Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum ne influențează relația prima noapte de sex

Alexa Galgau

Fiecare lucru pe care îl facem în tinerețe ne afectează dezvoltarea și relațiile de mai târziu, iar prima noapte de sex este unul dintre evenimentele care ne marchează mai mult decât am crede. Chiar dacă nu mai trăim în vremuri în care ea are loc după căsătorie, după o foarte lungă așteptare, caz în care este, într-adevăr, un eveniment marcat cu surle și trâmbițe, faptul că facem sex mai ușor și mai devreme nu schimbă faptul că ne influențează enorm.

Află despre urmările psihologice ale primei nopți de sex și cum îți afectează aceasta relațiile pe viitor!

Prima noapte de sex, mai importantă decât credem

Una dintre întrebările care au frământat oamenii de-a lungul timpului este dacă prima noapte de sex are într-adevăr un impact mare asupra relațiilor, în funcție de vârsta la care se petrece. Este foarte interesant de studiat rolul acestui moment intim în dezvoltarea tinerilor, iar studii realizate de universități prestigioase din lume confirmă că vârsta la care facem sex prima oară are un impact mare asupra modului în care percepem apoi relațiile.

Atunci când prima noapte de sex are loc la o vârstă foarte fragedă, înainte de 15 ani, acest lucru poate influența negativ relațiile ulterioare ale tinerilor. Studiile arată că adolescenții care fac sex foarte devreme provin de obicei din familii cu un venit mai scăzut și cu o situație mai precară. În plus, tinerii care își încep foarte devreme viața sexuală au tendința de a avea mai multe relații în viitor, dar mai puțin stabile. O explicație poate consta în faptul că relațiile intime au loc fără ca abilitățile de comunicare să fie bine dezvoltate. Totodată, tinerii care își încep viața sexuală mai devreme au șanse mai mari să devină părinți la vârste mult mai mici, ceea ce îi împiedică să urmeze o educație superioară și, prin urmare, rareori ajung să aibă meserii bune în viitor, creându-se astfel un cerc vicios.

În concluzie, cu cât prima noapte de sex are loc mai devreme, cu atât sunt șanse mai mari ca relațiile viitoare să fie mai superficiale și mai puțin stabile, deși nu este o regulă general valabilă.

„Normal” este considerat intervalul de vârstă 16-19 ani pentru începerea vieții sexuale. Deși aceasta este vârsta la care cei mai mulți tineri au parte de prima noapte de sex, urmările sunt asemănătoare cu cele de mai devreme, dar poate mai puțin negative pe termen lung. În general, și acești tineri vor căuta să aibă cât mai multe relații și nu vor avea parte de o stabilitate emoțională foarte mare, deși în general sunt mai atenți la protecție, iar șansele de a deveni părinți mult prea devreme sunt mai mici decât în cazul anterior. Chiar și în acest caz, studiile arată că tinerii care își încep viața sexuală mai târziu (pe la 19 ani, în loc de 16 sau 17) sunt mai atenți la alegerea partenerilor pe viitor și au șanse mai mari să își găsească jumătatea.

Experiențele sexuale târzii sunt destul de stigmatizate în prezent și sunt privite cu un oarecare dispreț, însă se pare că ele au urmările cele mai pozitive în ceea ce privește relațiile ulterioare. Tinerii care se bucură de prima noapte de sex după vârsta de 19 ani au tendința de a intra în relații de lungă durată, stabile. Totodată, sunt mai pregătiți să facă față provocărilor unei relații și au abilități de comunicare mai bine puse la punct. În general, este vorba despre tineri care apoi își termină studiile și ajung să aibă cariere și vieți mai împlinite, poate și datorită faptului că sunt în căutarea stabilității, nu doar a plăcerilor fizice.

Aceste studii ne dau câteva indicii referitoare la urmările primei nopți de sex asupra noastră, dar sunt foarte mulți factori care schimbă ecuația. Cultura este, fără îndoială, un astfel de exemplu. În unele țări, tinerii sunt încurajați să își exprime sexualitatea foarte devreme, în vreme ce în altele sunt reprimate asemenea porniri.

Deși nu există un moment ideal pentru prima noapte de sex, studiile par să indice că este mai bine pentru relațiile din viitor ca tinerii să nu își înceapă prea devreme viața sexuală, cel puțin nu înainte să învețe să aibă o interacțiune sănătoasă cu cei de vârsta lor. Atunci când relațiile fizice primează în topul priorităților, viețile oamenilor nu au cum să fie foarte împlinite.

Descoperă și cinci obiceiuri ale cuplurilor care au o viață sexuală sănătoasă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!