Dacă vrei să fii cu mine, trebuie să depui efort, să văd că îți pasă!

Dacă vrei să fii cu mine, trebuie să depui efort, să văd că îți pasă!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Obișnuiam să presupun că toți bărbații sunt ca un vin bun, ce devin mai buni pe măsură ce îmbătrânesc. Am crezut sincer că, pe măsură ce omul va înainta în vârstă, va înțelege mai bine ce înseamnă cu adevărat să fii o persoană valoroasă. Am crezut cu tărie că bărbații vor înțelege mai profund ce înseamnă iubirea și relațiile pe măsură ce trece timpul.

M-am gândit că toți bărbații sunt pur și simplu proiectați să devină mai buni pe măsură ce îmbătrânesc. Dar am crezut greșit. Nu toți bărbații se schimbă sau devin mai buni. De fapt, marea majoritate a bărbaților nu știe ce înseamnă să crești și să te dezvolți ca ființă umană. Mulți bărbați nu înțeleg importanța dezvoltării personale și atingerea pragului maturității. 

Este important să subliniez, însă, că nu toți bărbații sunt la fel, nu generalizez. Există câțiva, acolo, care ne dau speranță. Ei ne oferă un motiv să credem în continuare că bărbații pot fi mai buni dacă și-ar dori acest lucru. Există o grămadă de bărbați care înțeleg cu adevărat că viața este o călătorie de creștere perpetuă și nu se mulțumesc niciodată cu puțin. Acești bărbați știu că trebuie să muncească constant pentru a obține stilul de viață la care au visat mereu. Dar deocamdată, acești bărbați continuă să mă eludeze. Nu pot să găsesc niciodată un bărbat de genul. În acest moment, nu par să găsesc pe nimeni care să fie demn de timpul, de efortul meu, de angajament și de dragostea mea.

Și acesta este lucrul important de care trebuie să ții cont cu adevărat. Nu ne putem permite să ne pierdem timpul doar cu cineva care nu merită. Trebuie să știi că timpul tău este valoros. De fapt, este cel mai valoros lucru pe care îl primești în viață; și este cel mai prețios lucru pe care l-ai putea oferi vreodată unei alte persoane.

Timpul este trecător și nu este ceva pentru care putem negocia. Nu este ceva ce putem cere mai mult din partea Universului. Este ceva ce ne-a fost dat și atunci când s-a terminat, asta este. Nu există niciun fel de negociere. Luăm ceea ce primim și oferim ceea ce putem. Și de aceea nu ne putem permite să continuăm așa. Nu îți poți permite să continui să oferi timp oamenilor care pur și simplu nu merită. Nu poți oferi timpul tău unor oameni care nu ți-ar acorda niciodată din timpul lor în schimb. Nu trebuie să fii atât dispusă să acorzi timp oamenilor doar pentru că au un zâmbet drăguț sau o frază de agățat ingenioasă. Nu trebuie să stai alături de un bărbat doar pentru că are un fizic de Adonis și ochi pătrunzători. Legătura trebuie să fie mai profundă decât atât. Timpul tău valorează cu atât mai mult decât atât.

"Îmi doresc cu adevărat un om de calitate, un om care să fie demn de atenția mea". Nu. Șterge-ți asta din minte. Nu vrei un om de calitate. Ai nevoie de un om de calitate. Cu toții avem nevoie de astfel de persoane în viața noastră, deoarece, în caz contrar, ar fi mai bine să stăm singuri decât într-o relație care, de fapt, nu merită efortul. Nu te poți mulțumi doar cu faptul că ești alături de un bărbat care arată bine când mergi cu el de mână pe stradă. Nu poți să te mulțumești doar să căuți un "bărbat trofeu" pe care să-l arăți oamenilor la petreceri și evenimente. Ai nevoie de cineva a cărui personalitate este la fel de deosebită precum exteriorul. Ai nevoie de un om frumos care să poată să îți aducă valoare și perspectivă. Nu ar trebui să te grăbești să cazi victimă esteticii iubirii.

Trebuie să cauți un bărbat care este de dispus să meargă alături de tine în viață; nu pe cineva care doar se laudă cu asta. Să îți dorești să fii cu cineva care nu-ți promite nimic, dar totuși îți oferă totul. Trebuie să ai o relație cu cineva demn de timpul tău; cineva care este demn de dragostea ta prețioasă.

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cum îți dai seama că este momentul perfect pentru despărțire/divorț?
Cum îți dai seama că este momentul perfect pentru despărțire/divorț?
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.