Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cinci sfaturi pentru salvarea căsniciei după infidelitate

Alexa Galgau

Iată o întrebare pe care multe cupluri au fost nevoite să și-o pună: există viață de cuplu după infidelitate? Chiar dacă pare inimaginabil să ierți pe cineva pentru o asemenea faptă de trădare, atunci când chiar te afli în situația respectivă și iubești într-adevăr omul de lângă tine, este foarte posibil să nu vrei să renunți la căsnicie sau relație, ci să vrei să repari lucrurile cumva. Însă de unde să începi?

Citește cele mai bune sfaturi pentru salvarea căsniciei după infidelitate!

Sfaturi pentru salvarea căsniciei

Infidelitatea reprezintă pentru mulți unul dintre puținele acte care „rup contractul” relației sau căsniciei. Oricât de tolerant ai fi față de slăbiciunile persoanei de alături, infidelitatea pare de neiertat. Atunci când partenerul te înșală, se creează un amalgam de sentimente teribile, o combinație distrugătoare de furie, neîncredere, regret și ură, completate adesea de depresie.

Totuși, cu toții știm că iubirea ne schimbă, iar ceea ce ni se părea de neîndurat ieri poate să nu mai fie la fel de dramatic azi, dacă există dorința de a remedia cumva lucrurile. Deși depinde foarte mult de parteneri și de modul lor de gândire, „resuscitarea” relației nu este imposibilă dacă ții cont de câteva sfaturi esențiale.

1. Acordă-ți timp să te gândești. În momentul în care infidelitatea va ieși la suprafață, cel mai probabil prima reacție emoțională va fi furia, urmată de o serie de sentimente negative care nu îți vor permite să gândești clar. O decizie importantă nu ar trebui niciodată luată în astfel de momente, ci în momente de luciditate totală. Așadar, tocmai ai aflat că partenerul a fost infidel, însă în loc să arunci în el cu o vază și să îi spui să plece pentru totdeauna din viața ta, înghite-ți vorbele și roagă-l să îți ofere timp de gândire. Poate fi vorba de câteva zile sau chiar de câteva săptămâni, important este să îți permiți să te calmezi cumva înainte de a decide ce să faci.

2. Acceptă faptul că partenerul simte într-adevăr regret. Desigur, nu este o regulă, dar tu îți cunoști cel mai bine soțul. Dacă știi că este un bărbat cu capul pe umeri, bun la suflet, atunci mai mult ca sigur îi pare foarte rău. Din păcate, nu suntem deloc dispuși să ascultăm o persoană care ne-a greșit și considerăm că nu merită compasiunea noastră. Totuși, acest lucru este necesar pentru salvarea căsniciei. Dacă partenerul tău își asumă complet faptele, își exprimă regretul și este evident „consumat” de ceea ce a făcut, primul pas spre repararea lucrurilor este să îl asculți și să îl crezi.

3. Dacă vrei să îl ierți, nu o face doar de fațadă. Atâta vreme cât vei simți furie sau frustrare, acest lucru se va reflecta în relație și nu sunt șanse de salvare a căsniciei în acest caz. Nu ai cum să ierți cu ușurință o asemenea faptă și nici nu ar trebui. Însă, după un timp, va trebui să o faci, dacă vrei să fii alături de omul respectiv. Iertarea înseamnă să nu mai lași furia să îți domine viața de cuplu și să privești înspre viitor mai mult decât înspre trecut. Va fi teribil de greu să îți recapeți încrederea în cel de alături. Va fi nevoie să îți dorești într-adevăr să îl ierți, nu să acumulezi resentimente pe ascuns.

4. Discutați despre toate problemele din cuplu. Cel mai adesea, bărbații nu înșală pentru că pur si simplu nu pot rezista tentațiilor, ci pentru că există deja probleme în cuplu. Faptul că a fost infidel arată că a început să caute în altă parte ceea ce nu mai găsea acasă. Indiferent care este problema, trebuie să o discutați cu sinceritate, fără să vă acuzați sau să încercați să dați vina unul pe celălalt. Dacă nu crezi că puteți discuta calm despre problemele voastre, nu uita că există consiliere de cuplu și aceasta este una dintre soluțiile care uneori funcționează pentru salvarea căsniciei.

5. Schimbă regulile jocului. Pentru că încrederea ta va fi mult timp afectată, va fi nevoie ca partenerul tău să facă anumite compromisuri pentru a te ajuta să îți revii treptat. Deși nu este o soluție pe termen lung, poate la început vei simți nevoia ca el să fie mult mai transparent și să îți dea mai des detalii despre ceea ce face. Dacă acest lucru te face să te simți mai bine, atunci va trebui ca pentru un timp să funcționați astfel, deși este o pantă alunecoasă pe care poți cădea cu ușurință - dacă te obișnuiești să îl controlezi mereu, veți mai putea fi vreodată fericiți cu adevărat?

Nu există o formulă magică pentru salvarea căsniciei după infidelitate, dar, în general, compasiunea este calea prin care puteți trece mai ușor peste acest obstacol. Atunci când ești rănită, nu îți va fi ușor să simți compasiune, dar dacă îți acorzi timp și chiar există iubire în căsnicie, ea poate să se înfiripe treptat, iar iertarea va veni de la sine.

Citește câteva statistici interesante despre infidelitate și descoperă de unde începe infidelitatea în cuplu!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!