Cum pleci dintr-o relație, chiar și atunci când vrei să rămâi, cu toată ființa ta

Cum pleci dintr-o relație, chiar și atunci când vrei să rămâi, cu toată ființa ta

Ramona Jurubita

Dacă tu nu ai făcut asta niciodată, sigur ai cel puțin o prietenă care a stat într-o relație toxică. Unele femei trag cu orice preț de o relație care nu are niciun viitor doar de dragul bărbatului iubit. Ei bine, nu este în regulă să faci sacrificii pentru un om care nu te apreciază și care nu luptă alături de tine pentru salvarea relației.

Nu trebuie să oferi dacă nu primești nimic în schimb. Iată cum să fugi de o astfel de legătură toxică!

Femeie care pleacă dintr-o relație toxică

Acceptă realitatea
Primul pas pentru a ieși dintr-o astfel de relație este acceptarea. Trebuie să înțelegi că el nu simte la fel pentru tine și să te detașezi pe cât posibil de situație. Vei realiza că omul acela nu merită eforturile tale.

Uită ce te doare
Pasul următor este să uiți tot ce ai simțit pentru el. Nu este simplu, dar nici imposibil. Șterge mesajele, pozele împreună, renunță la lucrurile care îți aduc aminte de el. Așa poți să îți dai seama că tot ce a fost frumos cândva erau doar promisiuni deșarte.

Amintește-ți cum era înainte
Vei trece peste mai ușor dacă încerci să îți aduci aminte cum era înainte să fiți împreună, când nu trebuia să îți construiești toate visele în jurul lui. Poți fi fericită dacă ești împăcată cu propria persoană, dacă ai încredere în tine și dacă te prețuiești. Amintește-ți ce dorințe și ce planuri aveai înainte să fii cu el și gândește-te ce bine te simțeai să ieși cu prietenii, să te distrezi și să nu ai nicio grijă.

Ai credință
Dacă nu a fost să fie, înseamnă că soarta te-a ferit de persoana nepotrivită. Într-o zi îți va trimite omul pe care îl meriți și care te va face fericită așa cum îți dorești. Până la fericirea absolută trebuie să trecem și prin astfel de momente ca să știm să facem diferența dintre bine și rău. Cum vei ști că el este omul tău dacă nu ai avut și exemple de „așa nu”?

Tot răul spre bine
Ține minte că toate lucrurile se întâmplă cu un motiv și relația eșuată poate fi o lecție de viață. Nu este cazul să dramatizezi sau să suferi pentru cineva care nu te merită. Persoana potrivită îți va aduce liniște, nu îți va crea neplăceri și dezamăgiri. Învață să nu mai accepți pe oricine în viața ta.

Vorbește despre ceea ce simți
Fie că alegi să mergi la psiholog, fie că vorbești cu cineva apropiat, eliberarea de sentimente negative este importantă. Trebuie să spui ceea ce ai pe suflet ca să fii mai ușurată. Nu este bine să ții în tine suferința pentru că se poate dezvolta și te vei simți din ce în ce mai rău. Discuțiile cu altcineva ajută pentru calmarea sufletului și a minții.

Trebuie să fii conștientă că ai făcut tot ce a ținut de tine să salvezi acea relație, dar uneori lucrurile chiar nu merg. Într-o relație este nevoie de doi și partenerii trebuie să lupte împreună pentru a construi ceva frumos și durabil. Poate încă îl iubești și ți-ai dorit să fii cu el toată viața, dar ce folos dacă el nu își dorește și nu te iubește? Lasă viața să te surprindă, sigur vei primi ceva frumos.

Citește și: Cum să nu mai iubești pe cineva care nu te iubește

Surse articol: CluberPsychologytodayHeysigmund

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Frică de angajament sau pur și simplu ești în relația greșită? Adevărul se află chiar în fața ta
Frică de angajament sau pur și simplu ești în relația greșită? Adevărul se află chiar în fața ta
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.