Ce să faci dacă partenerul tău te tratează fără respect, înjositor, în fața altor oameni

Ce să faci dacă partenerul tău te tratează fără respect, înjositor, în fața altor oameni

Ramona Jurubita

Este adevărat că uneori femeile sunt mai sensibile decât bărbații, dar acest lucru nu înseamnă că ele ar trebui să accepte acte violente sau să se simtă inferioare și neputincioase în prezența partenerilor. O relație trebuie să fie armonioasă și lipsită de scandaluri sau de umilințe, având în vedere că orice neînțelegere poate fi rezolvată într-un mod politicos atunci când ambele părți implicate știu să discute civilizat.

Respectul de sine joacă un rol foarte important în astfel de situații și o femeie care știe să impună limite, va ști când este cazul să se retragă de lângă un bărbat care nu o apreciază și care o înjosește în fața celorlalți. Dacă și tu te afli într-o astfel de situație, trebuie să te gândești serios să renunți la relația ta, mai ales dacă faptele violente se repetă. Trebuie să știi că nici limbajul agresiv nu este de acceptat și nu ești nevoită să suporți episoadele de furie ale unui om care nu se poate controla.

Femeie jignită de partener în public

Iată ce este de făcut dacă partenerul tău te tratează fără respect în fața celorlalți:

 1. Să nu crezi și tu lucrurile urâte pe care le spune despre tine
  Unii bărbați sunt tentați să jignească femile atunci când acumulează frustrări și vor să își verse nervii pe cele de lângă ei. Dacă partenerul tău folosește cuvinte urâte la adresa ta, să nu cumva să începi să crezi acele lucruri urâte despre tine. Tu știi cum ești de fapt, iar ceea ce spune el este reflecția comportamentului său și în niciun caz nu te descrie pe tine. Fii încrezătoare în forțele proprii și nu-l lăsa să te facă să îți pierzi respectul de sine.
 2. Vorbește cu cineva care te ajută să te simți mai bine
  Dacă totuși simți că îți pierzi încrederea în tine, alege să stai de vorbă cu un psiholog sau cu un prieten apropiat care te poate încuraja și îți poate spune că ești un om minunat care nu are nevoie de cineva nerespectuos în viața lui. Petrece timp cu oamenii care te apreciază și nu mai sta nicio secundă lângă cel care te tratează necuviincios. Un om care te iubește îți va scoate toate calitățile în evidență și nu îți va atrage zi de zi atenția asupra defectelor pe care le ai.
 3. Iartă doar dacă fapta nu se repetă
  Orice om poate avea momente de cumpănă în care nu știe cum să reacționeze și scapă lucrurile de sub control. Poți ierta un partener care a făcut o dată un gest greșit față de tine, dar nu oferi niciodată o a treia șansă dacă vezi că situația nu se schimbă și se înrăutățește de la o zi la alta. Cine a greșit o dată are șanse să nu repete fapta, dar cine a greșit de două ori va comite aceleași nereguli la nesfârșit.
 4. Spune-i ce te deranjează
  Dacă omul de lângă tine se poartă urât și te face să te simți neplăcut, nu ezita să îi spui în față ce gândești și să îi atragi atenția asupra comportamentului greșit. Poate acea persoană nu realizează că nu procedează corect și este datoria ta să o ajuți să meargă pe drumul cel bun. Dar dacă va continua să arate lipsă de respect, în ciuda ajutorului tău, atunci acel partener nu te merită și trebuie să pui punct legăturii dintre voi.
 5. Pune pe cineva apropiat să îl sfătuiască
  Cu siguranță există o persoană de încredere pentru partenerul tău și o poți ruga să îi spună că nu procedează corect. Ai grijă să alegi un om al cărui sfaturi le ascultă și în care are încredere totală pentru că doar el îi poate deschide ochii. În orice caz, nu trebuie să te lași umilită de cineva care încearcă să pară ceea ce nu este în ochii celorlalți.

Femeie umilită de partener în public

Dacă ai pus în aplicare toate sfaturile de mai sus și partenerul tău nu se schimbă în bine, este timpul să mergi mai departe fără niciun regret. Poate tu ai făcut tot ce ți-a stat în putință ca să salvezi acea relație, dar nu trebuie să te pierzi pe tine doar de dragul de a fi cu cineva care nu te apreciază. Ai încredere că poți găsi omul potrivit și el este acela care te va respecta, te va iubi și te va prețui.

Iată principalele semne care arată că partenerul tău nu te respectă:

 • Se gândește doar la el
 • Îți vorbește urât
 • Nu îți recunoaște realizările
 • Te face să te simți inferioară
 • Îți ascunde lucruri

Este de evitat o relație cu o persoană care face tot ce poate pentru a ieși în evidență și care diminuează importanța partenerului. Nu lăsa pe nimeni să te facă să crezi că nu ești specială, iubește-te mai întâi pe tine ca să știi cum trebuie să fii iubită de cei din jur.

Citește și: Nu dispera și nu te mulțumi cu puțin, așteaptă povestea de dragoste pe care o meriți

Surse articol: TimesofindiaRelateRegain

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Cum poti sa-ti dai seama daca un barbat este disponibil emotional in mai putin de 15 minute
Cum poti sa-ti dai seama daca un barbat este disponibil emotional in mai putin de 15 minute
Cât de pregătit/ă ești să faci față coronavirusului? Testează-ți cunoștințele
Incepe quiz
Cât de pregătit/ă ești să faci față coronavirusului? Testează-ți cunoștințele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  top 5 divahair.ro - cuplu

  1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (98 vizite)