Ce se întâmplă în corpul unei femei când un bărbat o îmbrăţişează

Ce se întâmplă în corpul unei femei când un bărbat o îmbrăţişează

Redactor Divahair.ro

Denotă ataşament, consolare, pasiune sau chiar dezinteres - îmbrăţişările sunt gesturi care ascund o pleiadă întreagă de semnificaţii. Oricare ar fi intenţia din spatele unei îmbrăţişări, un lucru este cert: pentru a reduce spaţiul personal într-un mod atât de intim şi de apropiat, este nevoie de o conexiune profundă între cele două persoane.

O îmbrăţişare de doar câteva secunde are un impact mai mare în mintea unei femei decât îţi poţi imagina. Citeşte în continuare şi află ce impact emoţional şi fiziologic are o îmbrăţişare asupra ta!

„Atunci când un bărbat se furişează din spate şi îmbrăţişează o femeie, se închide un cerc. Cercul lui şi al ei. Acesta este un cerc al tandreţii, căldurii şi protecţiei. Iar el plasează femeia chiar în mijlocul acestui cerc. Aşadar, el îi arată în mod neintenţionat că, în acest moment, ea este centrul universului său. Un bărbat ţine o femeie în braţe în linişte. De asemenea, femeia păstrează tăcerea. Ea poate simţi căldura emanată de mâinile lui fierbinţi şi protectoare.
Atunci când un bărbat îmbrăţişează o femeie, ea simte că prinde aripi şi poate zbura. Acest cerc al iubirii este calm şi liniştitor. Tăcerea plină de tandreţe o face să se topească precum un cub de zahăr într-o ceaşcă de ceai. Cine este ea acum, stând în centrul lui arzător? Ce simte? Cum s-a transformat în acest moment?

Este ea o femeie sau o fetiţă? Se simte iubită sau este cea care iubeşte? O învăluie tăcerea care îi ascunde gândurile de bărbatul iubit... sau nimic nu este ascuns în acest cerc intim? Până la urmă, el o ţineîn brațe pur şi simplu, protejând-o de lumea exterioară, care este atât de rece şi izolată. Dar în braţele lui este cald şi confortabil. Aceste braţe îi oferă protecţie şi linişte. Este tot ceea ce o femeie îşi doreşte, poate fără să conştientizeze acest lucru, tot ce aşteaptă şi speră...”, este de părere autorul David Tumarin.

Dacă David Tumarin îşi bazează teoria pe o impresie subiectivă, oamenii de ştiinţă oferă date cuantificabile care confirmă efectul benefic pe care îmbrăţişările ni-l dăruiesc. În timpul unei îmbrăţişări, creierul eliberează trei substanţe responsabile pentru starea de bine: dopamină, supranumită şi hormonul „recompensei”, serotonină, care acţionează ca un relaxant muscular, şi oxitocină, care sedimentează legătura dintre mamă şi copil în momentul naşterii şi care conferă sentimentul de siguranţă în preajma persoanelor în care avem încredere.

Însă felul în care percepem efectul celor trei neurohormoni eliberaţi în timpul unei îmbrăţişări au un singur efect: fericire! Îmbrăţişările sunt o scurtătură reală către sentimentul de fericire, aşa că nu mai amâna momentul şi îmbrăţişează chiar acum pe cineva – fie că este vorba despre copilul tău, despre partenerul de viaţă, despre un părinte sau un prieten!

Articolul urmator
Ce înseamnă când un bărbat te strigă pe nume
Ce înseamnă când un bărbat te strigă pe nume
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?
Incepe quiz
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - cuplu

    1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (97 vizite)