Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Clipa de aur pentru orice relație

Miercuri, 15.03.2017
de Andreea Baluteanu

Dacă ți se pare că totul merge anapoda în relația ta, e posibil să îți trăiești, într-adevăr, dragostea într-un sens greșit. O nouă teorie revoluționară din psihologie insistă asupra faptului că oamenii nu se îndrăgostesc atunci când primesc binecuvântarea destinului, ci când le insuflă cronotipul lor cheful de dragoste.

Ai rămas cu gura căscată? Îți vom explica despre ce e vorba în rândurile de mai jos și îți vom desluși care este clipa de aur a relației tale, dar și când să faci sex și chiar când să te cerți cu partenerul tău. Toate acestea, perfect croite pe personalitatea ta!

Într-o relație de aur, partenerii știu care e clipa potrivită

Doctorului Micheal J. Breus trebuie să îi mulțumești pentru faptul că a studiat cronotipul și ritmul circadian, care ne guvernează întreaga existență, de la momentul în care ne trezim dimineața până la cel în care facem dragoste cu partenerul nostru. Precis, despre ce este vorba?

relatie clipa de aur

Ritmul circadian e un fel de ceas biologic, care nu îți spune însă doar când ești pregătită să devii mamă: influențat de circulația enzimelor și a hormonilor prin corp, acesta stabilește ritmul, coeficientul de energie și cel de oboseală și îți indică momentele în care ar trebui să faci sport ca să pierzi kilograme, să mănânci sănătos ca să lupți împotriva bolilor sau să te îndrăgostești.

Pentru ca lucrurile să fie și mai clare, plecând de la „orarul” ritmului circadian, doctorul Breus a conchis că există patru tipuri de oameni, împărțiți în cronotipuri.

Ursul e voios, sociabil și comunicativ, extrovertit, dar ușor precaut în același timp. Are o minte deschisă și o personalitate ușor abordabilă și vorbește mult, dar nu îi place să își asume riscuri în mod inutil. Cel mai tare își dorește în viață să fie fericit și să aibă parte de tot confortul posibil, motiv pentru care urăște să se trezească dimineața, amână de mai multe ori alarma și e lipsit de energie până la venirea prânzului.

La fel ca ursul, delfinul nu tolerează prea bine riscurile și preferă să trăiască precaut, dar asemănările se opresc aici. Foarte inteligent, dar puțin nevrotic, delfinul e interiorizat și nu prea se simte bine în compania mulțimilor de oameni. Acestor persoane nu le place să se trezească devreme, dar sunt în elementul lor noaptea târziu.

La polul opus față de delfin, leul este optimist, cu o personalitate vibrantă, fericit și strălucitor. Adoră să fie în mijlocul oamenilor, își asumă ușor riscuri și pune accent pe sănătate, pe sport și pe o alimentație sănătoasă, care să îi contureze un trup perfect. Tocmai de aceea, leul nu are nicio problemă în a se trezi devreme dimineața.

Lupii sunt oamenii creativi, dar impulsivi și adesea dominați de o dispoziție sumbră, pesimistă. Sunt cei mai emotivi și se lasă dominați de sentimente. Prin urmare, nu le place să se trezească dimineața și nu ezită să se plângă în fața tuturor de acest inconvenient.

Te regăsești în mai multe dintre cronotipurile de mai sus? E perfect în regulă! Specialiștii sunt de părere că puțini oameni urmăresc traiectoria constantă a unei unice personalități pe parcursul vieții, dar acceptă dominația unuia singur dintre cronotipurile de mai sus la o anumită vârstă!

Plecând de la aceste tipologii, să ajungem la ceea ce ne interesează. Care este clipa de aur a iubirii tale, momentul când te îndrăgostești de partener și știi cu precizie că e alesul tău? Pentru urși, acest moment special are loc după-amiaza, spre seară, când și-au terminat sarcinile și sunt în sfârșit relaxați. Delfinii se simt în elementul lor la orele târzii, așa că nu ezită să își dăruiască atunci inima. Leii strălucesc dimineața și atunci se și îndrăgostesc, iar lupii își regăsesc vigoarea abia spre seară, când au trecut peste corvoada trezitului devreme și și-au deschis sufletul.

sex

Crezi că singurul moment în care te poți abandona plăcerii în brațele iubitului tău este seara, înainte de culcare? Cronotipul tău poate fi de altă părere. Cel mai bun moment pentru a face sex este dimineața, eventual după un strop de mișcare, în cazul delfinilor, ceea ce le va șterge din neplăcerea de a se trezi în zori. Leii sunt creaturile răsăritului, așa că atunci abundă și în energie sexuală. Pentru urși, clipa de aur a plăcerii apare imediat ce au deschis ochii. Chiar și nocturnii lupi adoră sexul de la primele ore (după ce și-au luat micul dejun și s-au dezmeticit)! Concluzia? Nivelul hormonilor sexuali este mai ridicat dimineața, la toate cronotipurile!

Știm că nu îți poți alege momentul în care să te cerți cu partenerul tău, dar ascultând indicațiile lui Breus, vei vedea că până și conflictele au efecte pozitive. Ca regulă generală, evită să fii la cuțite cu iubitul tău seara, imediat înainte de culcare, sau atunci când ești obosită, pentru că vei avea tendința să fii mai dură. Când va avea însă cearta rezultate benefice? După o masă îndestulată pentru un delfin, cu o oră sau două înainte de somn pentru leu, după muncă, dar înainte de cină pentru un urs și după cină, dar cu cel puțin două ore înainte de a merge la somn pentru un lup. Acesta este momentul în care cronotipurile au mai puțină energie și sunt mai puțin predispuse la a arunca insulte injuste.

Tu ce părere ai? Crezi că poți atinge fericirea supremă doar respectând aceste clipe extrem de importante pentru relația ta, în funcție de cronotipul tău?

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!