia pentru a mai fi romantic. Poate părea fără legătură, dar rutina influențează puternic latura romantică a oricărui cuplu.

cuplu fericit

Călătoriile planificate pot fi sigure, dar nu la fel de interesante cum ar putea fi acelea spontane, care au ca unic plan petrecerea unui timp de calitate împreună, departe de lume. Pentru a „reanima” relația, alege să faci lucrurile puțin diferit. Organizează o mini-vacanță romantică și surprinde-ți iubitul cu o experiență nouă care să vă apropie. Romantismul își are sursa cea mai profundă în curiozitate. Dacă între voi nu mai există curiozitate și nu se mai întâmplă nimic nou, nu te prea poți plânge că nu ai un iubit romantic. Nu uita că femeile și bărbații funcționează diferit!

Petreceți puțin timp separat. Să atârni permanent de gâtul lui poate fi plăcut, dar poate să creeze terenul perfect pentru instalarea rutinei. Alegeți împreună o zi-două pe săptămână, sau măcar câteva ore, în care fiecare să aibă activitățile lui și nu vă abateți de la regulă. Distanța este o metodă bună prin care să îți ajuți partenerul să te privească rapid cu alți ochi. După o scurtă pauză sau un weekend petrecut separat, o seară împreună se va desfășura altfel, iar gesturile romantice vor veni de la sine. Ține cont și de faptul că e posibil ca iubitul tău să nu aibă ocazia să fie mai romantic, mai ales dacă te are permanent la îndemână, iar tu îl sufoci cu gesturi siropoase. Bineînțeles că romantismul este bine-venit, dar are nevoie și de un „teren” pe care să se poată desfășura natural.

Nu în ultimul rând, stabiliți clar ce înseamnă pentru fiecare a fi romantic. Menționați lucrurile pe care le considerați romantice și explicați-le. Dacă ideea ta de seară romantică înseamnă o sticlă de vin și o cină la lumina lumânărilor, explică-i asta, dar ascultă-l și pe el. Găsiți o cale de mijloc și nu vă pierdeți în clișee. Dragostea e mai mult decât un gest romantic!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce să nu faci niciodată când un bărbat bate în retragere. Vei face mai mult rău decât bine
Ce să nu faci niciodată când un bărbat bate în retragere. Vei face mai mult rău decât bine
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.