Cum să transformi o prietenie cu beneficii într-o relație oficială

Cum să transformi o prietenie cu beneficii într-o relație oficială

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Cu toții avem, la un moment dat, o prietenie cu beneficii. Fie că ne simțim bine în acest mod, fie că nu suntem încă pregătiți pentru a ne asuma anumite responsabilități, o astfel de legătură poate să ne ofere confortul de care avem nevoie, fără a ne face să ne simțim libertatea îngrădită în vreun fel.

Atunci când vine vorba de prietenii cu beneficii, transformarea legăturii care nu presupune atașament emoțional în ceva mai mult se poate dovedi un lucru destul de complicat, însă nu imposibil. Mai ales când cei doi parteneri implicați sunt prieteni apropiați, lucrurile se pot schimba. Sunt necesare câteva gesturi ce țin de finețe pentru a face această relație să evolueze. Dacă de curând ți-ai dat seama că sentimentele pentru prietenul tău cu beneficii sunt ceva mai serioase, află mai jos ce trebuie să faci pentru a face ca tranziția legăturii voastre să pară cât mai naturală.

cuplu in natura

Cum să transformi o prietenie cu beneficii într-o relație oficială

Spune-i ce vrei

Cel mai evident mod în care poți obține ceva este să ceri. Însă această abordare prin care pui asupra partenerului tău o anumită presiune, dar și în care îi expui așteptările, nu îți va aduce niciodată rezultatele dorite. În schimb, poți să vorbești despre sentimentele tale într-un mod deschis, care să îl determine pe prietenul tău să facă la fel. Deși îți dorești un răspuns cât mai rapid de la perechea ta, atunci când vezi că ezită să își exprime sentimentele, încheie conversația imediat. Tăcerea ta îl va face să se gândească mult mai bine asupra legăturii voastre și să ajungă la concluzia că și el simte ceva pentru tine.

Menține flacăra aprinsă

Dacă îți dorești o relație serioasă cu prietenul tău cu beneficii, atunci viața voastră sexuală trebuie să fie cu adevărat incitantă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, fă tot posibilul pentru a-l da pe spate în dormitor. Deși nu toți bărbații recunosc acest lucru, o viață sexuală activă este un factor destul de important în selectarea partenerei ideale. Cine romantice, lumânări, lenjerie provocatoare – pune toate acestea în aplicare și fă-l să se simtă răsfățat. Informează-te cu toate cunoștintele de care ai nevoie și pune-le în aplicare în așternut de fiecare dată.

Arată-i partea ta sensibilă

Continuă să existe o regulă atunci când faci sex cu o persoană față de care, în momentul respectiv, nu simți nimic, și anume să fii distantă și să nu îți arăți adevăratele sentimentele, deoarece el poate profita de tine și te poate face să suferi. Acest lucru este complet neadevărat. Dacă vrei să transformi acea legătură într-o relație de dragoste, este important să fii deschisă și vulnerabilă. Nu trebuie să simți niciodată că trebuie să îți ceri scuze pentru gesturile tale de afecțiune și, cel mai important, să fii sinceră în orice situație.

Folosește cuvinte de alint

Prietenii, atunci când fac sex, nu folosesc cuvinte drăguțe pentru „iubi” sau „puișor”. Dacă tu și partenerul tău ați început deja să folosiți astfel de cuvinte drăgăstoase, atunci fii sigură că există anumite sentimente care vă fac să vă purtați așa. În acest moment, este bine să treci la următorul nivel: spune-i ce sentimente ai pentru el. Pregătește-te bine pentru acest moment și ai grijă când alegi să inițiezi această discuție. Ai grijă să alegi un teritoriu neutru, dar și un moment în care sunteți amândoi relaxați și dornici să vorbiți.

cuplu fericit

Fă planuri cu el în afara dormitorului

Dacă nu ești pregătită să ieși cu el la lumina zilei, este momentul să schimbi acest lucru. Dacă vă simțiți la fel de bine împreună într-o după-amiază de sâmbătă, în parc sau oriunde altundeva, atunci fii sigură că statutul relației voastre se va schimba mai repede decât crezi. Activitățile pe care le faceți împreună vă pot apropia extrem de mult, așa că fii tu cea care face primul pas în acest sens.

Continuă să întâlnești oameni

Oricât ai dori ca visul tău de a fi împreună cu bărbatul iubit să devină realitate, nu poți să te agăți de el cu orice preț. Menține-ți opțiunile deschise și întâlnește-te cu alte persoane. Acest lucru te va ajuta să fii sinceră cu tine, dar și cu statutul prieteniei cu beneficii pe care o ai.

Deși multe prietenii cu beneficii se termină la fel de repede cum au început, poți schimba acest lucru dacă ții cont de sfaturile de mai sus.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
10 motive, mari și late, pentru care cel/cea de care ești îndrăgostit/ă te ține în sfera prieteniei
10 motive, mari și late, pentru care cel/cea de care ești îndrăgostit/ă te ține în sfera prieteniei
Test de prietenie: cat de adevarata este prietenia ta?
Incepe quiz
Test de prietenie: cat de adevarata este prietenia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.