Cum menţinem pasiunea în cuplu când devenim părinţi? Iată patru sfaturi de la o mămică „pățită”

Cum menţinem pasiunea în cuplu când devenim părinţi? Iată patru sfaturi de la o mămică „pățită”

Redactor Andreea Baluteanu

Relațiile se schimbă, iar acest fapt, deși miroase a „clișeu”, e cât se poate de natural. Pasiunea aprigă de la început, senzația că nu poți respira cum trebuie departe de iubitul tău, contopirea completă cu ființa sa este înlocuită, în timp, de o dragoste caldă, de un foc pe care e musai să îl întreții dacă vrei să mocnească.

Și mai fragilă poate deveni povestea voastră după ce aduceți pe lume mica voastră minune. În acel moment binecuvântat, multe cupluri sunt supuse unui mare test. Noi te ajutăm să îl treci în rândurile de mai jos: află cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți chiar de la o mămică „pățită”.

Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți? Cheia e apropierea

Cum poposește mica minune în viața ta, cum toate relațiile se schimbă. Prioritățile sunt altele, responsabilitățile au urcat într-un cu totul alt tren. Lumea are o o altă culoare, un miros diferit, o aromă cu totul nouă. E evident că, în acest context, și relația cea mai importantă de până atunci din viața ta, cea cu partenerul de viață, se va schimba.

cuplu in bucatarie

Atunci când iubitul și iubita devin „mami” și „tati”, o sabie a lui Damocles venită de nicăieri se concretizează ca printr-o magie întunecată deasupra relației tale. Cum poți reaprinde dragostea în acest context? O mămică pățită vine cu patru sfaturi, dintre cel care mai important este apropierea.

Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți? Asigurați-vă că petreceți neapărat timp împreună. Atunci când erați la început, nu vă mai puteați dezlipi unul de celălalt? Setați-vă și acum un interval de timp pe care să îl petreceți împreună! Pot fi și 10 minute îmbrățișați, în pat, cât doarme prichindelul. Avansați apoi ieșind la film, la dans, la cină cu prietenii, de preferință o dată pe săptămână. Relația voastră va fi de fier, iar dragostea, de oțel.

Comunicarea, secretul prin care menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți

Înainte vă povesteați toate nimicurile de peste zi, dar acum nu mai vorbiți decât despre bebelină și nevoile sale? În loc să vă împărtășiți sentimentele, nu mai discutați decât despre liste de cumpărături și realizările celei mici?  În cazul acesta, cum să menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți?

E cazul să spui „stop” dacă vrei un răspuns pozitiv la întrebarea „cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți”. Cel mai bun moment în care să reînnozi comunicarea e seara, înainte de culcare. Poate că vei pierde 10 minute în plus de somn, care par la un moment dat neprețuite, dar vei câștiga în schimb echivalentul lor în ani de relație. Ce spune mămica „pățită” să faci? Ia-l în brațe și spune-i orice îți trece prin cap sau pur și simplu întreabă-l cum a decurs ziua lui. Vei vedea imediat efectele.

Surprizele și pasiunea nemuritoare în doi

V-ați apropiat, ați reînceput să comunicați, ceea ce înseamnă că sunteți pe drumul cel bun, departe de capcana hâdă a distanțării după ce ați devenit părinți. Știm că, cel puțin în primii ani de viață, prichindelul va fi epicentrul existenței, dar nu uita cât îți iubești și soțul.

cuplu care rade

Surprizele sunt o modalitate excelentă de a i-o arăta. Simplul fapt de a te ridica tu să ai grijă de bebe când e rândul său, din pur dezinteres, poate fi un pas înainte. Ce mai poți face? Cumpără-i bilete la meci sau ia-i ceva ce știi că își dorea de mult. Cine e acum soția anului?

Ia-o de la început: și azi, și mâine, și mereu!

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le comitem în relație (în orice relație) este aceea de a o considera un dat de la viață. Dar, pentru o poveste de dragoste, oricare ar fi natura sa, trebuie să lucrăm mereu.

Mămicile pățite spun că un truc extraordinar, care răspunde la întrebarea „cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți”, este acela de a-l privi pe partenerul tău ca și cum abia l-ai fi cunoscut. Încearcă să îl redescoperi în fiecare zi. Ne schimbăm continuu, evoluăm zilnic, ne plac mereu lucruri noi, iar dacă ești permanent conectată la acestea, vei vedea că relația va fi mereu proaspătă precum o floare.

Iar viceversa e valabilă, și mai ales din punct de vedere sexual. După naștere, corpul tău s-a schimbat, așa că redesenarea conturilor sale poate fi atât de pasională. Ține cont și că punctele erogene pot fi cu totul noi, un prilej în plus pentru ca tu și soțul tău să vă mai cunoașteți o dată.

Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți? Sfaturile de mai sus, venite de la o mămică „pățită”, ce a aprins lumina într-o poveste „prăfuită”, par simple, dar reușita lor este asigurată. Ține cont de ele și vei fi uimită de rezultate!

Nimic nu mai e roz în viața ta? Vezi și care sunt cele 9 semne că relația ta nu mai poate fi salvată! Află și care sunt caracteristicile iubirii platonice.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Pauza in relatie: cand este recomandata si cand nu
Pauza in relatie: cand este recomandata si cand nu
Test de cuplu: cât de bine vă cunoașteți unul pe celălalt?
Incepe quiz
Test de cuplu: cât de bine vă cunoașteți unul pe celălalt?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.