Corpul tău poate detecta un bărbat care nu este potrivit pentru tine

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Atracția ce apare între un bărbat și o femeie este o temă de studiu în știință de mult timp. Cercetătorii sunt extrem de interesați în a afla ce anume ne atrage la sexul opus și ce înseamnă de fapt această apropiere pe care o simțim față de anumite persoane. Se pare această compatibilitate pe care o avem doar cu anumite persoane se găsește în genele noastre și are ca scop alegerea celui mai bun partener cu care putem avea niște copii sănătoși și reușiți.

Totuși cum rămâne cu nepotrivirea ce apare între doi oameni? Deși am crede că doar aspectul fizic este cel care ne face să respingem pe cineva sau nu, se pare că atracția dintre două persoane ține de mai multe aspecte. Fiecare dintre noi caută anumite calități la o persoană și tocmai acestea ne spun dacă cineva ni se potrivește sau nu.

femeie care respinge un barbat

Ce ne atrage la o persoană?

Atunci când vorbim de atracție, trebuie să ne gândim în primul rând la genetică. Corpul nostru este într-o permanentă căutare a celor mai bune gene care să ne ajute să avem cei mai reușiți moștenitori. De-a lungul timpului, creierul nostru s-a dezvoltat în trei secțiuni care definesc modul în care suntem atrași de sexul opus.

Omul are trei părți dezvoltate în creier care îi permit să se îndrăgostească de cineva și să stabilească conexiuni pe termen lung, conecțiuni care funcționează pe aceste trei canale: atracția sexuală, dragostea romantică, și atașamentul și care au stimulenți în creierul nostru, conform psychologytoday. Se pare că majoritatea femeilor sunt atrase de bărbații care au un sistem imunitar complementar. Conform elitedaily.com, partenerii care un au profil genetic diferit, au copii care variază din punct de vedere genetic și care iau cele mai bune trăsături de la fiecare părinte în parte.

Iată cum corpul tău poate detecta un bărbat care nu este potrivit pentru tine!

Însă dragostea nu este doar o problemă a... inimii, se pare. Există certitudini științifice conform cărora organismul feminin poate, fizic, detecta dacă un bărbat este sau nu cel potrivit. Spre exemplu, când vine vorba de atracție, mai mulți factori sunt implicați. Acești factori țin de mediu, aspecte sociale și preferințe personale. Atracția sexuală și respingerea sunt cauzate de o combinație de factori interni: relația, conexiunea sau atracția fizică și emoțională, dar și factorii externi (așa cum este relaxarea, nivelul de stres, mediul și experiențele din trecut), potrivit elitedaily.com.

Atunci când corpul tău nu este atras de cineva, acesta îți va trimite diferite semnale, chiar dacă noi, în inima noastră, credem că ne-am îndrăgostit. La un moment dat, corpurile noastre ne fac să ne pierdem interesul față de o persoană sau chiar să ne simțim dezgustați dacă persoana respectivă nu ne interesează, comunicându-ne dacă relația nu mai funcționează.

Printre principalele semne pe care corpul nostru ni le transmite atunci când o persoană nu este pentru noi, se află starea de greață. Nu, nu este vorba despre o simplă senzație de dezgust, ci de o stare fizică pe care o vei simți în stomac! Creierul nostru poate transmite astfel de semnale către una dintre cele mai sensibile părți ale corpului nostru și vom simți brusc nevoia de a vomita.

Un alt simptom prin care îți poți da seama că un bărbat nu este potrivit pentru tine se poate observa în pat. Chiar dacă vei avea impresia că vă leagă ceva, vei vedea că relațiile voastre intime vor fi jalnice. Nu vei reuși să te simți bine alături de el, iar sexul devine cu adevărat dureros. Atunci când nu există atracție, creierul face orice pentru a ne opri din acțiune, se mai arată pe elitedaily.com, îndepărtându-ne de persoana respectivă. Te vei simți dezgustată de cel cu care te afli în pat, nu vei avea orgasm și vei constata că nu îți priește deloc compania sa, deoarece corpul tău nu va fi pregătit.

femeie dezamagita in pat

Ce trebuie să faci atunci când un bărbat nu este potrivit pentru tine?

Atunci când corpul tău respinge o anumită persoană despre care tu crezi că poate fi o partidă bună, se pare că există o soluție de a schimba acest lucru. Primul lucru asupra căruia trebuie să reflectezi este dacă problema nu este cumva la tine. La începutul unei relații, lucrurile pot fi cu siguranță îmbunătățite. Astfel, discuțiile profunde, afecțiunea și conexiunea fizică te pot ajuta să te apropii de persoana dragă.

Așadar, dacă vrei ca acea relație să funcționeze, soluțiile pot fi găsite de fiecare dată. Totuși dacă acea persoană nu are nimic în comun cu tine și te simți îngrozitor în prezența ei, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să pleci. Ascultă-ți corpul și instinctul și alege ce e mai bine pentru tine!

Surse foto: IStock

Articolul urmator Motivele pentru care un barbat renunta la tine, desi te iubeste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.