Nu Skin

Cum să îi spui "te iubesc" fără să folosești cuvinte

Cristina Gherghina

Iubirea este pe cât de frumoasă, pe atât de schimbătoare și neînțeleasă. Dar poate nici nu ar trebui înțeleasă. Iubirea nu este o știintă, prin urmare aceasta trebuie simțită, iar misterul în care este învăluită are un farmec aparte. 

Un lucru este sigur: iubirea nu are nevoie de prea mult pentru a fi "hrănită". Ea poate fi simțită chiar și în cele mai mici gesturi, atingeri, priviri. De cele mai multe ori, nu este nevoie de cuvinte pentru a o împărtăși, deși chiar și un "te iubesc" spus cu sinceritate poate avea un efect magic. 

La capitolul iubire, faptele au un impact mult mai mare decât cuvintele. Este vorba de acele lucruri mărunte care îi fac inima persoanei iubite să explodeze de fericire. 

cum sa ii spui te iubesc

Dacă dorești să îi "spui" și tu persoanei iubite cât de mult o iubești altfel decât prin clasicul "te iubesc", doer.ro are câteva sugestii pentru tine:

 • Ascultă-l/ascult-o și arată-i că ești acolo în momentele în care are nevoie de tine. Poate a avut o zi proastă la birou sau poate se simte copleșit/ă de anumite situații. Oferă-i timpul și dragostea ta! Oferă-i atenția și susținerea de care are nevoie pentru că asta este una dintre cele mai clare dovezi de iubire. Câteodată nici nu este nevoie să spui ceva anume, ci doar să te simtă că îl/ o întelegi. Comunicarea este una dintre pietrele de temelie ale unei relații sănătoase, însă, adesea, comunicarea nu înseamnă că amândoi trebuie să vorbească, ci că unul trebuie să vorbească, să se descarce, iar celălalt să asculte activ, să privească în ochi, să țină de mână sau să îmbrățișeze.
 • Fă-i o surpriză și îndeplinește-i o dorință atunci când se așteaptă mai puțin. De exemplu, poate își dorește să viziteze un anumit loc. Nu mai pierde timpul. Ia-l/Ia-o de mână, urcați-vă în mașină și petreceți o zi de neuitat în doi. Va aprecia extrem de mult când va vedea că ai acordat atenție dorinței sale și că ai făcut în așa fel încât să o transformi în realitate.
 • Gătește-i ceva delicios pentru că da, este adevărat! Dragostea chiar trece prin stomac. Nu există sentiment mai frumos decât să ajungi acasă după o zi de muncă obositoare și să vezi că cineva te așteaptă cu masa pusă. Este o senzație de neprețuit! 
 • Oferă-i ajutorul, formați o echipă inclusiv pe plan profesional. Relațiile funcționează excelent atunci când ambii parteneri își canalizează energia în aceeași direcție. Desigur, individualitatea fiecărei persoane este importantă, însă atunci când îl ajuți pe cel drag sau când el o face pentru tine, se aprind niște scântei care fac ca treaba să se întâmple ca la carte! 
 • Fă-i complimente și flirtează în fiecare zi. Nu contează de cât timp sunteți împreună! Momentele acestea de romantism și încurajările ar trebui să fie o constantă în viața de cuplu, mai ales că sudează enorm relația și contribuie la păstrarea intimității și a încrederii în celălalt.
 • Participați la activități împreună. Da, activitățile pe care le faceți împreună sunt o dovadă de iubire. Poate fi orice: sport, ieșiri cu prietenii, ieșiri în diverse locuri, cursuri împreună, pescuit, fotografiat etc. Important e le faceți împreună și să cultivați astfel de momente. 
 • Acceptă compromisul. Oricât de greu ți se pare să lași de la tine, compromsul este un element de bază în orice relație sănătoasă, e o manifestare a iubirii pe care i-o porți celuilalt, o dovadă că poți pune relația voastră mai presus de micile diferențe. OK, poate că tu nu ai chef să ieși în weekend și vrei să lenevești pe canapea, cu o carte în brațe, dar el chiar va aprecia dacă îl însoțești și ții cont de dorințele sale. Iar data viitoare, fii convinsă, va face același lucru pentru tine!
 • Arată-i că relația voastră reprezintă o prioritate pentru tine. Iubirea tinde, adesea, să devină o rutină obositoare. Lasă grijile, munca și orice alte lucruri ai avea pe cap și nu lăsa o zi să treacă fără să îi acorzi atenție partenerului tău. Fă-l să se simtă ca cea mai importantă persoană din viața ta.

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta