Ce să faci când tu și partenerul tău de viață nu aveți absolut nimic în comun

Ce să faci când tu și partenerul tău de viață nu aveți absolut nimic în comun

Ramona Jurubita

Ți s-a întâmplat să simți că tu și partenerul nu mai aveți nimic în comun? Vă certați des și parcă nimic nu vă mai leagă? Multe cupluri trec prin această situație când nu își mai acordă atenție unul altuia și se adâncesc în muncă sau în alte activități individuale.

Se poate ajunge într-un astfel de moment în cuplu și dacă ne simțim atrași de persoane total opuse. Începuturile sunt frumoase și nu se simt diferențele, dar pe parcurs vor apărea divergențe din cauza concepțiilor diferite.

Cuplu care nu are nimic în comun. El stă pe telefon și ea se uită în jur iritată

Sursa foto: Istockphoto

Unii oameni ajung să își trăiască viețile separat, chiar dacă ei se află într-o relație. Trist, nu-i așa? Acest aspect te poate face să te simți singur în fiecare seară și golul din sufletul tău să nu poata fi umplut nici măcar atunci când te bagi în pat lângă partenerul tău. Iată ce poți face ca tu și persoana de lângă tine, cu care se presupune că trebuie să împarți și binele și răul, să vă reapropiați:

1. Amintiți-vă ce v-a adus împreună

Poate e frustrant că în acest moment nu poți vedea lucrurile pe care le aveți în comun, dar dacă îți iei un moment de reflecție, vei vedea că situația nu este chiar atât de neagră. Gândește-te cum era la început, ce te atrăgea la el, ce făceați împreună și ce ți se părea că îl face să fie potrivit pentru tine. Practic, trebuie să-ți aduci aminte cum te-a făcut să te îndrăgostești de el. Dacă doar fizicul îți vine în minte când încerci să afli ce îți plăcea de el, înseamnă că te afli într-o relație bazată doar pe atracție fizică. Este important să îți placă felul în care arată partenerul tău, dar acest lucru nu este totul. Trebuie să aveți interese și pasiuni comune. Atracția fizică se poate diminua în timp, dar legătura sufletească este cea care se dezvoltă odată cu trecerea timpului. Nu uita, frumusețea sufletului este cea care contează cu adevărat!

2. Gândește-te la lucrurile profunde pe care le aveți în comun

E posibil să nu aveți pasiuni comune, dar sigur aveți ceva în comun. Te-ai gândit vreodată că tu și partenerul puteți avea același scop în viață? De exemplu, poate sunteți făcuți să fiți părinții aceluiași copil care va lua câte ceva de la fiecare și va fi combinația perfectă. Sau poate aveți aspirații comune. Dacă amândoi visați la un viitor asemănător, înseamnă că trebue să îl construiți împreună.
Pasiunile se pot schimba în timp, dar lucrurile importante cu adevărat rămân pentru totdeauna, cum ar fi capacitatea de a lupta pentru un ideal comun.

3. Încercați să faceți lucruri noi împreună

S-ar putea să te surprindă cât de mult vă pot apropia lucrurile noi sau nebunești pe care le veți face împreună. Nu este indicat să te apuci de un sport doar pentru că îi place partenerului. Sigur veți găsi ceva care să vă atragă pe amândoi, un lucru pe care niciunul dintre voi nu l-a încercat niciodată. Așa veți găsi multe lucruri în comun.

4. Găsiți o destinație de călătorie care vă atrage pe amândoi

Descoperirea unui loc nou împreună poate stabili o legătură profundă între parteneri pentru că amândoi vor fi tentați să lege amintirea acelui loc de cel cu care era când l-a văzut pentru prima dată. Pentru a repara o relație, uneori trebuie să ieși din rutină și să schimbi mediul în care petreci timp alături de jumătatea ta. O călătorie este tocmai bună pentru a experimenta necunoscutul împreună.

5. Discută cu el despre ce vă ține împreună

Nu este o idee bună să încerci doar tu să repari relația sau să te gândești doar tu la o soluție salvatoare. Amândoi trebuie să stați de vorbă și să spună fiecare ce crede că îl leagă de celălalt. Discuțiile deschise în cuplu pot apropia mai mult decât îți imaginezi.
Așa veți descoperi dacă vă doriți să continuați relația sau nu. Indiferent de răspuns, nu forțați lucrurile și nu rămâneți într-o relație toxică în care vă simțiți singuri sau nefericiți. Comunicarea este esențială într-o situație grea de cuplu.

Citește și: 15 lucruri pe care cuplurile evită să le discute înainte să se căsătorească și care le afectează serios viața conjugală

Surse articol: PairedlifeHealthlineWellandgood

Sursa foto principală: Istockphoto

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Semne subtile care arată că partenerul tău te urăște în secret
Semne subtile care arată că partenerul tău te urăște în secret
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.