Cuplurile care consumă alcool împreună vor fi fericite până la adânci bătrâneți

Cuplurile care consumă alcool împreună vor fi fericite până la adânci bătrâneți

Redactor Alexa Galgau

Uneori, studiile vin cu cele mai surprinzătoare informații legate de relații și de ceea ce ne face să fim împreună cu un singur om până la adânci bătrâneți. În veșnica noastră căutare a unei rețete pentru relația perfectă, uneori dăm peste niște „ingrediente” la care poate nu ne-am fi gândit niciodată. De exemplu, ți-ai fi imaginat că un factor care unește oamenii în relație este consumul de alcool?

Un studiu realizat recent a scos la lumină o legătură nebănuită între acest obicei și longevitatea unei relații. Află mai multe despre cum ne ajută alcoolul să rămânem cu perechea noastră!

Consumul de alcool poate fi bun pentru relație

Poate că nu este tocmai grozav pentru ficat, dar se pare că alcoolul poate să ajute relația, deși am fi gândit că are exact efectul opus. Conform unul studiu publicat în The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series, cuplurile în care partenerii consumă alcool împreună sunt mai rezistente pe terment lung, iar raporturile dintre parteneri sunt mai degrabă pozitive. Efectul este unul pozitiv în special asupra soțiilor.

Înainte de a-ți face provizii de vin, trebuie să știi că nu suntem îndemnate, prin această cercetare, să ne apucăm de băut pentru a ne salva căsniciile. Studiul s-a axat pe persoanele mai înaintate în vârstă și nu ne spune cu exactitate că alcoolul este bun pentru noi. Acesta arată mai degrabă că obiceiurile similare sunt benefice pentru căsnicie. Cu alte cuvinte, partenerii care beau împreună sau care nu beau deloc sunt de obicei satisfăcuți de căsnicia lor. La polul opus, dacă unul dintre parteneri bea, iar celălalt nu, căsnicia va fi nesatisfăcătoare pentru amândoi. Acest lucru este valabil în special pentru cuplurile în care bărbatul bea și femeia nu. Descoperă AICI efectele alcoolului asupra sexului!

Conform cercetătorilor, soțiile care beau alcool se declară mult mai mulțumite de căsniciile lor dacă și soții lor au același obicei. Însă asta nu se întâmplă datorită alcoolului, ci uneia dintre multele activități distractive pe care un cuplu le poate avea. Așadar, poate să fie vorba, desigur, despre o cantitate minimă de alcool, pentru că nu ne referim la beții în cuplu, ci la tabieturi care leagă oamenii. Și, chiar și fără studii, dacă stai să te gândești, nu-i așa că o simplă activitate precum statul de vorbă la un pahar cu vin poate să te facă să te simți mult mai apropiată de partenerul tău?

Pe de altă parte, conform acestui studiu făcut pe 2 700 de cupluri, abuzul de alcool este un factor perturbator în relațiile interumane, dar este în mod special dăunător în mariaj. Prin urmare, dacă ambii parteneri consumă cantități mari de alcool, acest lucru mai degrabă îi va îndepărta.

Așadar, consumul de alcool nu este un lucru atât de rău, atâta vreme cât este moderat!

Articolul urmator
Cele mai bune sfaturi despre relații amoroase pe care nu ți le-a dat nimeni până acum
Cele mai bune sfaturi despre relații amoroase pe care nu ți le-a dat nimeni până acum
Ce alcool ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce alcool ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.