Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cum să îl faci să regrete că te-a înșelat și să îl determini să nu mai calce strâmb vreodată

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Bănuiești că bărbatul tău te înșală sau poate chiar ai aflat că ți-a fost infidel? Iureșul de emoții pe care îl simți te ia pe sus și adesea izbucnești în reproșuri amare, iei decizii radicale și tot ce-ți dorești este să-l pedepsești. 

Dar ce rezolvi cu o astfel de atitudine? Dacă nu te-a înșelat încă se va simți jignit și îndreptățit să-ți aducă la rândul său reproșuri și învinuiri. Ba, mai mult decât atât, există riscul să-i dai apă la moară și să decidă că, dacă oricum îl bănuiești, măcar să ai un motiv întemeiat. Or, nu vrei să-l împingi chiar tu în tentație, nu este așa?

Pe de altă parte, dacă te înșală deja, o atitudine acuzatoare îl va face să bată în retragere la început, să-și ascundă infidelitatea, să nege cu vehemență ce-i spui. Poate se va simți vinovat și nu va mai recidiva, dar ce te faci dacă decide să te mintă și să te înșele în continuare?

Dacă nu știi cum să procedezi, descoperă în galerie câteva afaturi utile, care te vor ajuta să-l aduci pe partenerul tău nestatornic pe drumul cel bun și să-l faci să se rușineze de faptele sale. 

Deschide calea comunicării cu partenerul tău

Deschide calea comunicării cu partenerul tău

Înainte să te lansezi în acuzații și ultimatumuri, este bine să-ți analizezi clar propriile decizii. Dacă te hotărăști să-l părăsești pe partener pentru că te-a înșelat, nu are rost să-ți mai risipești energia cu reproșuri. Dacă vrei, însă, să continui relația, este important să comunici cu iubitul tău. Află care sunt motivele pentru care te-a înșelat, pentru că în funcție de ele vei gândi ce strategie să adopți în continuare. Vezi dacă se simte neglijat, dacă are nevoi care nu-i sunt satisfăcute sau dacă a fost doar un impuls de moment, pe care îl regretă deja.

Discută despre cum vede el viitorul, urmărește-i reacțiile și observă care sunt intențiile sale. În funcție de tot ceea ce vorbiți împreună și de ce observi la el, poți trage niște concluzii și decide dacă rămâi cu el sau te retragi din relație. Dacă își dorește să fie în continuare cu tine, modul tău sincer de a pune problema și de a căuta soluții îl va face să regrete că te-a înșelat.

Arată-i că te bazezi pe el

Arată-i că te bazezi pe el

În cazul în care vrei să previi infidelitatea, este bine să folosești într-o oarecare măsură manipularea emoțională. Câteva replici bine gândite pot determina păreri de rău și decizia de a nu mai cădea în ispită, dacă partenerul te iubește. ”Știu că te gândești tot timpul la fericirea mea și că mă pot baza pe tine”, un astfel de compliment poate provoca un sentiment de vinovăție și îl poate determina pe tipul care te iubește să jure că nu te face niciodată să suferi. 

Asigură-l de încrederea ta

Asigură-l de încrederea ta

Imaginează-ți cum sună în urechile unui soț infidel sau ale unui iubit care are de gând să înșele declarația: ”Am încredere în tine, știu că nu m-ai înșela niciodată.” Acest mod de a-i arăta că nu te îndoiești de el îl poate face să se simtă foarte vinovat. Poți folosi de multiple ori această frază, pentru a te asigura că o inseri în mintea sa ca un reminder pentru a-l face să se abțină de la infidelități. 

Vorbește-i despre cât de mult te-ar afecta dacă te-ar înșela

Vorbește-i despre cât de mult te-ar afecta dacă te-ar înșela

Să-i dezvălui suferința pe care a-i simți-o dacă te-ar înșela este o foarte bună strategie, dacă ai în față un bărbat care te iubește. Atunci când îi spui: Dacă m-ai înșela, aș fi foarte tristă.”, îl condiționezi să se gândească de două ori înainte de a cădea în ispită. Chiar dacă tentația ar fi foarte mare, faptul de a conștientiza tristețea ta l-ar putea opri pe iubitul tău să te înșele sau, dacă deja a făcut-o, se va simți plin de regrete și incapabil să repete greșeala. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta