Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Ce să faci când vrei să te împaci cu persoana care te-a părăsit

Alida Enache

Despărțirile dor. Nimeni nu ar putea contesta vreodată acest lucru. Despărțirile dor pentru că, chiar și după separare, sufletul tău tânjește în continuare după cel care i-a fost casă atâta timp. Despărțirile dor atât de tare deoarece atunci când renunți la aceea persoană, nu renunți doar la ea, ci și la o mare parte din tine.

Cu toții am trecut, cel puțin o dată în viață, printr-o despărțire devastatoare… o despărțire care ne-a golit sufletește, care ne-a frânt inima în mii și mii de bucățele. Este foarte greu să înveți să trăiești fără o persoană care până de curând era toată viața ta. După o astfel de despărțire ai putea chiar să te întrebi "Și eu ce fac acum? Cine sunt fără această persoană?". Te simți mai goală ca oricând, iar acest sentiment groaznic te-ar putea face să cazi în multe capcane.

Imagine alb-negru cu un un bărbat care se uită în ochii unei femei

Cauți cu disperare o ieșire din această stare, o cale prin care să poți diminua suferința… ești dispusă să faci orice doar pentru a opri această durere. Este foarte clar că nu ți-ai dorit niciodată acestă despărțire, iar simpla idee că tu ai fost cea părăsită te face să-ți dorești și mai mult să te împaci cu persoana care te-a lăsat baltă. Ei bine, acest lucru chiar este posibil. Te-ai putea împăca cu persoana care te-a lăsat goală, dar va trebui să treci printr-un proces lung până să ajungi în acel punct.

Ce să faci când vrei să te împaci cu persoana care te-a părăsit

Pentru a recâștiga o persoană care a decis că nu mai vrea să facă parte din viața ta, va trebui, în primul rând, să te recâștigi pe tine. Va fi un drum lung și anevoios, dar, în cele din urmă, vei avea foarte mult de câștigat. Acesta e cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să te împaci cu o persoană. De ce? Pentru că aceea persoană s-a îndrăgostit de tine, cea de la începuturi, de aceea persoană vioaie și hotărâtă, nu de cea care acum stă și plânge cu disperare.
Gândește-te că această despărțire s-a întâmplat cu un motiv. Poate că, pe parcursul timpului, tu te-ai schimbat foarte mult, iar fostul tău partener și-a pierdut interesul pentru tine. Despărțirea voastră începuse de mult timp, doar că tu nu ai observat, sau poate ai preferat să te minți frumos că totul este bine.

Încearcă să-ți dai seama care au fost motivele care te-au ținut în acea relație, mai ales că lucrurile nu mai mergeau bine. Poate te simțeai confortabil cu acea persoană sau poate partenerul tău umplea anumite goluri ale tale, acoperea niște lipsuri. Poate îți era frică să o iei de la capăt, deși ți-ai fi dorit, tocmai din cauza sentimentului de siguranță pe care ți-l oferea acesta. Dar uite că inevitabilul s-a întâmplat, iar acum ești pusă în fața acestor situații. Uneori, universul lucrează în așa fel încât ca noi să ne rezolvăm toate problemele pe care le avem cu propria persoană. Și uite că asta se și întâmplă acum. Ești pusă față în față cu propria ta persoană și trebuie să descoperi toate situațiile care au dus la această ruptură. Trebuie să înțelegi, de fapt, de ce acea persoană a devenit atât de necesară pentru tine, de ce ai impresia că nu poți trăi fără ea.

Întoarce-te în timp și adu-ți aminte de toate evenimentele marcante din viața ta. Ce te-a determinat să crezi că tu nu ești deja un întreg și că ai avea nevoie de un anumit bărbat lângă tine? Trebuie doar să devii tu, din nou. Trebuie să devii persoana care erai înainte ca toate aceste suferințe să te schimbe. Profită de această perioadă de singurătate și concentrează-te doar pe tine. Până la urmă, tu ești propria ta salvare și nimeni nu ți-ar putea înțelege nevoile și dorințele mai bine ca tine.

