Cum să știi dacă partenerul tău te iubește sau nu cu adevărat

Cum să știi dacă partenerul tău te iubește sau nu cu adevărat

Alida Enache

Cu siguranță că și tu te mai întrebi din când în când dacă iubitul tău este îndrăgostit de tine cu adevărat, mai ales dacă nu obișnuiește să își exprime sentimentele. Nu este un secret faptul că bărbații sunt puși în dificultate de fiecare dată când încearcă să-și declare iubirea în fața partenerelor lor. Nu este un secret nici faptul că de multe ori o dau în bară atunci când fac asta, așa că haide să descoperim din rândurile de mai jos care sunt cele 10 semne evidente că te adoră (sau nu)!

Imagine cu op femeie și un bărbat care aleargă pe câmp și zâmbesc

Cum să știi dacă partenerul tău te iubește sau nu cu adevărat

  1. Își flexează mușchii în prezența ta. Partenerul tău își flexează mușchii deseori în prezența ta tocmai pentru a-ți demonstra că este puternic și suficient de pregătit să te protejeze oricând și oriunde. Nu face asta doar pentru a-și demonstra masculinitatea în fața ta sau pentru a-ți atrage atenția, ci și pentru că este îndrăgostit lulea de tine.
  2. Te privește direct în ochi. Contactul vizual prelungit are un singur motiv: ambii parteneri sunt extrem de interesați unul de celălalt. În general, atunci când un bărbat își iubește cu adevărat partenera, el vrea să afle tot mai multe despre ea și obișnuiește să o privească adânc și atent în ochi. În schimb, femeile au tendința de a lăsa privirea în jos atunci când iubiții lor fac asta deoarece s-ar putea simți puțin rușinate.
  3. Pauză de 48 de ore într-o conversație. Dacă partenerul tău poate sta mai mult de 48 de ore fără a-ți adresa măcar un cuvânt, ei bine, ar trebui să-ți pui un semn de întrebare. Atunci când este cu adevărat interesat de tine, bărbatul va încerca să te țină la curent cu ceea ce face și, în același timp, să se informeze în legătură cu tine. Dacă nu te-a mai întrebat ce faci de peste două zile, cel mai probabil nici nu vrea să știe.
  4. I se dilată pupilele. Dacă vrei să testezi iubirea partenerului tău, uită-te lung și profund în ochii săi. Dacă pupilele lui se dilată în acel moment e clar că te adoră! Oxitocina și dopamina, cei doi „hormoni ai dragostei”, influențează dimensiunea pupilelor. Aceste două substanțe sunt produse în cantități tot mai mari atunci când iubim pe cineva.
  5. Îmbrățișarea sa te scapă de orice durere. Știai că simpla îmbrățișare a unui om care te iubește te-ar putea scăpa de o durere crâncenă de cap? Este dovedit științific că gesturile de iubire cel mai des întâlnite (îmbrățișarea, sărutul, ținutul de mână) au efecte extraordinare asupra psihicului și organismului uman. Acestea ar putea chiar să te ajute să scazi în greutate, să-ți reglezi tensiunea arterială, să lupți împotriva bolilor și multe altele.
  6. Nu v-ați despărțit de cel puțin cinci luni. Deseori, la începutul unei relații, multe persoane au tendința de a lua o pauză de la partenerii actuali sau de a se despărți de aceștia pentru două-trei luni. Este un gest perfect normal și nu este nimic greșit în asta. În schimb, dacă despărțirile sunt foarte frecvente, acei oameni ar putea fi foarte confuzi și cel mai probabil că nu se iubesc. Dar, dacă tu și iubitul tău nu v-ați separat pe parcursul primelor cinci luni de relație, atunci cu siguranță că este ceva special între voi doi.
  7. Conflicte care țin mai mult de trei zile. Este normal să te mai și superi pe partenerul tău din când în când, deoarece pe parcursul unei relații te poți lovi de tot felul de emoții negative. Chiar și așa, dacă tensiunile dintre voi doi persistă mai mult de trei zile, ai putea lua în calcul că relația voastră nu va funcționa.
  8. Te regăsești în el. Persoana pe care o iubești și care te iubește cu adevărat îți poate semănă din multe puncte de vedere, la comportament și gesturi. Aceste lucru se întâmplă deoarece creierul unei persoane îndrăgostite produce neuroni oglindă pentru persoana pe care o adoră. Acești neuroni indică un grad ridicat de încredere și confort.
  9. Stă îndreptat spre tine. Știi doar că limbajul corpului îți poate dezvălui chiar și cele mai ascunse secrete ale iubitului tău. În timpul unei conversații cu acesta, dacă observi că este complet îndreptat către tine, atunci poți fi sigură că te iubește.
  10. Îi strălucește fața. Este mereu fericit în preajma ta, zâmbește larg și radiază în adevăratul sens al cuvântului... pe scurt: te adoră. Dacă fața lui strălucește atunci când te uiți la el, nici nu mai încape urmă de îndoială. Sunteți cu adevărat făcuți unul pentru celălalt.

Tu ce crezi? Partenerul tău cum își exprimă iubirea?

Citește și: Un suflet pereche este cineva care te vindecă, nu cineva de care ai nevoie să te vindeci

Surse articol: Brightside, Psychologytoday, Healthline

Surse foto: iStock

Articolul urmator
5 motive pentru care oamenii cu adevărat inteligenți nu-și pierd timpul cu gelozii 
5 motive pentru care oamenii cu adevărat inteligenți nu-și pierd timpul cu gelozii 
Alege ingredientele pentru smoothie-ul preferat și află dacă te iubește cu adevărat
Incepe quiz
Alege ingredientele pentru smoothie-ul preferat și află dacă te iubește cu adevărat

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.