Nu Skin

Cum să îți dai seama că e misogin: iată ce îl dă de gol!

Alexa Galgau

Bărbații misogini sunt de cele mai multe ori greu de detectat, pentru că nu este vorba doar despe cei care manifestă dispreț sau repulsie vădită față de femei. Dimpotrivă, există mulți misogini ascunși, iar o mare parte dintre ei nici măcar nu sunt conștienți de ura lor față de femei. Bărbații de acest tip ajung astfel din cauza unei traume pe care au avut-o în trecut în legătură cu o figură feminină din jurul lor - poate fi vorba despre o mamă neglijentă sau abuzivă, despre o soră violentă, despre o profesoară prea autoritară sau despre o iubită care a provocat foarte multă suferință. 

Află cum poți să îți dai seama că un bărbat este misogin!

Cum să detectezi un misogin

Bărbații misogini nu sunt neapărat aceia care fac mereu remarci răutăcioase la adresa femeilor, iar mulți dintre ei nici măcar nu își dau seama că urăsc femeile. Adeseori, este greu și pentru femeile din jurul lor să își dea seama de acest lucru. La început, misoginismul poate să fie redus, însă interacțiunea frecventă cu persoana care provoacă trauma poate să ducă la accentuarea simptomelor. 

Există mai multe semne că un bărbat este misogin la care trebuie să fii atentă:

1. Are tendința de a-și alege o victimă și de a o „încolți”. De exemplu, poate fi vorba despre o colegă de muncă pentru care are o repulsie teribilă și pe care încearcă să o saboteze cu orice ocazie. Misoginismul poate fi ascuns la începutul unei relații amoroase, fiind mascat de șarm sau charismă, dar mai devreme sau mai târziu devine evident. Un bărbat misogin poate să se transforme rapid din irezistibil în nepoliticos, pentru ca mai apoi să redevină irezistibil. Acest lucru se întâmplă din cauza unui conflict interior cauzat de trauma din trecut.

2. Deși este un om de cuvânt când promite ceva unui bărbat, acest lucru nu este aproape niciodată adevărat când promite ceva unei femei. Un bărbat misogin se comportă total diferit, în sensul rău, când are de-a face cu reprezentantele sexului frumos, de cele mai multe ori fără ca măcar să își dea seama.

3. Atitudinea unui bărbat misogin față de femei nu este neapărat plină de ură, dar este întotdeauna grandioasă, plină de îndrăzneală și egocentrică, existând mereu tendința de a le controla. Mai mult, un bărbat misogin este foarte competitiv cu femeile din jurul său. Dacă o femeie se descurcă mai bine decât el pe orice plan, el se simte aproape jignit de acest lucru. În vreme ce în privința femeilor are o reacție pur emoțională, în cazul bărbaților are capacitatea de a fi obiectiv. 

4. Este pregătit, în mod inconștient, să facă femeile să se simtă mizerabil în orice moment. Într-o relație, poate să abuzeze foarte des partenera, principala tendință fiind aceea de a o face să se simtă prost în public. Există multe metode prin care un misogin se „răzbună” pe femei fără să își dea seama: poate să împrumute bani și să nu îi mai returneze, să fure idei de la femei și să le folosească în beneficiul lui la muncă, să umilească femeile cu orice ocazie etc.

5. La o întâlnire, va face tot posibilul să se poarte cu o femeie exact invers față de cum ar prefera aceasta. De pildă, dacă femeia este de modă veche și ține la diverse dovezi de cavalerism, el o va trata ca pe un camarad și va fi chiar nepoliticos cu ea, însă fără a o jigni direct. Invers, dacă femeia este mai independentă și este genul care vrea să își achite nota sau să se descurce singură, el va avea grijă să o facă să se simtă ca și cum nu ar fi capabilă de acest lucru și o va lua sub aripa lui „protectoare”, subminându-i astfel independența.

6. Din punct de vedere sexual, unui misogin îi place să fie complet dominant și nu acordă nicio atenție plăcerii partenerei lui. Este genul de bărbat care sare peste preludiu și care vrea să primească sex oral, fără ca el să returneze favoarea. Pozițiile preferate ale unui bărbat misogin sunt cele prin care poate să evite privirea femeii. 

7. Relațiile unui bărbat misogin includ adesea infidelități care nu îi trezesc nici cea mai mică urmă de remușcare și, nu de puține ori, el alege să dispară complet, fără nicio explicație, pentru că nu simte că ar datora așa ceva unei femei.

Un bărbat misogin nu poate fi un partener de viață iubitor și loial până nu realizează că are o problemă și apelează la ajutorul unui psihoterapeut, deoarece asemenea traume nu pot fi rezolvate doar prin voință. 

Iată și cele mai misogine reclame din istorie, care și-au bătut joc de femei!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!