Confesiunea unui soț: nu mai sunt atras de soția mea și mi-e rușine să spun de ce

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Probabil nu există niciodată o cale ușoară. Dar dacă sunt sincer, o voi spune tare și răspicat: "Nu sunt atras de soția mea!" Nu este genul de secret pe care îl poți împărtăși cu oamenii, în general, nu-i așa? Știu că nu pot, pentru că m-aș simți că o trădez. M-aș simți de parcă mi-aș subestima soția și acesta este ultimul lucru pe care vreau să-l fac. Și nu merită deloc acest lucru. Este o femeie bună. O femeie minunată. O persoană mult mai bună decât mine.

Știu motivul pentru care nu sunt atras de soția mea, însă nu există o modalitate diplomată de a spune acest lucru.

Soția mea s-a îngrășat

Mă uit la soția mea și nu văd decât gușa. Vreau să trec peste amănunt, dar este ca o pată pe o cămașă curată, o dată ce o vezi, nu o mai poți ignora. Este în continuare acolo.  

În ultimii trei ani, soția mea a trecut de la mărimea S la L și parcă nu există cale de întoarcere. Da, există motive pentru asta. Nimeni nu alege să se îngrașe. Dar, până acum, motivele originale par să se fi risipit. Acum este vorba doar despre mâncat excesiv și alcool. Soția mea s-a îngrășat pentru că a început să bea. Și a început să bea pentru că era nefericită. Și acum este nefericită pentru că s-a îngrășat. E ca un cerc vicios.

Am și eu partea mea de vină. Sunt sigur că am contribuit la nefericirea ei, dar cea mai mare parte a nefericirii ei a fost legată de factori externi. Muncă, familie, prieteni, nu a fost ușor.

Dar în ce moment te uiți la tine și spui "m-am îngrășat și mă voi schimba", o vei face? De fapt doar spui și nu o faci. Începe să te schimbi și fă-ți un program. Au existat abonamente la sala de gimnastică, programe de dietă și planuri de exerciții și orice alte strategii, dar soția mea nu a fost consecventă mai mult de două săptămâni. E prea greu, spune ea, dar sunt sigur că există și altă cale.

Nu contează aspectul fizic?

Sunt doar superficial că mă gândesc la cum arată? Sau sunt doar om? Ne evităm de prea mult timp și aici mă refer la clipele din dormitor. Nu cred că există o regulă nescrisă în relație, în privința nivelului în care ți se pare atrăgătoare o persoană sau nu. Pur și simplu nu mai e. Nu sunt atras de soția mea și căsnicia noastră suferă din această cauză. Nu mai există acea scânteie, abia e o luminiță difuză.

Soția mea știe ce simt. Nu i-am spus niciodată, desigur, dar o știe. Adică, cum aș putea să îi spun acest lucru în față? Dar este femeie și are acel instinct. O poate vedea în felul în care o privesc. O poate auzi în tăcerea mea, o poate simți în îmbrățișările anoste, o poate citi în paginile vieții noastre sexuale diminuate și ocazionale. Nu mai avem viață sexuală și este o existență aproape fără sex. Și suntem mult prea tineri pentru asta.

Vreau ca soția mea să slăbească. Vreau ca soția mea să fie sănătoasă, să se simtă bine în pielea ei și să se mândrească cu aspectul ei. Nu-mi pasă dacă sună egoist, dar da. Mă urăsc pentru că mă simt așa. Mă urăsc pentru că nu gândesc mai presus de aceste lucruri, un fizic tonifiat este trecător, până la urmă. Mă urăsc pentru că am lăsat-o să ajungă așa. Soția mea merită mai mult și un om mai bun decât mine. Mi-aș dori să mai pot fi bărbatul care i-a făcut acele promisiuni la Altar, dar nu mai sunt. Nu sunt atras de soția mea.

Surse foto: IStock

Articolul urmator De ce soția mea este mai importantă pentru mine decât copiii noștri. Confesiunea sinceră a unui bărbat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (30)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.