Ce să faci dacă crezi că te înșală, dar nu ai nicio dovadă

Ce să faci dacă crezi că te înșală, dar nu ai nicio dovadă

Ramona Jurubita

Dacă ești într-o relație și te-ai implicat cu tot sufletul, este normal să îți faci griji cu privire la durata ei sau în legătură cu loialitatea partenerului/ei. Trădarea poate fi extrem de dureroasă și chiar este o faptă îngrozitoare care poate avea consecințe pe termen lung.

Dacă „te-ai ars” deja în relațiile anterioare și ai fost înșelat/ă, există șanse foarte mari să trăiești permanent cu teama de a nu trece din nou printr-o experiență asemănătoare. Totuși, ai grijă să nu devii paranoic/ă și să suspectezi că se întâmplă ceva rău acolo unde chiar nu este cazul. Nu este indicat să îți învinovățești iubitul/a pe nedrept dacă nu ți-a dat niciodată motive de gelozie. În cazul în care ai văzut că a dat like unei fete pe care nu ar aprecia-o în mod obișnuit sau că iese la orele la care înainte prefera să stea în casă, ai putea să ai o mică doză de suspiciune.

Femeie care privește în telefonul partenerului fără ca el să știe. Imagine care ilustrează gelozia în cuplu.

Vrei să afli ce poți face dacă bănuiești pe cineva de trădare și nu ai dovezi concrete? Iată cum să nu te gândești prea mult la acest subiect și să nu exagerezi cu drame inutile:

