Cum îți influențează relația numărul de bărbați pe care i-ai avut

Cum îți influențează relația numărul de bărbați pe care i-ai avut

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Deși ai crede că relațiile sexuale înainte de căsătorie nu pot să îți influențeze în vreun fel relația și mariajul, ultimele cercetări arată că acest lucru chiar este posibil. Numărul de parteneri pe care i-ai avut până acum are un impact direct asupra viitorului tău și a stabilității pe care o ai în cuplu.

Studiul numit ”Counterintuitive Trends in the Link between Premarital Sex and Marital Stability” a fost condus de Universitatea din Utah și publicat pe ifstudies.org. În această cercetare, specialiștii au încercat să determine dacă sexul înainte de căsătorie poate influența tendința cuplurilor de a divorța.

femeie cu doi barbati

Iată cum îți influențează relația numărul de bărbați pe care i-ai avut!

Conform descoperirilor cercetătorilor, rata divorțului a scăzut semnificativ pentru femeile care sunt virgine înainte de căsătorie. În cazul femeilor care au avut 1-2 parteneri înainte de a se mărita, rata de divorț a rămas aceeași - adică mare, potrivit oamenilor de știință. Un alt fapt consemnat de cercetători este acela că femeile care au avut mai mulți de 10 parteneri tind să divorțeze mai des.

Mai mult, în cazul femeilor care au avut doar 2 parteneri înainte de căsătorie, rata divorțului este mai ridicată decât în cazul femeilor care au avut între 3 și 9 parteneri! Conform unews.utah.edu, acest lucru se întâmplă pentru că femeile nu reușesc să își descopere sexualitatea în totalitate. Așadar, dacă vrei să ai o imagine clară despre cum vrei să fie viitorul tău soț, este mai bine să ai mai mult de un partener.

femeie cu doi barbati

Femeile de astăzi au mai mulți parteneri înainte de căsătorie decât cele din trecut

Comportamentul sexual s-a schimbat enorm în ultimii ani. Femeile nu mai țin atât de mult la virginitate, ci mai degrabă doresc să își descopere latura sexuală cu cât mai mulți parteneri. Experiența a devenit extrem de importantă, iar în unele cazuri se crede că aceasta te poate ajuta să îți alegi un partener ideal, alături de care să îți petreci tot restul vieții fericită.

Totuși din rezultatele cercetărilor reiese că femeile care se căsătoresc virgine au cea mai mică rată de divorț. Dacă în 1980 această rată era de 11%, de-a lungul timpului a scăzut, iar în 2010 a stagnat la 5%. După femeile care nu au avut nicio relație sexuală înainte de căsătorie, cele care au avut doar un partener tind să nu se despartă de soții acestora.

Cea mai mare rată de divorț se găsește în cazul femeilor care au avut doar doi parteneri. În 2010, această rată era de 22%. De asemenea, și cele care au avut între 4-5 parteneri și peste 10 parteneri tind să divorțeze mult mai des. Aproximativ 18% dintre aceste femei nu își găsesc fericirea în cuplu și hotărăsc să o ia pe un alt drum.

Rezultatele acestor studii pot fi luate în considerare, însă trebuie să se aibă în vedere că aceste statistici sunt de acum 7 ani. Societatea în care trăim este într-o continuă evoluție și schimbare, și tocmai de aceea noi singure trebuie să decidem ce este mai bine să facem pentru fericirea și împlinirea noastră și ce nu. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Semne clare că te-ai săturat să ai relații cu bărbați imaturi care să-ți piardă timpul și să-ți otrăvească sufletul
Semne clare că te-ai săturat să ai relații cu bărbați imaturi care să-ți piardă timpul și să-ți otrăvească sufletul
Cati parteneri sexuali ai avut?
Incepe quiz
Cati parteneri sexuali ai avut?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.