Cum să rămâi pentru totdeauna îndrăgostit de partenerul tău de viață

Cum să rămâi pentru totdeauna îndrăgostit de partenerul tău de viață

Ramona Jurubita

Viața nu este ca o carte frumoasă în care fiecare pagină arată perfect zi de zi. Mai sunt și file arse, rupte sau îndoite, fiindcă imprevizibilul apare și dă multe situații peste cap. Dragostea poate fi tema care stă la baza tuturor acțiunilor tale, dar asta nu înseamnă că momentele dificile vor lipsi din acțiunea acestei povești pe care o scrii cu fiecare zi care trece. Important este să rămâi același om, indiferent de greutățile prin care treci și să nu uiți cine ți-a fost mereu alături.

De cele mai multe ori, persoana care te sprijină în orice problemă este partenerul de viață. Poate l-ai ales pentru felul în care te face să te simți și din dorința de a încununa iubirea care s-a născut între voi.

Odată cu trecerea timpului, lucrurile se schimbă și probabil prioritățile vor fi altele, mai ales dacă deveniți și părinți.

Parteneri apropiați și fericiți, care stau cu fața unul la altul pe un pod de lemn.

Dragostea poate dispărea când nu este întreținută, așa că trebuie să faceți tot ce ține de voi ca să rămâneți mereu îndrăgostiți ca în prima zi. Ce dacă apar copiii și trebuie să vă ocupați de ei, de serviciu și de treburile casnice? Dacă lucrați în echipă, veți constata că rămâne destul timp și pentru gesturile mici, acelea care fac întotdeauna diferența. Serios, chiar acesta este secretul! Trebuie să acționați ca o echipă, să fiți parteneri, părinți, iubiți, soți și prieteni.

De aceeași părere este și terapeutul Chrissy Powers, care este, de altfel, expert în relațiile de cuplu. A pus în balanță experiența ei cu informațiile adunate de la cunoscuți și a reușit să adune 10 sfaturi prețioase, menite să îți arate cum să rămâi pentru totdeauna îndrăgostit/ă de partenerul/a de viață, în ciuda obstacolelor vieții:

1. Fiți iubitori
Oricât de grea v-ar fi ziua, nu trebuie să mergeți la culcare fără să vă oferiți un sărut sau un pupic pe frunte. Chiar dacă nu dormiți îmbrățișați, câteva minute de mângâieri și dezmierdări ar trebui să fie nelipsite.

2. Arătați recunoștința pe care o aveți în suflet
Mulțumiți unul altuia pentru rolurile și sarcinile individuale pe care le aveți. Este normal ca fiecare să contribuie într-un anumit mod la bunăstarea căminului vostru și fără încurajări, niciun rezultat nu s-ar vede atât de ușor.

3. Nu vă asumați emoțiile celuilalt
Acceptați că amândoi aveți emoții bune și rele, apoi învățați să le controlați. Nu lăsați stările de moment ale celuilalt să vă controleze sau să vă facă să reacționați din impuls.

4. Încurajați-vă unul pe altul
Durează ceva până să îți dai seama, dar vei realiza în timp că nu trebuie să te enervezi când jumătatea ta este nervoasă. Trebuie să vă calmați reciproc, să căutați întotdeauna să atingeți un echilibru, nu să prelungiți haosul. Emoțiile vin și pleacă, nu trebuie să vă strice viața și relația.

5. Nu concurați unul cu altul
Trebuie să vă ascultați reciproc și să vă înțelegeți, nu să vă luptați pentru supremație. Într-un cuplu e nevoie de egalitate, iar unul nu poate fi mai presus decât celălalt. Când ți se pare că persoana iubită a făcut mai puține decât tine, pune-te în locul ei și vezi dacă nu cumva au fost mai grele sarcinile sale. Tu ai putea face aceleași lucruri?

6. Nu te plânge de corpul tău/felul în care arăți în fața partenerului
Acest sfat este destinat, în principal, doamnelor și domnișoarelor. Bărbații consideră extrem de neatrăgătoare o femeie care se plânge toată ziua și care nu este mulțumită de propriul corp. Această atitudine denotă lipsă de încredere în sine, iar o relație în care unul dintre parteneri se subapreciază nu poate funcționa.

7. Faceți-vă complimente
Sfatul cu numărul șapte este pentru amândoi, dar bărbații ar trebui să țină mai mult cont de el, mai ales dacă soțiile lor devin mame. Schimbările care se produc în această perioadă au un impact mai mare asupra lor și au nevoie de complimente ca să nu se simtă complexate sau nedorite.

8. Faceți-vă timp unul pentru celălalt
Este imposibil să aveți momente intime în fiecare zi, mai ales dacă lucrați și aveți copii. Dar măcar o seară pe săptămână o puteți aloca doar pentru voi doi. Dacă ieșiți la o cină, la un film sau la o plimbare în jurul casei, veți observa că legătura dintre voi se întărește din ce în ce mai mult. Dacă v-ați ignora complet, s-ar putea să vă îndepărtați și să deveniți doi străini care stau sub același acoperiș.

9. Fiți răbdători
Poate veți greși pe parcursul interacțiunilor voastre, fie că sunteți împreună de o lună, fie că împărțiți totul de ani buni. Important este să fiți toleranți, să vă spuneți frumos punctul de vedere și să încercați să corectați ceea ce nu este în regulă.

10. Respectați-vă
Respectul este poate cea mai importantă componentă a legăturii dintre oameni. Iubirea pălește în fața lipsei de respect, așa că aveți nevoie de el pentru a trăi frumos împreună.

Vezi cât de simplu este totul? Trebuie doar să lucrați în echipă și din când în când, să vină fiecare cu un aport individual. Acestea sunt, de fapt, obiceiuri ale unei relații sănătoase.

Citește și: INTERVIU: psihologul de serviciu Daniela Dumitrescu dezvăluie mult râvnitul secret al unei comunicări eficiente în cuplu

Surse foto: Unsplash

Surse articol: MotherLoversphereCoffeechaosandgiggles

Articolul urmator
10 semne că trebuie să te îngrijorezi dacă partenerul tău e prea prietenos cu cineva de la muncă
10 semne că trebuie să te îngrijorezi dacă partenerul tău e prea prietenos cu cineva de la muncă
Test de fidelitate: cat de fidel este partenerul tau?
Incepe quiz
Test de fidelitate: cat de fidel este partenerul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.