Cele 5 reguli ale tăticilor

Cele 5 reguli ale tăticilor

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Experiența de proaspăt tătic sau de tătic veteran este una dintre cele mai minunate și mai provocatoare din lume. Pentru multă vreme te afli în centrul Universului copilului tău, ești eroul și modelul lui în viață.

Dar să fii tată înseamnă, în același timp, să fii un soț sau un partener iubitor, receptiv la nevoile femeii de lângă tine și plin de solicitudine. Nu uita că fericirea copilului este completă când mama și tata sunt, la rândul lor, fericiți.

familie cu bebelus

Iată de ce este bine să respecți cele 5 reguli de aur ale tăticilor, prin care asiguri armonia și buna dispoziție în căminul tău.

1. Poartă cât mai des bebelușul în brațe

Soția ta a purtat copilul în trupul ei timp de 9 luni. Deci, poartă și tu bebelușul în brațe ori de câte ori ai ocazia, în primele sale luni de viață. Nu numai că o ajuți pe partenera ta să se recupereze, dar te și conectezi cu copilul tău mai mult decât îți poți imagina.

2. Învață să schimbi scutece

Soția ta alăptează și, chiar dacă este o experiență frumoasă și plină de satisfacție pentru ea, poate fi și foarte obositoare. Așa că încearcă să-l schimbi tu pe cel mic de scutece cât de des poți. De la scutecul numărul 1 tot  înainte! Vei trece rapid peste greutăți și vei preveni dezechilibrele și resentimentele în relație. Când toate prietenele soției tale se plâng de bărbații lor absenți, nevasta ta se va lăuda cu tine.

3. Pregătește-i soției cafeaua în fiecare dimineață

Chiar dacă o lasă să se răcească și uită de ea constant, tu nu te da bătut. Este modul tău de a-i arăta că o iubești și că o susții în momentele dificile. Știi că a stat toată noaptea să aibă grijă de bebeluș, așa că ajut-o să-și înceapă ziua într-un mod cât mai plăcut.

familie fericita

4. Spune-i partenerei că este frumoasă

Perioada de început a maternității poate fi foarte grea pentru o femeie, dacă își pierde încrederea în farmecul ei. Spune-i permanent că este frumoasă și ajut-o să vadă asta în momentele în care se simte lipsită de speranță în legătură cu corpul ei. Adu-i aminte că este puternică și capabilă să realizeze tot ce-și propune. Amintește-i că este o supereroină. Ea a suferit foarte mult din punct de vedere fizic, iar corpul ei s-a schimbat, pentru că a luat în greutate doar pentru a-ți oferi un copil ce va fi cadoul tău preferat tot restul vieții. Ajut-o să treacă peste problemele de imagine corporală și să-și recapete încrederea în sine și în frumusețea ei.

5. Ai răbdare cu soția ta

cuplu

Amintește-ți că, atât înainte de naștere, cât și după aceea, hormonii ei sunt dați peste cap. Uneori parcă nici nu o mai recunoști, ai senzația că nu este ea însăși și spune lucruri pe care nu te aștepți să le auzi din gura ei. Se poartă straniu cu tine, îți face crize și reproșuri, dar tu trebuie să-ți aduci mereu aminte că ești axul ei de echilibru și persoana care îi dă forță. Așa că atunci când limba ei este prea ascuțită, gândește-te că nu crede cu adevărat ce spune. Continuă s-o susții și își va reveni mult mai repede decât dacă te-ai arăta dezamăgit și resentimental. În plus, îți va dărui întreaga sa recunoștință.

Surse foto: IStock, Pixabay

Articolul urmator
De ce bărbații își fac bagajele și pleacă fix în cele mai grele momente ale vieții
De ce bărbații își fac bagajele și pleacă fix în cele mai grele momente ale vieții
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.