Dacă te întreabă asta, este limpede! Te înșală!

Dacă te întreabă asta, este limpede! Te înșală!

Ramona Jurubita

Dragostea este frumoasă și te simți împlinit când ai lângă tine pe cineva care te completează. Totuși, uneori se întâmplă ca lucrurile să fie puțin altfel față de cum le percepi tu. Multe relații din zilele noastre ajung să se sfârșească din cauza infidelității unuia dintre parteneri, care apare din diferite motive precum lipsa de comunicare, lipsa de afecțiune, sau pur și simplu fără ca celălalt să fi greșit cu ceva înainte să i se facă această nedreptate.

Femeie care a aflat că partenerul o înșală și așteaptă ca el să recunoască

Se poate întâmpla să fii înșelat fără să știi mult timp despre această situație sau chiar fără să afli vreodată. Există totuși câteva trucuri prin care îți poți da seama dacă partenerul tău se întâlnește cu altcineva. Trebuie doar să acorzi atenție detaliilor și îți vei da seama dacă jumătatea ta este interesată sau nu de altă persoană.

Scuzele banale apărute din senin sau întrebările ciudate sunt primele amănunte care îl pot da de gol. Dacă a devenit brusc interesat de programul tău și vrea să știe mereu unde ești și la cât ajungi acasă, s-ar putea să vrea să se asigure că are timp la dispoziție să... acționeze. Dacă lipsește mult de acasă și spune că trebuie să rămână la serviciu după program, s-ar putea să fie doar o scuză pentru a petrece timp cu cealaltă persoană care a apărut în viața lui. Evident, sunt doar ipoteze și poate chiar este nevinovat, dar ar fi bine să fii atentă la schimbările bruște de comportament tocmai pentru a nu te lua complet prin surprindere vestea că s-a îndrăgostit de altcineva.

Citește și: Cum te înșală un bărbat în funcție de zodie

„Uneori oamenii își schimbă comportamentul sau obiceiurile brusc, fără motiv și nu oferă prea multe explicații pentru schimbările care au apărut. Deși acest lucru ar putea părea suspect, nu are neapărat legătură cu infidelitatea”, a spus psihoterapeutul de cuplu, Marie Murphy.

Iată câteva semnale care pot arăta că partenerul te înșală:

 1. Simți că prietenii comuni îți ascund ceva
  Dacă în ultima vreme ai avut impresia că toți cei din cercul de prieteni îți ascund ceva, s-ar putea să fie adevărat. Poate el a avut încredere și le-a mărturisit că a întâlnit pe altcineva, sau poate chiar a fost prins. Cert este că ei nu îți vor spune din teama de a nu te răni sau pentru că nu vor să se bage în relația voastră e cuplu și să provoace o ceartă. Cea mai rea situație ar fi în cazul în care el a dat vina pe tine și i-a convins că nu este singurul care greșește în relație, dar și asta se va rezolva în cele din urmă.
 2. Partenerul te acuză pe tine că înșeli
  Specialiștii spun că acesta este un comportament des întâlnit la cei care înșală. Ei au tendința să te întrebe în repetate rânduri dacă îi înșeli, crezând că îți vor ține mintea ocupată și nu te vei gândi că de fapt ei sunt cei ce fac acest lucru de neiertat. „Acesta poate fi o modalitate de a înlătura vina de la ei și, de asemenea, de a se convinge că partenerul îi iubește cu adevărat și nu ar face la fel.”, a declarat Suzannah Weiss, psihoterapeut de cuplu.
 3. Partenerul uită ce tocmai ți-a spus
  Dacă jumătatea ta uită brusc ce a spus înainte sau repetă de mai multe ori aceleași informații, poate fi un semn că te înșală. Probabil discută aceleași lucruri și cu cealaltă persoană și nu mai este sigur cui i-a spus deja amănuntele respective, sau poate  spune minciuni și vrea să se asigure că ți-a spus ceea ce trebuie să știi. Dacă te-ai asigurat că partenerul este bine și că nu are scăpări de memorie din cauza oboselii sau din cauza unei probleme de sănătate, atunci ar fi mai bine să îl întrebi ce se întâmplă de fapt.
 4. Cel cu care ai o relație își ascunde telefonul de tine
  Telefonul este obiectul care ascunde toate secretele unei persoane, toate conversațiile și informațiile importante. Dacă partenerul tău nu te mai lasă să îi folosești telefonul și nu îl lasă niciodată în preajma ta, mai mult ca sigur are ceva de ascuns. Fie îi este frică să nu fie sunat de o altă persoană, fie nu vrea ca tu să te uiti în conversațiile lui pentru a nu descopri dovezile compromițătoare.

O statistică arată că 16% dintre cupluri trec peste micile aventuri, fie pentru că partenerul nu află, fie pentru că cel înșelat iartă abaterea celuilalt.

Este foarte important să aveți o relație deschisă, bazată pe comunicare și să vorbiți unul cu celălalt atunci când apar semne de întrebare și bănuieli de acest gen. Trebuie să știi că nu există nicio dovadă mai bună ca momentul în care îl prinzi făcând acest gest deplasat. Dacă nu ai probe concrete, nu îl poți acuza pe nedrept și este posibil să fie doar o bănuială, iar el chiar să fie nevinovat.

Citește și: Ce să îi spui soțului dacă te înșală: 8 întrebări pentru el

Surse articol: BestlifeonlineVerywellmindPsychologytoday

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Daca face aceste 7 lucruri la inceputul relatiei, nu e romantic – te manipuleaza
Daca face aceste 7 lucruri la inceputul relatiei, nu e romantic – te manipuleaza
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?
Incepe quiz
Ce costum de baie trebuie sa porti vara asta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.