Nu Skin

Ce se întâmplă cu vaginul tău când faci dragoste

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Sexul este procesul natural care ne ajută nu doar să ne apropiem mai mult de persoana iubită, ci și să fim mai sănătoși atât fizic, cât și psihic. Numeroase studii au arătat că persoanele care au parte de amor regulat sunt mult mai sănătoase, iar sistemul imunitar lucrează la cote maxime.

Tanara in rochie alba intinsa in apa

Toate cunoaștem acest proces fizic (mai ales partea cu plăcerea!), însă puține știm ce se întâmplă mai exact în vaginul nostru atunci când avem parte de clipe de amor. Anatomia nu este un test la care toată lumea trebuie să treacă, însă putem afla câteva lucruri interesante despre procesele prin care trece corpul nostru. Astfel, ne putem ajuta de aceste informații pentru a ne descoperi trupul, dar și pentru a atinge cele mai înalte culmi ale plăcerii.

Ce se întâmplă cu vaginul tău atunci când faci amor

Atunci când creierul tău primește semnalul conform căruia ceva „magic” urmează să se întâmple, venele se dilată, iar sângele circulă mult mai repede. Această circulație sporită ajută vaginul să se lubrifieze mult mai repede. Astfel, apar secrețiile vaginale – lubrifiantul natural alcătuit din proteine și aminoacizi – și simți un mic puls în zona vulvei. Miile de terminații nervoase din acest capăt al vaginului fac zona mult mai sensibilă și receptivă la stimulare.

Clitorisul se umflă și se întărește. Dacă ești excitată cum trebuie, acesta poate să aibă de trei ori dimensiunea inițială. Până să revină la mărimea normală, poate să treacă ceva timp, chiar dacă actul sexual s-a încheiat. În faza de stimulare maximă, poate fi destul de dificil pentru unele femei să urineze.

Mai departe, cervixul își pierde din rigiditate, iar atingerea acestuia activează zonele plăcerii din creier, la fel ca în preludiu.

La aproximativ 10% dintre femei, contracțiile mușchilor pelvisului din timpul orgasmului pot elibera o cantitate de lichid din uretră. Această ejaculare feminină nu este urină, ci un lichid natural alcătuit din zaharuri și acid prostanoic, o substanță care se găsește și în compoziția spermei.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în interiorul vaginului tău când faci sex, acum cu siguranță știi!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (23)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta