Dacă ai putut să-l iubești pe omul greșit atât de mult, imaginează-ți cât de mult ai putea să-l iubești pe cel potrivit

Dacă ai putut să-l iubești pe omul greșit atât de mult, imaginează-ți cât de mult ai putea să-l iubești pe cel potrivit

Cristina Gherghina

A fost odată ca niciodată, o femeie superbă, cu o inimă de aur, plină de dragoste și compasiune, care, în ciuda dezamăgirilor din trecut nu și-a pierdut niciodată speranța că, într-o bună zi, va găsi acel bărbat care o va iubi și o va prețui în aceeași manieră în care ea este dispusă să o facă pentru el. 

Știu că aceasta este și povestea ta. Știu că în adâncul inimii tale știi ce este dragostea adevărată și știi prea bine cum să o dăruiești. 

Și mai știu, că din păcate, de-a lungul timpului, ai dăruit această dragoste pură unor persoane care nu au știut să o aprecieze. Ai atras în jurul tău tot felul de bărbați ai căror inimi pur și simplu nu se potriveau cu a ta. S-au folosit de dragostea ta, iar la final, când nu au mai avut nevoie de ea, te-au lăsat cu inima goală și plină de durere.

femeie plangand

Ai grijă în fața cui îți deschizi inima

Ți s-a întâmplat de mai multe ori să cunoști un bărbat care se deosebea de toți ceilalți și pe care tu îl credeai a fi diferit și special. Dar, la sfârșit, aveai să afli că totul a fost o iluzie. De fapt, tocmai asta și-a dorit să crezi despre el și s-a străduit din răsputeri să își creeze această imagine pentru ca tu să cazi în plasa lui. Ți-a spus absolut tot ceea ce aveai nevoie să auzi pentru ca tu să devii vulnerabilă și să îi deschizi ușa către inima ta.

Și-a jucat cărțile atât de bine încât, într-un timp foarte scurt, el a devenit centrul universului tău. Tot ceea ce făceai era pentru a-l mulțumi pe el, pentru a-l face fericit. I te-ai dăruit trup și suflet, fără să îți dai seama că el nu avea nici o intenție să facă același lucru pentru tine.

Niciodată nu ți-a împărtășit dragostea lui, ci ți-a oferit doar iluzie menită să te țină cât mai aproape de el, astfel încât să își hrănească ego-ul. Nu ți s-a dăruit niciodată, dar avea așteptări ca tu să o faci pentru el. Sentimentul de gelozie era la ordinea zilei, iar tu ai presupus că aceasta este maniera în care el își exprima dragostea pentru tine. 

Ai fost atât de orbită de dragoste încât nu puteai să vezi cine este el cu adevărat, un om egoist care te manipulează. Relația voastră era toxică și atât de nocivă pentru inima ta pură.

În ciuda comportamentului său, ai continuat să îl iubești necondiționat. Ai continuat să îi cauți motive, indiferent de cât de urât se comporta cu tine. Ai continuat să îi cauți scuze pentru că îți doreai să crezi în dragostea lui, chiar dacă aceasta nu exista de fapt.

După ani plin de durere, lacrimi și nefericire, v-ați despărțit, iar el a plecat de lângă tine de parcă nu ai fi existat niciodată.

Ai trecut prin multe în aceea relație și te-ai confruntat cu și mai multe lucruri după ce v-ați despărțit. Ți-a luat ceva timp, dar, într-un final, ai realizat că nu așa arată dragostea adevărată, că el nu te-a iubit nici măcar o secundă. 

Desigur,  a fost destul de dureros atât pentru ego-ul tău, cât și pentru inima ta, dar ceea ce a fost și mai greu de acceptat a fost faptul că acest tip nu a fost niciodată potrivit pentru tine. 

Acum probabil ești mai ok și crezi cu tărie că ai reușit să treci peste. Ai acceptat până și faptul că el nu a fost niciodată jumătatea ta sau sufletul tău pereche. 

cuplu romantic

Și mai ești sigură că nu vei mai putea iubi niciodată pe altcineva în felul în care l-ai iubit pe el. Dar lasă-mă să îți spun cât de mult greșești! 

Poate tu crezi că știi ce este dragostea, dar va veni o zi când în viața ta va apărea un bărbat care îți va arăta cum ar trebui să te simți atunci când ești iubită cu adevărat, iar când vei sesiza diferența dintre acest om și toți cei care s-au prefăcut că țin la tine, îl vei iubi mai mult decât pe oricine altcineva.

Dacă...

Dacă ai putut susține persoana care nu ți-a oferit niciodată sprijinul său, imaginează-ți cât de mult ai iubi pe cineva care ți-ar fi mereu alături, indiferent de situație.

Dacă ai putut depune atât de mult efort într-o relație cu cineva care nici măcar nu s-a chinuit să se implice sau să îi pese, imaginează-ți cât de mult ai iubi pe cineva care ar încerca să facă orice îi stă în putință pentru ca relația voastră să funcționeze.

Dacă ai putut avea încredere în tipul în știai că nu merită asta, imaginează-ți cât de mult ai avea încredere în cineva care s-ar lupta pentru a-ți câștiga încrederea.

Dacă te-ai putut oferi complet cuiva care nu te-a apreciat niciodată, imaginează-ți câte ai avea de oferit persoanei care ți-ar știi adevărata valoare și ți-ar arăta acest lucru.

Dacă ai putut iubi un bărbat care nu te-a iubit niciodată cu adevărat, imaginează-ți cât de mult ai iubi pe cineva care te iubește la fel de mult.

Dacă ai putut iubi atât de mult un om incompatibil cu inima ta, imaginează-ți doar cât de mult l-ai putea iubi pe cel al cărui inimă este piesa de puzzle lipsă a inimii tale.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Cum să transformi o despărțire în cel mai bun lucru din viața ta
Cum să transformi o despărțire în cel mai bun lucru din viața ta
Ce iubesti la un barbat?
Incepe quiz
Ce iubesti la un barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.