Cum să înțelegi că acum experimentezi începutul sfârșitului relației pe care o ai

Cum să înțelegi că acum experimentezi începutul sfârșitului relației pe care o ai

Ramona Jurubita

Ai stat și tu într-o relație care nu mai mergea doar pentru că nu voiai să accepți că s-a terminat? Viața ta va fi mult mai ușoară dacă vei înțelege că nu este cazul să insiști atunci când legătura dintre doi oameni nu mai funcționează. Este normal să încerci să o repari, mai ales dacă ați construit ceva și dacă ați fost împreună mult timp, dar nu trebuie să forțezi limitele.

Vei scăpa de multe suferințe dacă vei putea să identifici care sunt momentele ce te duc mai aproape de o despărțire. Nu crezi că există începutul sfârșitului unei relații? Din rândurile de mai jos vei afla tot ce ai nevoie să știi.

Cuplu care se ceartă în bucătărie, el o amenință cu pumnul și ea ripostează

Sursa foto: Pexels

După certuri repetate în cuplu, poate ți s-a întâmplat să ai un moment de cumpănă în care te gândești că nu mai suporți și că vrei să pui punct. Deși nu ai făcut acest lucru, acela a fost primul semnal că relația voastră nu mai funcționează și că nu te mai simți bine alături de partenerul/partenera tău/ta.

Cum primul semnal a fost ignorat, hai să vedem ce alte indicii ai primit de la Univers, care îți arătau clar că nu mai sunteți disponibili din punct de vedere emoțional pentru a merge pe același drum. Dacă ți-ai pus următoarele întrebări, ele au prevestit despărțirea iminentă:

 • Oare el/ea m-a înțeles vreodată, a înțeles ce am nevoie?
 • Ce-ar fi dacă i-aș face și eu așa ca să vadă cum e?
 • De ce nu mă ascultă niciodată?
 • De ce nu își recunoaște vina?

Toate aceste întrebări pe care și le pune o persoană aflată într-o relație, reflectă problemele existente între ea și partener. Atunci când nu există comunicare și nu se pot rezolva neînțelegerile, se va produce o ruptură care va duce mai apoi la despărțire.

Cea mai mare greșeală pe care o fac cuplurile aflate în impas este să nege situația în care se află și să nu accepte că drumul lor în doi a ajuns la final. Mulți parteneri încearcă să treacă cu vederea o ceartă, două, trei, apoi frustrările se adună și totul se transformă într-un adevărat război. Niciunul nu va vrea să cedeze pentru că amândoi se vor simți neîndreptățiți sau neapreciați. Crezi că o astfel de legătură bolnăvicioasă mai are vreo șansă? Acolo unde intervine lupta pentru putere, va fi greu de restabilit un echilibru.

Iată și alte semne care arată că relația ta e pe sfârșite:

 • Ești tot timpul furios/furioasă și nimic nu te poate calma;
 • Nu îți place în cine te-ai transformat;
 • Cauți mereu sfaturi pe internet despre cum să îți salvezi relația;
 • Simți că nu îți mai cunoști partenerul/partenera;
 • Nu mai aveți încredere unul în celălalt;
 • Petreci mai mult timp cu alte persoane;
 • Vă contraziceți tot timpul;
 • Nu te simți susținut/susținută.

La un moment dat nu vei mai suporta să treci prin toate aceste stări care îți pun în pericol sănătatea psihică și vei exploda, punând punct relației într-un mod neplăcut. Ar trebui să discutați deschis de la primele neînțelegeri și să opriți totul înainte să vă distrugeți reciproc.

Dacă deja ai făcut tot ce se putea pentru a-ți salva cuplul și simți că eforturile sunt inutile, următorul pas este să accepți ceea ce deja ai înțeles. Degeaba conștientizezi ce se întâmplă de fapt dacă nu vrei să îți însușești această idee și să mergi mai departe cu fruntea sus. Te vei chinui singur/singură dacă insiști să rămâi acolo unde nu te mai simți bine.

Citește și: În loc să-ți ștergi lacrimile de pe obraji, șterge-i din viața ta pe cei care le-au provocat

Surse articol: SoulpostBoldeReadersdigest

Sursa foto principală: Pexels

Articolul urmator
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
Cat de repede te implici intr-o relatie?
Incepe quiz
Cat de repede te implici intr-o relatie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.