 1. Fii atent/ă la obiceiurile sale care se leagă de utilizarea gadgeturilor
  Poate a început să vorbească de curând cu o persoană care îți este complet necunoscută? Poate a început să-și ascundă telefonul ca să nu fie la vedere și să nu poți vedea schimbul de mesaje? Este nervos când vrei să te uiți la ecranul smartphone-ului său în timp ce poartă o conversație? Trebuie să îi oferi celuilalt intimitate, dar dacă vezi că el are secrete sau detalii de ascuns, este normal să bănuiești că se întâmplă ceva în neregulă în relația voastră.Femeie geloasă care încearcă să citească mesajele partenerului.
 2. Stai de vorbă cu prietenii lui/ei
  Acest lucru, desigur, depinde de relația ta cu ei. Nu trebuie neapărat să îi întrebi direct dacă jumătatea ta te înșală, dar poți să-ți împărtășești sentimentele, să le spui că el/ea s-a schimbat și să întrebi dacă și ei au observat asta. Poate fi o strategie bună, mai ales dacă este vorba de prieteni comuni care sunt sinceri și nu ar suporta să vadă că suferi. S-ar gândi și la tine și ar recunoaște adevărul dacă acesta te lezează în vreun fel.
 3. Fii atent/ă la rutina sa zilnică
  Poate a început să lucreze peste program și să rămână mai mult la birou? Sau și-a găsit un nou hobby neașteptat? Poate că a început să meargă la muncă deși are posibilitatea de a lucra online? Ți se pare că a început să facă duș mai des? Este normal să îți pui semne de întrebare și dacă observi o serie de schimbări, ar fi bine să îl întrebi ce se întâmplă. O discuție deschisă ar putea clarifica situația.
 4. Întreabă-l dacă are pe altcineva
  Conversațiile sincere sunt firești într-o relație săntoasă și oricine ar trebui să îi poată spună partenerului/ei ce are pe suflet. Nu are rost să te chinui cu gânduri interminabile și inutile, așa că mai bine îl/o confrunți în legătură cu problema din capul tău. Poate că nu îți va spune direct, dar din răspuns îți poți da seama care este adevărul. E supărat/ă? Pare că tot ascunde ceva? Evită răspunsul? Sau este cu adevărat surprins/ă?
 5. Lasă timpul să îți arate cum stau lucrurile, de fapt
  Dacă nu ai dovezi ale infidelității sale, o altă variantă este să încerci să ai răbdare. În cazul în care acest lucru este adevărat, dovezile vor ieși la suprafață într-un fel sau altul. Cu cât se relaxează mai mult, ducând o viață dublă, cu atât mai ușor va fi să-l/o prinzi în fapt. Este un scenariu neplăcut, dar face parte din viața reală și din păcate, multe cupluri se destramă când ajung într-o astfel de situație. Totuși, ar fi bine să nu provoci un scandal dacă nu ai nicio dovadă compromițătoare. Poate omul tău chiar este sincer și temerile tale sunt exagerate. De asta ai nevoie de timp – ca să observi de unde pleacă adevărata problemă.
 6. Spune-i că vrei să-i folosești telefonul
  În unele situații, poate fi un real test de iubire. Nu este nevoie să îi verifici mesajele, apelurile sau galeria foto, ci doar să îi ceri telefonul pentru a-i vedea reacția. Îi poți recunoaște apoi că nu ai vrut să te uiți în el și că doar te întrebai dacă are încredere să ți-l dea. Aici există două variante posibile și s-ar putea să înțelegi mai greu care este mesajul pe care ți-l transmite: dacă reacția lui/ei este un refuz categoric, ori ascunde ceva, ori este dezamăgit/ă că tu nu ai încredere în devotamentul său.Femeie geloasă și care nu are încredere în ea și în partener - este supărată când vede că el vorbește cu altcineva prin mesaje.
 7. Vorbește cu prietenii tăi
  Este bine să ceri o părere obiectivă și doar prietenii ți-o pot oferi. Ei văd situația din exterior, așa că s-ar putea să observe dacă exagerezi tu sau dacă iubitul/a chiar greșește față de tine cu anumite gesturi. De asemenea, îți pot spune și cum să procedezi mai departe, sugerându-ți calea care este corectă în ochii lor. Povestește-le tot ce se întâmplă și vezi ce au de spus. S-ar putea să îți faci griji degeaba și ei te vor calma, făcându-te să ai o viziune clară asupra întâmplărilor.
 8. Spune-i că vrei să îl/o însoțești când iese undeva
  Data viitoare când merge într-un loc și ieșirea nu are legătură cu serviciul, vezi cum reacționează dacă te oferi să îl/o însoțești. Reacția sa și explicațiile pe care ți le va da în cazul unui eventual refuz vor fi suficiente pentru a înțelege dacă stai sau nu într-o relație greșită. Nu ai de ce să te îngrijorezi dacă acceptă din prima să te ia și pe tine, mai ales dacă nu se aștepta la o asemenea propunere.
 9. Gândește-te că suspiciunile tale sunt deja un semnal, chiar dacă nu știi sigur dacă te înșală
  Acesta este un semnal de alarmă care arată că nu totul este bine în cuplul tău, că îți lipsește comunicarea deschisă și încrederea sau poate că stima ta de sine este scăzută. O relație cu probleme și ghidată de nesiguranță nu poate funcționa corect, iar la un moment dat se va rupe dacă nu încerci să vezi ce este greșit acolo. Ia-ți un răgaz și gândește-te de unde vin aceste gânduri pe care le ai în legătură cu indifelitatea jumătății tale. S-ar putea să fie totul doar în mintea ta și îți vei îndepărta partenerul/a cu acest comportament greșit.

Ai încercat toate variantele de mai sus și tot nu ai aflat răspunsul la întrebările care te macină în legătură cu iubitul/a? Atunci fie chiar nu te înșală, fie se ascunde foarte bine.

Citește și: Bărbații care fac asta au o predispoziție mai mare spre infidelitate

Surse articol: SoulpostInsiderPulse

Surse foto: iStock

Articolul urmator
20 de semne de avertizare că te afli într-o relație de codependență
20 de semne de avertizare că te afli într-o relație de codependență
Pare un test banal, dar doar geniile îl trec! Ai curaj să îl faci?
Incepe quiz
Pare un test banal, dar doar geniile îl trec! Ai curaj să îl faci?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.