Ce să îi spui soțului dacă te înșală: 8 întrebări pentru el

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Oricare ar fi cazul, e teribil atunci când descoperi că bărbatul tău te înșală. În primul rând, este posibil să nu-l poți confrunta deoarece nu ai dovada sau dovezi pentru acuzațiile tale. Deci, s-ar putea să nu știi ce să-i spui, nici atunci când ești convinsă că te înșeală, pentru a-l determina să recunoască. Este o situație tensionată, însă dacă știi ce mai bine pentru tine trebuie să acționezi rapid. Trebuie să scapi de acel mediu stresant și dăunător pentru relația ta. Cu siguranță comportamentul lui deviant îți afectează sănătatea mentală.

E de înțeles, ești foarte nervoasă că soțul te înșală. Când te-ai căsătorit, v-ați jurat credință unul celuilalt. Amândoi v-ați promis că vă veți rămâne alături la bine și la greu. Fidelitatea a fost un lucru pe care nu trebuia să îl stabiliți, pentru că... e de la sine înțeles. Deci, este normal dacă te simți trădată atunci când afli că soțul tău nu ți-a fost credincios. La urma urmei, te-ai așteptat să-ți petreci restul vieții cu acest bărbat, nu? Lucrul la care te-ai așteptat cel mai puțin a fost să te înșele. 

În primul rând, trebuie doar să îți amintești să rămâi cât mai calmă. S-ar putea să fii extrem de emotivă. Este în regulă. Este normal să te simți așa, dar nu-l poți antagoniza pe soțul tău. Asta nu va duce decât la o discuție aprigă și într-un final inutilă. Deci, având în vedere acest lucru, află care sunt cele opt lucruri pe care ar trebui să i le spui soțului tău.

Vorbește despre sentimentele tale

Vorbește despre sentimentele tale

În primul rând, trebuie să-ți pui sentimentele pe tavă, oricând de dificil ți s-ar părea. Nu te arăți vulnerabilă, ci din contră. Doar oamenii puternici au curajul de a se arăta așa cum sunt și de a spune tot ce gândesc, mai ales într-o situație de genul. El trebuie să înțeleagă cât de mult te-a rănit. Nu te reține. Păstrează-ți controlul asupra emoțiilor tale și exprimă-le clar.

Întreabă-l de ce a făcut-o

Întreabă-l de ce a făcut-o

Apoi, întreabă-l despre motivele sale. Întreabă-l ce l-ar fi putut determina să te înșele. El ar putea aduce în discuție problemele voastre din cuplu sau anumite defecte sau lucruri care îl deranjează la persoana ta. Pregătește-te pentru asta. Asigură-te că el spune adevărul pentru a afla exact care a fost cauza pentru care a recurs la acest gest.

Întreabă-l dacă s-a simțit confortabil să te rănească

Întreabă-l dacă s-a simțit confortabil să te rănească

În continuare, întreabă-l dacă s-a gândit la tine pe parcursul întregului proces. Întreabă-l dacă a fost suficient de sensibil pentru a fi atent la cât de mult te-ar răni prin acțiunile sale. Acest lucru îți va oferi o idee despre cât de egoist este ca persoană și ce laturi ascunse mai are.

Nu cere toate detaliile amantlâcului

Nu cere toate detaliile amantlâcului

Nu vrei să cunoaști toate detaliile, fii sigură de asta, oricât de curioasă ai fi. Este necesar să știi suficient cât să poți să termini de tot povestea dintre voi. Dar nu vrei să știi totul până la punctul în care pur și simplu îți va rupe inima în două. Spune-i acest lucru clar, astfel încât să știe ce să dezvăluie și ce să țină ascuns.

Surse foto: Istock, Unsplash

Articolul urmator Dacă te întreabă asta, este limpede! Te înșală!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.