Cum să îi spui partenerului tău de viață că l-ai înșelat

Cum să îi spui partenerului tău de viață că l-ai înșelat

Ramona Jurubita

Ți-ai înșelat partenerul și nu știi dacă să îi spui sau nu ce ai făcut? Înainte de orice, trebuie să realizezi că nu ai comis o faptă care merită aplauze și te afli într-o situație complicată pentru că adevărul îl va răni pe cel care te iubește și crede în tine.

Va fi greu greu să ții acest secret pentru tine, având în vedere că o să ai mustrări de conștiință, iar cel mai bine este să mergi la el și să îți recunoști greșeala. Ușor de zis, greu de făcut, așa-i? Poate îți este teamă că nu vei obține iertarea lui, dar cu siguranță va aprecia mai mult dacă va afla de la tine cele întâmplate. Asigură-te că nu îi va spune altcineva înainte, pentru că așa va trăi o dezamăgire și mai mare, gândindu-se că ai și ascuns greșeala comisă, ceea ce înseamnă minciună și trădare în același timp.

Femeie care plânge pentru că nu are curaj să îi spună adevărul partenerului, deși regretă greșeala comisă

Iată cea mai ușoară cale prin care poți să îi spui partenerului tău de viață că l-ai înșelat:

  1. Întreabă-te de ce ai făcut asta
    În primul rând, trebuie să realizezi care sunt problemele din relația ta sau ce nemulțumiri te-au împins să recurgi la un astfel de gest. Conștientizarea dezechilibrului va ajuta la înțelegerea faptei, chiar dacă niciun motiv nu este suficient pentru a justifica infidelitatea. În plus, partenerul te va întreba de ce l-ai înșelat și nu îi va plăcea să vadă că nu ai un răspuns clar. Contează mult să îi justifici fapta, chiar dacă este greșită.
  2. Iartă-te
    Nu ești o persoană rea, deși ai comis o faptă imorală și care ar putea răni pe altcineva. Înțelege că momente de slăbiciune poate avea oricine și învață din greșeala deja făcută, ca să nu retrăiești aceeași experiență neplăcută și în viitor. Dacă tu găsești motivul pentru care ai făcut asta, va fi mai ușor să îl convingi și pe celălalt de intențiile tale și așa puteți decide împreună dacă relația merge mai departe sau se încheie odată cu acest obstacol apărut în calea iubirii voastre.
  3. Alege locul în care să îi spui adevărul partenerului tău
    Nu îl chema într-un loc de care vă leagă amintiri frumoase pentru că toate vor fi spulberate în momentul în care îi vei da teribila veste. Alege o zonă neutră care nu are nicio semnificație pentru voi și în niciun caz nu îi spune acasă pentru că își va face imediat bagajele și va pleca. Cuplul vostru trece printr-o încercare și nu trebuie să o lăsați să vă marcheze pentru totdeauna, în cazul în care veți decide să continuați drumul împreună.
  4. Asumă-ți responsabilitatea
    Asumarea este importantă într-o astfel de situație. Nu încerca să îi spui că cineva te-a manipulat să înșeli pentru că este o minciună. Nimeni nu te-a obligat să calci strâmb și să trădezi încrederea partenerului tău, așa că recunoaște că ai acceptat avansurile altcuiva. Acceptă faptul că ai fost de acord să îți pui relația în pericol, deși știai ce urmări va avea fapta ta.
  5. Nu încerca să îi controlezi reacțiile
    Lasă-l pe omul de lângă tine să reacționeze exact așa cum simte pentru că are nevoie să se descarce într-un fel sau altul de emoțiile negative care îl vor acapara în momentul în care va auzi mărturisirea ta. Nu te aștepta să fie blând și senin când va afla că ți-ai pierdut respectul față de el și de relația voastră. Poate va țipa sau va trânti lucruri, pentru că oamenii reacționează diferit în cazul unui șoc, iar cei mai mulți nu se pot controla. Pregătește-te pentru orice, mai ales dacă el te iubește mult și a fost mereu sincer cu tine.
  6. Spune-i că regreți sincer
    Cere-ți iertare și spune-i cât de rău îți pare fiindcă există posibilitatea să treacă peste dacă vede că regreți cu adevărat. Ai grijă să nu folosești sintagme de genul: „Îmi pare rău, dar…./ Te iubesc, dar…”. Folosirea conjuncției adversative îl va face să creadă că încerci să justifici fapta, căutând scuze plauzibile, atunci când ele nu există. Mai bine îi spui că ești conștientă de greșeala făcută și că vrei să o îndrepți.
  7. Faceți împreună restituirea celor întâmplate
    Este important ca el să cunoască toate detaliile și să decidă apoi dacă poate trece peste sau nu. Mărturisirea completă și sinceră îl va face să își recapete încrederea în tine, mai ales dacă vede că ești dispusă să recunoști totul. Este important să se convingă de faptul că ai realizat ce ai făcut și că nu vei mai repeta niciodată această abatere.
  8. Ai răbdare ca timpul să așeze totul
    Nu îți presa partenerul să te ierte sau să pretindă că nu s-a întâmplat nimic rău între voi. Fiecare om are ritmul său de a procesa informațiile primite de la ceilalți, iar el sigur are nevoie de timp să înțeleagă ce s-a întâmplat de fapt. Nu îl judeca și nu te supăra dacă decide să nu mai fie cu tine pentru că are tot dreptul să trăiască fericit departe de cea care l-a rănit.
  9. Nu fi prea dură cu tine
    Nu te pedepsi și nu îți face rău singură, chiar dacă ai greșit și este posibil să nu poți repara niciodată. Încearcă să iei această întâmplare ca pe o lecție și să mergi cu încredere spre viitor, știind ce nu trebuie să mai faci niciodată ca să nu pierzi iubirea celui de lângă tine. Apelează la un psiholog dacă nu poți depăși emoțiile negative cauzate de fapta de infidelitate.

Acestea sunt cele mai frecvente întrebări pe care și le pun oamenii care înșală și răspunsurile potrivite pentru frământările lor:

  • Cum îi spun partenerului că l-am înșelat?
    Cu sinceritate poți transmite orice, indiferent de impactul pe care îl au cuvintele rostite. Dacă interlocutorul simte că spui adevărul, va fi mai ușor să se pună în locul tău.
  • Oare nu-l mai iubesc dacă l-am înșelat?
    Poți înșela și când iubești pe cineva, asta înseamnă că ceva nu merge bine în relația voastră și este nevoie de o discuție deschisă ca să rezolvați totul.
  • Ar trebui să îi ascund adevărul ca să nu-l rănesc?
    Va suferi și mai tare dacă va afla că nu i-ai mărturisit. Gândește-te că îi poate spune altcineva care a aflat ce ai făcut și atunci situația va fi mai complicată.

Acum ai toate datele problemei și îți rămâne o singură misiune: să rezolvi situația folosindu-te de toate sfaturile de mai sus. Nu ascunde infidelitatea și evit-o cât poți de tare dacă nu ai căzut deja în capcana emoțiilor instinctuale.

Citește și: Înșelatul este o alegere, pentru că nu ai răni niciodată cu bună știință pe cineva pe care îl iubești

Surse articol: HernormInsiderShessinglemag

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Cum să-i spun partenerului meu că am o boală cu transmitere sexuală?
Cum să-i spun partenerului meu că am o boală cu transmitere sexuală?
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - cuplu

    1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (95 vizite)