Ce să nu-i scrii niciodată iubitului într-un mesaj

Redactor Andreea Baluteanu

Există numeroase teorii lansate de așa ziși specialiști în relații, despre ce și cât putem spune persoanei iubite. Noi suntem însă de părere că importantă e sinceritatea și că ești liberă să îi mărturisești, bineînțeles, cu moderație, ce simți pentru el, fără a-ți pune pe față masca indiferenței.

Cu toate acestea, există un cuvânt pe care nu ar trebui să îi scrii niciodată iubitului tău! Descoperă care este această interdicție, în rândurile de mai jos!

Cuvântul care strică relații

Nu, nu e vorba nici de „iubire” și nici de negația definitivă „nu”, ci de ceva mult mai simplu de atât: o greșeală gramaticală. Eroarea care costă relații e reprezentată de utilizarea imperativului verbului „a fi” la forma greșită „fi” și nu „fii”, cea care este corectă. Da, se pare că sintagma „fi fericit alături de mine”, greșită gramatical, dar, fără urmă de îndoială, bine intenționată, te poate lăsa fără iubirea lui.

femeie scrie mesaj

La fel funcționează verbul „a fi” și la modul conjunctiv, timpul prezent, forma negativă. Așadar, dacă alegi să îi scrii „nu vreau să fi cuminte în seara asta”, este posibil să te alegi cu o despărțire, și nu cu o noapte de pasiune!

Mergem mai departe și îți mai oferim o atenționare, care te va transforma nu doar în as la gramatică, dar și în dragoste. Dacă verbul „a fi” mai primește un „i” la imperativ forma afirmativă, îl pierde însă la imperativ forma negativă. Cu alte cuvinte, e perfect acceptabil să îi scrii „nu mai fi atât de rău cu mine”, tachinându-l. Iar dacă te va corecta, știi că ești tu cea îndreptățită să rupi relația!

Pentru mai multe detalii, consultă lecția noastră de gramatică de aici! Așa vei scăpa de orice dubiu!

Te întrebi cum s-a transformat lecția noastră de iubire într-una de gramatică? Trebuie să te avertizăm că în relațiile din ziua de azi (cel puțin în cele care contează, cu bărbați adevărați), scrierea corectă își are locul ei. Ne validează nu doar nivelul de inteligență și de cultură, dar ne descrie și drept persoane pasionate de lectură, informate, care nu au uitat să treacă pe la școală.

Spune drept: tu ai accepta să te întâlnești cu un tip care nu știe să scrie? Care agresează limba română sau pe care nu îl poți prezenta prietenilor tăi, de teamă ca nu cumva să facă o boacănă gramaticală, imediat ce a fost inclus în grupul vostru de pe WhatsApp?

femeie care scrie mesaj pe telefon

Și nu e vorba doar de dragostea pentru școală! Putem tolera faptul că bărbatul cu care avem o relație nu a fost premiant și a preferat o abordare mai practică a sistemului românesc, dar credem și în autoeducare. Noi recunoaștem că nu am tolera prea bine un tip care nu a deschis vreodată o carte, așa că ei de ce ar face-o?

Cu alte cuvinte, dacă nu vrei să fii considerată o ignorantă, nu fi imună la regulile de gramatică! Fă-i câte urări vrei iubitului tău, exprimă-ți toată dragostea, cu sinceritate și fără a urma reguli perimate de indiferență, dar nu scrie „fi” atunci când trebuie să afirmi, cu toată încrederea, „fii!”. Fii inteligentă, educată, acea femeie pe care nu o va putea da uitării vreodată!

Surse foto: Pexels

Articolul urmator Ce să îi scrii unei persoane care a dispărut din viața ta fără urmă și fără vreo explicație

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.