Cum să ai un prieten cu beneficii fără să ai de suferit

Duminică, 23.10.2016
de Alexa Galgau

Având în vedere cât de complicate sunt relațiile și câtă suferință implică uneori, nu este de mirare că tot mai mulți oameni se țin departe de ele în ziua de azi. Poate că nu este cel mai benefic lucru pentru omenire, dar este o realitate. Cu toate că disponibilitatea de a începe o relație este tot mai mică, nevoile sexuale pot deveni o adevărată corvoadă dacă nu sunt satisfăcute mult timp, atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor. Soluția de mijloc, se pare, este să îți faci un prieten cu beneficii dacă nu vrei să fii implicată amoros, dar vrei totuși să ai o viață sexuală activă. 

Este o noțiune care stârnește indignare printre persoanele mai conservatoare și curiozitate printre cele mai libertine, așa că merită puțin dezbătută!

Prieten cu beneficii: ghid de supraviețuire

Poate pentru bărbați este simplu să facă sex fără să se atașeze emoțional, dar pentru femei nu stă tocmai astfel treaba. De fapt, chiar dacă spun că își doresc o relație pur fizică, cele mai multe femei ajung să se atașeze și să se implice, ceea ce face ca suferința să fie inevitabilă de multe ori. 

Atunci când vrei să ai un prieten cu beneficii, lucrurile nu sunt nici pe departe atât de simple pe cât par. Oamenii sunt ființe complexe, care nu pot funcționa ca niște roboți. Un prieten cu care faci doar sex, fără să intri într-o relație cu el, se va atașa mai devreme sau mai târziu de tine - ori va fi invers și tu vei fi cea care se atașează. Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă persoanele care aleg această soluție pentru viața lor amoroasă. 

Pentru a evita suferințele pe cât posibil, îți propunem să ții cont de câteva reguli dacă vrei să ai un prieten cu beneficii:

1. Prietenul cu beneficii nu poate să îți fie prieten

Dacă primul tău gând a fost să îi propui celui mai bun prieten sau unui prieten din anturajul tău să începeți o aventură sexuală împreună, nimic mai mult, este cazul să fii realistă și să analizezi situația cu mai multă luciditate. Prietenul cu beneficii nu poate să îți fie și cel mai bun prieten, și confident. De fapt, una dintre reguli este să menții o legătură cât mai rece și la obiect - adică să vă vedeți doar pentru sex. Nu se pune problema de ieșit la filme, de discuții intime, de excursii împreună și de alte activități de acest tip. Chiar dacă sună drastic, gândește-te că riști să treci cu ușurință granița dintre relație sexuală și relație amoroasă (ceea ce nu vrei, din moment ce te-ai gândit la un prieten cu beneficii).

2. Alege o persoană de care te simți atrasă doar fizic

Pentru bărbați, această misiune este foarte simplă, dar pentru femei, nu prea. Tendința ta naturală va fi de a alege un bărbat care să bifeze totul pe lista ta, însă, dacă mergi pe această variantă, te vei îndrăgosti și vei suferi. Este foarte important să cântărești bine situația și să nu ai un prieten cu beneficii căruia să începi să îi dai semne de afecțiune reală, pentru că este foarte posibil să abandoneze totul și să suferi exact ca în cazul unei relații sfârșite. Va trebui să îți asculți trupul și să alegi un prieten cu care să ai o chimie fizică excelentă - acel bărbat care te aduce pe culmile plăcerii cu ușurință, dar cu care nu simți nevoia după aceea să porți discuții intime.

3. Nu urmări profilurile lui de pe social media

Este de ajuns să intri pe profilul lui de Facebook de câteva ori și vei începe să îl urmărești întocmai ca un detectiv bine instruit. Vei dori să vezi unde se duce, cu cine și, bineînțeles, dacă face sex și cu altcineva. Iar dacă suspectezi că o face, te vei simți fie furioasă, fie geloasă, fie amândouă la un loc. Ține-te cât mai departe de paginile lui de socializare și rezumă-te la a-l suna când ai nevoie de el - atât și nimic mai mult. 

4. Stabiliți-vă niște reguli

Chiar dacă vă folosiți unul de celălalt pentru a vă satisface poftele sexuale fără alte implicații, este recomandat să nu lăsați chiar totul la voia întâmplării. Stabiliți locul unde e bine să vă întâlniți pentru sex: cel mai indicat ar fi să fie unul neutru, nu acasă la tine sau la el. Apoi, trebuie să vă gândiți la modul în care vă veți contacta în momentul când vreți să vă întâlniți și care sunt situațiile în care nu trebuie să luați legătura unul cu celălalt. Cu cât sunteți mai organizați, cu atât vei suferi mai puțin din cauza unor situații neplăcute. 

Nu este ușor să ai un prieten cu beneficii, dar, dacă te simți tentată de această experiență, nimic nu te oprește să încerci! Atât timp cât ții cont de sfaturile de mai sus, probabil că vei avea parte de o aventură sexuală pe cinste!

Iată și ce să nu spui niciodată în timpul sexului!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (7)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!