Pune-și gândurile pe hârtie și scrie-i partenerului tău două scrisori. Nu trebuie să i le trimiți, scopul lor este doar de a-ți clarifica tu gândurile. În prima scrisoare descrie-ți suferința, gândește-te la toate lucrurile care te fac acum să te simți așa și întreabă-te care este motivul pentru care tu nu ai putea trăi fără persoana respectivă. Vei vedea că acest motiv nu are nicio legătură cu cel care te-a părăsit! El doar a plecat din viața ta într-un moment în care tu oricum aveai nevoie să fi singură, chiar dacă nu ești conștientă de acest lucru.

În cea de-a doua scrisoare mulțumește-i fostului tău iubit pentru tot ce ți-a oferit pe parcursul acestei relații, fie că este vorba de lecții de viață sau de cadouri care te-au bucurat enorm.
După ce ai scris aceste două scrisori, poți încerca să întorci această situație în favoarea ta. Această despărțire nu este despre el, ci despre tine. Axează-te pe dezvoltarea ta persoană, căci e momentul tău să strălucești. Poate ai uitat cum este dar nu-ți face griji! Treptat îți vei recăpăta strălucirea și fericirea.

Fă o listă cu ceea ce îți dorești de la o relație și de la persoana cu care vei fi, la un moment dat. Axează-te atât pe părțile bune, cât și pe cele rele. Este foarte important să știi și situațiile pe care îți dorești să le eviți într-o viitoare relație. Gândește-te că această despărțire te-a ajutat să-ți înțelegi nevoile, te-a ajutat să te reconectezi cu propria persoană. Și ghici ce? Exact asta trebuia să faci pentru a-ți recâștiga fostul iubit.

Dacă după acest lung proces vei considera că tot el este cel ales, ei bine, nu va mai trebui să faci nimic decât să aștepți. Se va întoarce numaidecât la tine atunci când va vedea că aceea femeie minunată de care s-a îndrăgostit a revenit. Dacă visa la o femeie puternică și independentă, în sfârșit, o poate avea…

Citește și: Îi vei pierde pe oamenii care au rămas în viața ta, dacă te concentrezi în continuare pe cei care au plecat

Surse articol: Cluber, Cosmopolitan, Clevescene

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - cuplu

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Niciun bărbat nu mă vrea, niciun bărbat nu dorește să fie într-o relație cu mine! Ce mă fac? (11481 vizite)
  2. Te rog să nu te întorci niciodată la cel care ți-a făcut inima să plângă, nu mai ai ce căuta lângă acea persoană (11382 vizite)
  3. Scrisoare pentru logodnicul meu care m-a părăsit pentru o altă femeie, după 11 ani în care i-am dat totul și pe deasupra (11309 vizite)
  4. Ce să faci când vrei să te împaci cu persoana care te-a părăsit (10913 vizite)
  5. Există 7 tipuri de dragoste, conform psihologilor, și doar puțini oameni ajung s-o experimenteze pe ultima (10419 vizite)
  1. Îi vei pierde pe oamenii care au rămas în viața ta, dacă te concentrezi în continuare pe cei care au plecat (nota 5)
  2. Dacă faci asta, vei reuși, cu siguranță, să treci peste fosta ta mare iubire (nota 5)
  3. Scrisoare pentru fosta mea soție: obișnuiam să cred că ești cel mai bun și frumos lucru de pe Pământ (nota 4.8)
  4. Te rog să nu te întorci niciodată la cel care ți-a făcut inima să plângă, nu mai ai ce căuta lângă acea persoană (nota 4.5)
  5. Soția primeste o scrisoare de divorț de la soțul care a înșelat-o. Răspunsul ei e strălucit! (nota 4.4)
  1. Minciuni pe care și le spun femeile aflate în relații toxice (0 comentarii)
  2. Scrisoare către cel care a luptat pentru mine: "Îți mulțumesc!" (0 comentarii)
  3. 8 semne clare care arată că nu ești încă pregătită pentru o relație (0 comentarii)
  4. Secretul prin care căsnicia mea funcționează perfect deși am șase copii și o carieră (0 comentarii)
  5. Dacă faceți asta la nuntă, sunt șanse mari să ajungeți la divorț! Ce spun experții (0 comentarii)

  LIKE si intra in universul divelor!