Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cuplurile căsătorite în această zi ajung mai repede la divorţ

Eugenia Dinescu, redactor

Dacă te gândeşti că Valentine’s Day este cea mai romantică dată din calendar şi îţi surâde ideea de a fixa data nunţii pe 14 februarie, renunţă la superstiţii. Conform unui nou studiu realizat de economiştii Universităţii din Melbourne, cea mai romantică zi din an nu este o garanţie pentru longevitatea relaţiei. Dimpotrivă, ar putea grăbi posibilitatea unui divorţ!Studiul a colectat datele a mai mult de un milion de cupluri care au ales o dată calendaristică specială pentru nuntă, iar concluziile au fost grăitoare: acestea ajung mai repede la divorţ decât perechile care aleg date obişnuite. Conform acestei cercetări, cuplurile care aleg să se căsătorească de Valentine’s Day sau într-o zi cu o semnificaţie aparte, inclusiv 11/12/13, au cu 18 până la 36% mai multe şanse să se destrame decât cuplurile care aleg date obişnuite. Mai mult, datele indică faptul că 11% dintre cuplurile care au spus „Da!” în ziua de Sfântul Valentin ajung să divorţeze în primii 5 ani de căsnicie. Până la cea de-a noua aniversare, 21% dintre cupluri semnează deja actele de divorţ.Nici adepţii cifrelor simetrice, precum 1/11/11, nu se bucură de căsnicii mai longevive, arată acelaşi studiu. La 5 ani de la nuntă, 10% dintre cupluri s-au destrămat, în timp ce 19% pun capăt relaţiei după 9 ani. În schimb, dintre cuplurile care nu au ales o dată specială pentru nuntă, doar 8% au divorţat în primii 5 ani, iar 16% dintre ele, în primii 9 ani.

Însă explicaţia relaţiilor eşuate nu este corelată cu date calendaristice fatidice, ci cu tipul de persoane care preferă ca nunta să aibă loc într-o zi specială:„Există mai multe şanse ca oamenii care se căsătoresc în zile speciale să fi fost deja căsătoriţi sau să aibă deja copii”, spune unul dintre conducătorii studiului, profesorul David Ribar, de la Universitatea din Melbourne. Conform statisticilor, existenţa copiilor din căsnicii anterioare sau sarcinile măresc posibilitatea unui divorţ.„De asemenea, datele arată că partenerii care aleg să se căsătorească în zile speciale sunt mai diferiţi unul față de celălalt din punctul de vedere al educaţiei şi al vârstei decât cei care aleg zile fără o însemnătate specială”, a declarat coautorul studiului, prof. dr. Jan Kabatek. Diferenţele majore de pregătire educaţională şi cele de vârstă se numără, de asemenea, printre factorii care influenţează durata unei relaţii, mai spun specialiştii.

„Cuplurile care se căsătoresc în zile fără o însemnătate specială sunt influenţaţi mai mult de caracteristicile relaţiei şi de compatibilitate, spre deosebire de cele care aleg o dată specială”, a concluzionat David Ribar.

Crezi că data nunţii influenţează durata unei căsnicii? Spune-ne părerea ta în secţiunea dedicată comentariilor!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - cuplu

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Niciun bărbat nu mă vrea, niciun bărbat nu dorește să fie într-o relație cu mine! Ce mă fac? (11421 vizite)
  2. Scrisoare pentru logodnicul meu care m-a părăsit pentru o altă femeie, după 11 ani în care i-am dat totul și pe deasupra (11248 vizite)
  3. Ce să faci când vrei să te împaci cu persoana care te-a părăsit (10845 vizite)
  4. Există 7 tipuri de dragoste, conform psihologilor, și doar puțini oameni ajung s-o experimenteze pe ultima (10345 vizite)
  5. Te rog să nu te întorci niciodată la cel care ți-a făcut inima să plângă, nu mai ai ce căuta lângă acea persoană (9844 vizite)
  1. Îi vei pierde pe oamenii care au rămas în viața ta, dacă te concentrezi în continuare pe cei care au plecat (nota 5)
  2. Dacă faci asta, vei reuși, cu siguranță, să treci peste fosta ta mare iubire (nota 5)
  3. Scrisoare pentru fosta mea soție: obișnuiam să cred că ești cel mai bun și frumos lucru de pe Pământ (nota 4.8)
  4. Te rog să nu te întorci niciodată la cel care ți-a făcut inima să plângă, nu mai ai ce căuta lângă acea persoană (nota 4.5)
  5. Soția primeste o scrisoare de divorț de la soțul care a înșelat-o. Răspunsul ei e strălucit! (nota 4.4)
  1. A aflat că soțul o înșală cu cea mai bună prietenă cu ajutorul unei camere video (0 comentarii)
  2. Patru calități pe care absolut orice bărbat le caută la o viitoare parteneră de viață (0 comentarii)
  3. Am avut o aventură cu cel mai bun prieten al soțului meu și nu-i pot spune adevărul pentru că i-aș distruge viața (0 comentarii)
  4. Există "bărbatul perfect"? Nu, dar poate deveni dacă are aceste 12 calități (0 comentarii)
  5. Dragostea este mult mai ușoară când ai partenerul potrivit lângă tine. Uite de ce (0 comentarii)

  LIKE si intra in universul divelor!