Cum să îți dai seama dacă soțul tău îți ascunde ceva

Cum să îți dai seama dacă soțul tău îți ascunde ceva

Ramona Jurubita

Adevărul este important într-o relație, iar lipsa lui poate distruge încrederea dintre parteneri. Suspiciunile pot apărea chiar și când ambele persoane sunt sincere, dar contează să știi cum să îi dovedești celuilalt că nu îl minți și că nu îi ascunzi nimic.

Ce te faci, totuși, dacă tu ești cea care bănuiește că soțul calcă strâmb în căsnicie sau are secrete față de tine? Există câteva semnale te vor ajuta să îți dai seama dacă partenerul tău de viață îți ascunde ceva și depinde de tine cum le identifici și cum le interpretezi.

Bărbat care vorbește cu cineva pe ascuns, în timp ce soția lui doarme

Iată ce gesturi ale soțului tău ar trebui să te pună pe gânduri:

 1. Nu te lasă să umbli pe telefonul lui
  Telefonul mobil conține cele mai mari secrete ale unui om pentru că, în zilele noastre, toți ne desfășurăm aproape toată activitatea cu ajutorul acestui dispozitiv. Este o problemă dacă partenerul tău nu își lasă telefonul lângă tine când pleacă din încăpere, în mod clar se teme că vei afla ceva despre el.
 2. Este mereu atent la mesajele pe care le primește
  Soțul tău ar putea ascunde ceva dacă este tot timpul cu ochii în telefon sau tresare de fiecare dată când primește un mesaj, pe care vrea să îl deschidă imediat, dar departe de tine. Este posibil ca încrederea lui în tine să nu existe sau să aibă secrete foarte mari pe care le păstrează doar pentru el.
 3. Evită contactul vizual
  Un om care nu te privește în ochi, fie nu te respectă, fie te minte, fie se consideră inferior și este intimidat de atitudinea ta. Probabil ultima variantă este exclusă din moment ce sunteți căsătoriți, așa că rămân doar primele două opțiuni. Încearcă să îl faci să se uite direct la tine când vorbiți și așa îți vei da seama dacă este sincer sau nu.
 4. Este tot timpul nervos și neliniștit
  Nervozitatea poate fi un semn clar al vinovăției sau chiar al lipsei de încredere în sine. Nu te supăra pe el dacă neliniștea lui este cauzată de problemele de la serviciu, dar, dacă nu găsești niciun motiv pentru care se comportă așa, întreabă-l ce se întâmplă. Nu este normal să fie irascibil când ia contact cu orice stimul din exterior, mai ales dacă acest lucru se întâmplă doar în prezența ta.
 5. Evită să răspundă la anumite întrebări
  Ar trebui să te gândești la ceva neplăcut dacă jumătatea ta schimbă subiectul discuției de fiecare dată când vorbiți despre ceva important. S-ar putea să nu mai fie interesat de tine dacă nu dorește să mai faceți planuri împreună sau dacă evită să îți spună ce simte pentru tine.
 6. Poveștile lui nu au sens
  Se pierde în detalii, se contrazice, repetă informații inutile și nu mai înțelegi nimic din ce vrea să îți transmită? Fie are o problemă, fie îți ascunde ceva și trebuie să afli îmediat ce se întâmplă. Trebuie să existe un motiv pentru care nu mai comunicați la fel de bine ca înainte.
 7. Caută scuze pentru comportamentul pe care îl are
  Ți s-a întâmplat deja să îi spui că obervi ceva greșit în relație și el să te contrazică și să îți spună că ți se pare? Ei bine, dacă se sustrage de la a vorbi deschis despre ce se întâmplă, înseamnă că știe că este vinovat și nu vrea să își asume. Scuzele fără sens nu ar trebui luate în seamă și cel mai bine ar fi să insiști până îl prinzi în toate bune și acceptă o conversație cu cărțile pe masă.
 8. Stă prea mult timp plecat de acasă
  Într-o căsnicie, soții vorbesc despre tot ceea ce fac și își spun unul altuia atunci când trebuie să meargă în locuri separate. Soțul tău nu procedează corect dacă lipsește mult timp de acasă și ascunde locul în care pleacă și motivul pentru care face acest lucru. Probabil deja te-ai săturat de scuza aceea banală cu rămasul la birou peste program și ar fi timpul să nu mai accepți să fii mințită pe față.
 9. A început să doarmă separat
  Nu mai există apropieri intime între voi, deși tu încerci să faci tot ce poți pentru a restabili echilibrul din cuplu? Atunci nu insista acolo unde nu mai este cazul. Cere-i un motiv și dacă nu ești tu de vină, înseamnă că există alte explicații mai profunde pentru comportamentul lui.
 10. L-ai prins deja cu minciuna
  Un om care te minte o dată, o va face și a doua oară și are toate șansele să nu mai pună punct acestui viciu. Este normal să fii suspicioasă dacă știi că ai un soț care a mai călcat strâmb în trecut și a ascuns adevărul. Va fi greu să ai din nou încredere în el și amândoi trebuie să depuneți eforturi pentru rezolvarea situației.
 11. Nu te mai întreabă cum te simți
  Este clar că o persoană nu mai este interesată de tine dacă nu te întreabă niciodată cum te simți sau cum ți-a fost ziua. Este neplăcut să vă așezați la aceeași masă sau în același pat și să vezi că celălalt vorbește doar despre el sau despre orice altceva, dar nu despre starea ta.

Ascultă-ți intuiția, pentru că ea nu te va înșela niciodată, și confruntă-ți soțul dacă simți că îți ascunde ceva. Semnele de mai sus nu indică întotdeauna o infidelitate sau o trădare, dar pot fi detalii care îl dau de gol atunci când chiar greșește.

Citește și: Cum să redobândești încrederea în relație și în partenerul tău după ce ai pierdut-o, ca să aveți o nouă șansă la iubire

Surse articol: HernormMarriagePowerofpositivity

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Doar îți irosește timpul? Opt semne că e timpul să te desparți de el/ea
Doar îți irosește timpul? Opt semne că e timpul să te desparți de el/ea
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.