Dacă știam de ce soacră îngrozitoare o să am parte, jur că nu mă mai însuram

Dacă știam de ce soacră îngrozitoare o să am parte, jur că nu mă mai însuram

Ramona Jurubita

Toți suferim atunci când cineva nu ne place, mai ales dacă este vorba de o persoană apropiată nouă. Ne întrebăm cu ce am greșit, ce putem face să reparăm și de multe ori nu înțelegem că oricât am încerca, nu putem schimba părerea cuiva.

Există oameni care pur și simplu nu te apreciază și nu îi poți face să te accepte, indiferent de eforturile pe care le depui. Cea mai complicată situație este atunci când soacra nu te place pentru că te simți prins/prinsă la mijloc, iar jumătatea ta va suferi dacă intri în conflicte cu cea care i-a dat viață. Multe persoane spun că ar fi capabile să renunțe la căsnicia pe care o au, doar ca să scape de soacrele care le fac viața amară.

Soacră nemulțumită de alegerea fiului, care se uită urât când îi vede împreună.

Un bărbat care este utilizator al forumului Reddit a postat experiența lui în mediul online și a stârnit cu ea sute de controverse. El a sperat că va primi un sfat și va înțelege ce are de făcut pentru a ajunge la pace cu mama soției lui.

„Astăzi m-a lovit. Dacă aș fi știut cât de oribilă va fi soacra mea, nu m-aș fi căsătorit cu soția mea. Dacă aș fi știut toate modurile în care acest monstru rău urma să îmi zdrobească sufletul, mi-aș fi luat pantofii și aș fi fugit în secunda următoare. Chiar mi-aș fi dorit să fi știut. Mai simte cineva la fel? Ar mai renunța cineva la relație doar ca să scape de soacră”, a fost mesajul tulburător postat de acel bărbat.

Răspunsurile nu au întârziat să apară și oamenii au sărit cu păreri diverse, menite să îl ajute pe acesta să ia decizia corectă. Un alt bărbat a recunoscut că înțelege perfect situația pentru că și el trăiește la fel, dar ignoră total ce se întâmplă de dragul soției lui. Se pare că i-a sugerat să facă la fel, ca să nu își ruineze căsnicia.

„Eu știam de la început cum e soacra mea, am văzut cum se comporta cu ceilalți, dar am ignorat toate semnele. O ignor în continuare dacă nu mă insultă chiar pe față, deși uneori face asta. Îmi iubesc soția și nu vreau să renunț la ea pentru altcineva.”, a fost primul răspuns la întrebarea cu pricina.

Alt comentariu a fost ceva mai detaliat și cineva a povestit cum a ajuns la divorț din cauza soacrei care se tot băga în cuplul lor.

„Eram tineri și a fost o primă relație semnificativă pentru amândoi. Noi doi ne-am conectat frumos și fiecare dintre noi s-a atașat mult de celălalt, am învățat tot ce era mai bun unul de la celălalt. Cu toate acestea, a venit un moment în care progresul relației s-a oprit. Nu eram niciodată invitat la evenimente de familie, de fiecare dată când treceam pe la ei, eram urmărit la microscop de soacră. Ne-am despărțit pentru că partenera mea nu a vrut să își înfrunte mama și să îi spună că ar trebui să mă accepte.”, a explicat acel domn.

Altcineva a spus că nu știe sigur ce este de făcut, dar că înțelege perfect ce simt ceilalți comentatori ai postării pentru că și el trece prin asta.

„Știu că nu mă voi conecta niciodată cu altcineva așa cum sunt conectat acum cu iubita mea. Chiar cred că este sufletul meu pereche, dar aș fi fugit în munți dacă aș fi știut de la început cât de nebună este întreaga ei familie. Acum nu pot da înapoi pentru că noi deja ne iubim mult. Voi suporta toate nedreptățile la care mă supun ai ei.”, a povestit acesta.

Și femeile au intrat în discuție și fiecare și-a spus părerea pentru că și mamele de băieți pot fi răutăcioase uneori, nu doar cele de fete, nu-i așa?

„Mi-aș fi dorit doar să fi scăpat din aceste lanțuri cu ani în urmă, când a început să fie rea cu mine. Am încercat atât de mult să o fac să mă placă și să mă accepte în familie. Dar am învățat pe calea grea că oamenii nu se schimbă de obicei și că unele lucruri chiar nu pot fi controlate.”, a mai scris o persoană.

Alt internaut a scris că soacra „i-a transformat viața într-un coșmar și că l-a făcut să se simtă oribil timp de 25 de ani”. Altă persoană a găsit soluția perfectă pentru fericirea familiei ei, atunci când și-a luat soțul și copiii și s-au mutat departe de socrii.

„Probabil și noi ne-am fi despărțit dacă am fi locuit cu ea. Noi ne-am mutat acum 5-6 ani și nu am păstrat legătura cu ea. Pe copii nici nu i-a cunoscut, iar cu soțul meu vorbește ocazional la telefon.”, a povestit o femeie.

Au fost și răspunsuri șocante, în care oamenii au spus că sunt complet nefericiți în relații din cauza împlicării excesive a părinților.

„Eu regret că m-am căsătorit cu soțul meu pentru că toată căsnicia noastră se învârte în jurul mamei lui. Nu regret că avem un copil împreună, dar de el și de familia lui m-am săturat. Soacra își bate joc de toată lumea și partenerul meu îi ia apărarea pentru că îi este frică de ea.”, a scris o altă femeie.

Un bărbat care așteaptă divorțul a vrut să își spună și el povestea marcantă. Deși există și un copil la mijloc, familia lor s-a destămat din cauza cerutilor.

„În prezent, aștept un divorț. Am mers acasă doar să-mi iau obiectele personale. Soacra mea este cauza separării noastre și a divorțului în așteptare. Nu mi-am imaginat niciodată un viitor fără soția mea, dar așa nu se mai poate. Mama ei se bagă peste tot și mai spune și minciuni ca să ne certăm. Noi voiam să ne creștem fericiți fiul, dar ea era prezentă în orice moment important din viața noastră și avea grijă să le ruineze pe toate. M-am săturat!”, a comentat el.

Au existat însă și exemple cu situații fericite, în care toți din familie se înțeleg perfect. O persoană a explicat că la ei acasă nu există probleme, dar că nu ar fi rămas lângă acei oameni dacă nu îl plăceau.

„La noi totul este bine, soacra mea nu prea creează probleme, dar avem grijă să stăm departe de ea. Sigur nici eu nu aș fi rămas dacă aș fi avut o așa femeie care să se bage în cuplul meu. Eu mă bucur că nu prea arată că i-ar păsa de noi, deci nu se bagă.”, a concluzionat acesta.

La tine cum este, în care tabără te afli? Ar fi bine să nu lași pe nimeni să intervină în relația ta pentru că nu contează părerile celor din jur, atunci când tu și partenerul/partenera faceți ce simțiți.

Citește și: A divorțat de soție și s-a însurat cu soacra, acum 30 de ani. Poveste demnă de scenariu de film!

Surse articol: RedditCafemom

Surse foto: iStock

Articolul urmator
10 lucruri pe care să le faci acum dacă partenerul tău nu este afectuos
10 lucruri pe care să le faci acum dacă partenerul tău nu este afectuos
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?
Incepe quiz
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.