Cinci lucruri pe care TREBUIE să le știi dacă începi o relație cu cineva care are deja copii

Cinci lucruri pe care TREBUIE să le știi dacă începi o relație cu cineva care are deja copii

Alida Enache

Cu toții ne dorim o relație fericită și de lungă durată alături de persoana pe care o iubim. Ei bine, pentru a avea o astfel de relație, ambii parteneri sunt nevoiți să facă multe sacrificii și compromisuri de-a lungul timpului. Sunt nevoiți să lase de la ei și să renunțe chiar la anumite principii pe care le au în favoarea celuilalt. Chiar și așa, cu siguranță că suntem cu toții de acord că merită să faci absolut orice pentru iubire! Vorbim totuși despre cel mai minunat și înălțător sentimente pe care îl poate simți un om.

Relația de vis este aceea în care cei doi îndrăgostiți se căsătoresc unul cu celălalt, fac un copil sau mai mulți împreună și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Totuși, realitatea este total alta și lucrurile nu se întâmpla chiar așa cum am spera noi. Multe persoane ajung să se despartă chiar dacă au copiii împreună și asta este perfect normal. Chiar dacă prima căsnicie nu a mers, ele și-ar putea dori să-și refacă viața cu altcineva și nu este nimic greșit în asta. Astfel, mulți dintre noi ajungem în relații cu persoane care tocmai au încheiat o căsnicie și care sunt deja părinți.

Imagine cu o fetiță care îmbrățișează un bărbat șio femeie care se uită la ei

Ei bine, aceste relații în care unul dintre parteneri este deja părinte pot fi foarte complicate și pentru ca acestea să funcționeze este nevoie de multă muncă din partea celor doi îndrăgostiți. Te invităm să afli din rândurile de mai jos care sunt acele lucruri pe care trebuie să le știi atunci când începi o relație cu cineva care are deja copii!

Cinci lucruri pe care TREBUIE să le știi dacă începi o relație cu cineva care are deja copii

1. Copiii sunt pe primul loc.

Copiii vor fi întotdeauna o prioritate, iar acest lucru îl înțeleg doar cei care sunt deja părinți. Întâlnirile vor fi anulate deseori pentru că unul dintre copiii s-a îmbolnăvit sau pentru că foștii parteneri sunt nevoiți să schimbe programul de custodie. Mai mult, copiilor le poate lua foarte mult timp să se obișnuiască cu tine și să te accepte. S-ar putea chiar să te întâlnești cu o persoană care este părinte unic, iar asta nu înseamnă decât că acesta va avea și mai puțin timp pentru o relație.

Este foarte important ca partenerul/partenera tău/ta să aibă o relație bună cu copiii săi. Faptul că își pune copiii pe primul loc înseamnă că este o persoană grijulie, atentă și iubitoare și acest lucru este de apreciat.

Chiar și așa, vor fi și clipe în care te vei simți special/ă, apreciat/ă și vei avea parte de momente deosebite în care veți fi doar voi doi, doar că acestea vor fi rare. Până la urmă, nu e ca și cum ai fi împreună cu părintele copilului tău.

2. Îl/O vei vedea în cele mai grele momente.

Este greu să fii părinte. Este și mai greu să împarți custodia copilului tău. Să fii unicul părinte este aproape imposibil. Tocmai de aceea îți vei vedea noul partener/noua parteneră în momente foarte grele, stresante, certându-se cu copii săi, neștiind ce să facă și luând chiar și decizi greșite. Până la urmă, nu există părinte perfect și el/ea nu trebuie judecat/ă.

3. Te poți simți exclus/ă de foarte multe ori.

Noul tău partener/Noua ta parteneră și copiii săi au multe amintiri împreună, glume speciale pe care doar ei le înțeleg și povești despre care tu nu vei știi nimic. Ei au deja anumite obiceiuri și tradiții, iar ție ți-ar putea fi greu să te obișnuiești cu ele. Mai mult, s-ar putea ca ai săi copii să nu accepte să facă toate aceste lucruri și cu tine.

4. Nu ești părintele lor.

Dacă tu și noul tău partener/noua ta parteneră vă decideți să vă mutați împreună și copiii vor locui cu voi doi, va trebui să înveți să lași de la tine și să nu-ți creezi așteptări prea mari. Poate că tu nu ești de acord cu felul în care el/ea își disciplinează copiii sau poate va fi invers. Trebuie să stabiliți de la bun început aceste lucruri pentru a nu ajunge la conflicte. Până la urmă, copii sunt pe primul loc. Nu uita asta!

5. Voi doi vă veți crește copiii în moduri diferite și asta este în regulă. Este destul de greu să-ți

Este greu să-ți crești copilul chiar cu celălalt părinte al său, așa că lucrurile pot deveni și mai complicate atunci când decizi să-ți crești copilul cu altcineva. Părinților nu le place să fie criticați pentru felul în care își educă copilul sau pentru modul în care se comportă acesta. Creșterea diferită a copiilor poate fi foarte stresantă și partenerii ar trebui să stabilească încă de la bun început ce contribuție vor avea în creșterea copilului celuilalt. Ca de fiecare dată, comunicarea este cheia!

Acestea au fost cele mai importante aspecte de știut atunci când începi o relație cu cineva care are deja copii. Tu ce crezi? Este posobilă o astfel de relație?

Citește și: E perfect în regulă să-ți ia mult timp să depășești o experiență care ți-a frânt inima. Dă-ți timp să te vindeci!

Surse articol: Scarymommy, Blendedfamily, Hackspirit

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală
Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală
Cati copii vei avea?
Incepe quiz
Cati copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.