Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cum să pui capăt unei aventuri amoroase

Alida Enache

Să ai o aventură cu cineva poate fi de-a dreptul incitant! Nu-i așa? Deseori poți ajunge să fii infidel/ă față de partenera ta/partenerul tău, mai ales în ziua de astăzi când iubirea este mai mult superficială.

Există oameni care întotdeauna au nevoie de o persoană nouă în viața lor sau care pur și simplu nu găsesc un motiv prea bun de a fi devotați relației pe care o au deja. Mai mult, relațiile de lungă durată pot deveni și ele monotone și plictisitoare și tocmai de aceea, în unele cazuri, parteneri ajung să caute ceva mai palpitant. Acea mică doză de adrenalină o vei găsi întotdeauna în patul altcuiva, mai ales dacă ți se pare că în al tău nu mai există atât de multă acțiune.

 imagine cu două femei și un bărbat infidel care se plimbă prin parc

E clar că oamenii ajung să înșele din diverse și numeroase motive, dar este și mai clar că la un moment dat aventurile trebuie să ia sfârșit. Lucrurile pot devenii complicate cu timpul și probabil că nu ți-ai dori nicicum asta, având în vedere că mai ai un partener/o parteneră.

Haide să vedem care sunt cele mai importante aspecte de luat în calcul atunci când trebuie să pui capăt unei aventuri!

Cum să pui capăt unei aventuri amoroase

 1. Ia decizia de a încheia aventura. În primul rând, pentru a încheia o aventură trebuie să fii convins/ă că vrei să faci asta. Dacă nu vrei cu adevărat ca lucrurile să se termine, nu vei face decât să complici relația și să te întorci la nesfârșit la persoana respectivă. Mai mult, dacă tu ești persoana care înșală ar trebui să-ți aduci aminte că aceasta este decizia corectă, mai ales dacă nu vrei să-ți pierzi partenerul/partenera. Infidelitatea îți va distruge relația până la urmă. În schimb, dacă nu tu ești cel/cea care înșală poate fi mult mai dificil să iei o astfel de decizie. Te poți gândi totuși că meriți o persoană care să fie pe deplin cu tine, ci nu doar pe cineva care caută o portiță de scăpare din când în când.
 2. Înțelege că va fi greu să o/îl lași în urmă. Chiar dacă ai impresia că nu ești foarte implicat/ă în această aventură, adevărul este că îți va fi destul de greu să renunți la ea. Doar pentru că unul dintre voi are deja o relație nu înseamnă și că aventura voastră nu se bazează pe sentimente profunde. Până la urmă, poate că te-ai obișnuit ca persoana respectivă să facă parca din viața ta! Atunci când ai decis că a venit momentul să închei povestea, trebuie să înțelegi că-ți va fi greu să-ți lași iubitul/iubita în urmă. Vei suferi exact ca în cazul unei despărțiri normale sau al unui divorț.Imagine cu o femeie care plânge
 3. Ia-ți gândul de la aventură. Oricât de plăcut ar fi să te gândești în continuare la persoana respectivă va trebui să înveți să-ți folosești atenția și imaginația în alte direcții. Știi doar că femeile sunt renumite pentru faptul că încheie relația în mintea lor chiar înainte de a se despărți oficial de parteneri! Exact același lucru trebuie să îl faci și tu! Dacă te-ai decis că e momentul să renunți la această aventură trebuie să te comporți ca și cum ai fi făcut-o deja!
 4. Desparte-te de el/ea. Probabil că aceasta este cea mai grea parte. Chiar și așa, dacă ai respectat întocmai primele trei sfaturi, cu siguranță că despărțirea nu va mai părea atât de dificilă și dureroasă. Încearcă să fii ferm/ă atunci când îți anunți iubitul/iubita că vrei să vă despărțiți și orice ar fi nu da înapoi! Dacă simți totuși că nu ai puterea de a te despărți față în față de persoana respectivă, ai trebui să-i scrii măcar o scrisoare sau poate chiar un mesaj.
 5. Elimină-l/o din viața ta din toate punctele de vedere. Acum că ai încheiat aventura în mod oficial nu mai rămâne decât să-ți vezi în continuare de viața ta. Deși gândul tău se va duce de multe ori la persoana respectivă, trebuie să găsești metode de a-ți ține mintea ocupată cu altele. Dacă mai ai lucruri de-ale lui/ei la tine acasă, acum ar fi un moment bun să scapi de ele. Dacă îți făcuseși planuri de viitor alături de persoana respectivă va trebui să înțelegi că acestea nu se vor mai întâmpla. Iar dacă telefonul tău este plin de poze cu el/ea și de mesaje de dragoste, ei bine, a venit momentul să scapi și de acestea!
 6. Nu iniția contactul. Având în vedere că frumoasa voastră poveste de dragoste s-a încheiat, voi doi nu ar trebui să mai vorbiți deloc unul cu celălalt. Asta nu va face decât să complice lucrurile. Dacă te-ai despărțit de el/ea, acum nu mai rămâne decât să îl/o ignori eroic până când vei reuși să treci cu adevărat peste această despărțire.
 7. Concentrează-te pe propria persoană. Concentrându-te pe propria persoană, pe țelurile tale și pe planurile de viitor te va ajuta să-ți iei gândul de la fosta ta aventură. Acum, în sfârșit, te poți preocupa de dezvoltarea ta personală și chiar de vindecarea spirituală. Mai mult, ai suficient timp pentru a-ți descoperi noi hobby-uri!Imagine cu o femeie care stă pe pat și se uită la geam
 8. Iartă-te. Dacă nu-ți vei face timp pentru a te ierta și pentru a te vindeca nu vei face decât să reintri în aceleași cercuri toxice la nesfârșit. Vei avea parte de aceeași experiență din nou și din nou până când îți vei învăța lecția. Pentru a te putea ierta trebuie să înțelegi că înainte de toate ești un simplu om la fel ca oricare altul. Nu ești perfect/ă, faci greșeli, fie ele mici sau mari și înveți din acestea. Nu are rost să fii prea dur/ă cu tine deoarece nu vei putea schimba trecutul! Poți doar să fii cea mai bună versiunea a ta de acum încolo!
 9. Concentrează-te asupra relației tale. Dacă tu ești persoana care a înșelat, cel mai bine ar fi să te concentrezi asupra relației tale. Trebuie să fii sincer/ă cu tine însuți pentru a înțelege mai bine de ce ai ajuns să ai o aventură de la bun început. Mai mult, este necesar și să iei decizia de a-i spune partenerului/partenerei ce s-a întâmplat, dacă chiar îți dorești ca relația să funcționeze. Dacă alegi să trăiești cu acest secret în continuare nu vei face decât să te cufunzi în vinovăție și rușine, iar acesta ar putea fi un obicei foarte nesănătos pentru sănătatea ta mintală. Gândește-te și că partenerul tău/partenera ta ar putea afla de aventură din altă parte, iar asta cu siguranță că îi va frânge inima!

Citește și: Mesaj pentru bărbatul însurat: de ce nu mai este interesată soția ta de viața intimă

Surse articol: Hernorm, Bonobology, Howloveblossoms

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta