Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

De câte ori este sănătos să faci sex pe săptămână

Marţi, 17.07.2018

Din fericire, deschiderea mai mare care a caracterizat ultima perioadă ne-a încurajat să discutăm mai liber despre sexualitatea noastră. Nu e nimic ruşinos în a face sex, în a te dărui în toată intimitatea ta, iar aceste subiecte nu mai sunt de mult tabu.

Cu toate acestea, azi întâlnim un nou paradox: vorbim fără reţineri despre dragoste, dar nu „o mai facem” atât de des. Oboseala, social media, impactul negativ al tehnologiei au redus apropierea dintre oameni: de câte ori nu te-ai trezit că, deşi îţi doreai iubitul, nu mai avea niciunul dintre voi timp de sex? Iar în momentul în care vă confruntaţi chiar cu scăderea libidoului, situaţia deja devine alarmantă!

Pentru că ne dorim să fii sănătoasă, cea mai bună variantă a ta, în rândurile de mai jos punem punctul pe „i” din cel mai important cuvânt: intimitate. Află cât de des e sănătos să faci sex pe săptămână şi ce poţi face dacă nu te încadrezi în normele recomandate de specialişti!

Cât de des trebuie să faci sex pe săptămână

Ştim că atingem acum un subiect foarte delicat, aşa că vom face tot posibilul pentru a fi cât de precise putem, fără a-ţi invada atât de sensibila intimitate. Răspunsul specialiştilor la întrebarea pe care am adresat-o în subtitlu e: „depinde de tine”. Tu, dorinţele tale, starea pe care o ai, personalitatea sunt aspectele de care trebuie să ţii cont. Sexul nu poate şi nu trebuie să fie forţat, o obligaţie, o normă. Intimitatea şi modul în care relaţionezi cu ea trebuie să fie decise de dragoste, de nevoia de apropiere, nu de un număr recomandat de „partide fierbinţi”, care trebuie neapărat bifate.

cuplu

Însă există şi o altă parte a acestui enunţ: sexul e una dintre cele mai sănătoase activităţi. Oamenii de ştiinţă au descoperit în urma unui studiu că studenţii care făceau sex de cel puţin două ori pe săptămână aveau un nivel mai ridicat de imunoglobulină, ceea ce înseamnă că se bucurau de un sistem imunitar mai puternic. Prin urmare, sexul chiar te protejează de boli, fie că e vorba despre afecţiunile cardiovasculare sau despre cancer.

În cazul în care vrei să ştii cât sex trebuie să faci în funcţie de vârsta ta, Institutul Kinsey ne oferă datele necesare: cei cu vârste între 18 şi 29 de ani fac sex de circa 112 ori pe an, iar cei cu vârste între 30 şi 39 de ani - de 86 de ori (da, ştim, e o scădere dramatică). Categoria de vârstă cuprinsă între 40 şi 49 de ani se bucură de contact sexual de aproximativ 69 de ori pe an. Ceea ce ne duce la valori de circa 3 ori pe săptămână la 20 de ani, de 2 ori la 30 şi de o dată la 40+. 

De partea cealaltă, există un număr de partide sexuale considerat prea mare? Specialiştii tind să spună că „nu”. Însă, în cazul în care ai impresia că nevoia ta de contact sexual e atât de ridicată încât interferează cu activităţile zilnice, aşa cum sunt jobul sau mersul la facultate, poate că ar trebui să consulţi un specialist: sexul e sănătos până în momentul în care se transformă în obsesie greu de stăpânit.

Ce faci dacă nu te încadrezi în tipar

Aşa cum am mai spus, nu există „normal” atunci când e vorba despre sex: tu eşti cea care stabileşte cât, unde, cum şi, mai ales, cu cine. Însă, după cum am reliefat, puţin sau deloc sex îţi poate afecta imunitatea. E adevărat că cifrele de mai sus sunt doar rezultatul unui studiu şi pot reliefa concluzii importante despre societatea noastră de azi, dar sfatul nostru este să nu te ghidezi exclusiv după ele: reprezintă doar praguri, nu norme, iar un număr de partide aflat sub sau peste nivelurile stabilite conform vârstelor e la fel de sănătos şi cu siguranţă „normal”.

Ce faci însă în momentul în care ştii că faci prea puţin sex şi ai nevoie de mai mult? Aici intervine, cu siguranţă, o problemă, ce îţi poate afecta atât sănătatea fizică, cât şi psihică. În timp ce e acceptabil să nu faci atât de des sex atunci când eşti single (sau deloc), cu totul altfel stau lucrurile dacă eşti într-o relaţie. Dacă nici nu îţi mai aminteşti de când tu şi iubitul tău aţi făcut ultima dată dragoste, trebuie să iei iniţiativa!

Cum? Arată-i cât de tare îl doreşti! În cazul sexului, gesturile contează mai mult decât vorbele, aşa că simplul fapt de a te apropia de el şi de a-l atinge unde ştii că îi place cel mai tare, înnebunindu-l, e primul pas spre o viaţă sexuală sănătoasă.

Condimentează-ţi viaţa sexuală! De multe ori, nu lipsa de atracţie e cea care ucide sexul, ci monotonia! Te-ai săturat de aceleaşi poziţii repetate în fiecare seară şi ai ajuns să te gândeşti, în mod ruşinos, la cum să te îmbraci mâine la job când el e deasupra ta? E cazul să schimbi ceva! Recomandarea noastră? Jucăriile sexuale!

Nu roşi, deoarece, la fel ca sexul, şi fanteziile erotice sunt cât se poate de normale! Adu puţin din plăcerea jocului în dormitor şi vei vedea că satisfacţia va fi garantată. Simplul fapt de a poposi puţin pe aventurierotice.ro îţi poate restarta cu totul viaţa sexuală, aducând-o la cote înnebunitoare.

Uite ce ne-a plăcut nouă!

Vibratoarele Rabbit sunt prevăzute cu stimulator pentru clitoris, pentru un orgasm cum nu ai mai simţit de mult! Au diverse funcţii, dar îţi promitem că nu vor deveni plictisitor de high tech, şi se mişcă exact aşa cum îţi place ţie: înainte-înapoi, se rotesc, aducându-te în pragul nebuniei. Poartă numele de rabbit (iepure) nu dintr-un spirit kinky, ci prin prisma formei lor, ce imită... urechile de iepure. Sfatul nostru? Nu te desfăta cu vibratoarele de pe aventurierotice.ro doar când eşti singură, ci roagă-l pe iubitul tău să îl manevreze sau fă-o chiar tu, în faţa sa! Gata, tăcem!

Vibrator Rabbit Pretty Love Natural Motion

Să trecem la... el! Vrei să fii femeia pe care nu o va uita niciodată? Atunci „invită” masatorul de prostată Vicky Svakom (buttplug) în dormitorul vostru. Are 7 moduri de vibraţie şi 5 nivele de intensitate, iar creatorii săi ne spun că îţi pune la dispoziţie 35 de moduri pentru a-i oferi lui un orgasm exploziv: e musai să le încerci pe toate. Bonus: e din silicon ecologic de înaltă calitate, aşa că poţi salva planeta în timp ce faci sex, şi e extrem de silenţios.

Masator Prostată Vicky Svakom

E puţin gelos pe vibratorul tău când vede ce plăcere îţi oferă? Nu va mai fi atunci când îi vei propune să încercaţi vibratorul pentru cuplu Partner Plus cu telecomandă. Se inserează facil în vagin şi e dispus cu două braţe care te stimulează şi pe tine, dar şi penisul lui. Amorul e intens şi de neuitat pentru amândoi!

Vibrator Cuplu Partner Plus cu Telecomandă

Să ştii că a trecut vremea în care dildoul arăta precum o jucărie caraghioasă şi greţos de roz, iar ultima generaţie de instrumente pentru plăcere arată de-a dreptul... sofisticat. Este cazul dildoului din sticlă hipoalergică şi neporoasă (să nu-ţi fie teamă, nu se sparge), ce se poate încălzi la cuptorul cu microunde, astfel că îl poţi folosi rece, cald, cum îţi place ţie. Poate fi folosit anal şi vaginal.

Dildo Sticlă Icicles No. 1

Nu prea tolerezi ideea de jucării sexuale în dormitor şi vrei să fii doar tu cea care îl vrăjeşte? Suntem perfect de acord cu tine! Un corset clasic e tot ce ai nevoie, pentru că, să recunoaştem, e o unealtă de seducţie nemuritoare! Are un design vintage şi e handmade, din materiale rezistente şi flexibile, conţinând un corset, bikini şi jartiere detaşabile.

Corset clasic

Nu ai experimentat niciodată un orgasm multiplu? Poate că e cazul să îi încredinţezi stimulatorului pentru clitoris această misiunea fierbinte. Acţionează pe baza unui efect de vacuum şi oferă un mix de stimulări tactile puternice prin impulsuri de aer, care te vor duce în al nouălea cer. Fixează pe clitoris şi bucură-te de un orgasm memorabil. E rezistent la apă, aşa că îl poţi duce cu tine la duş.

Stimulator Clitoris Satisfyer Pro 2

Ştii ce nu trebuie să îţi lipsească din dormitor? Lubrifianţii! Pentru că, oricât de bine v-aţi potrivi tu şi iubitul tău, sexul poate fi uneori... inconfortabil, iar acest adjectiv este exact opusul unei partide reuşite. Îţi recomandăm un produs pe bază de apă. Pe aventurierotice.ro găseşti tot felul de invenţii minunate, precum lubrifiantul cu efect de răcire, ce oferă şi plăcere nebănuită, pe lângă confort.

Lubrifiant cu Efect de Răcire Pjur Cold

Nu uita: sexul e o activitate naturală, normală, sănătoasă şi doar tu şi iubitul tău trebuie să aveţi control complet asupra lui. Îţi poţi condimenta viaţa sexuală la orice vârstă, iar jucăriile sexuale de pe aventurierotice.ro sunt cheia fericirii atât în pat, cât şi în afara lui. În plus, magazinul online ucide orice urmă de jenă ai fi simţit într-un sex shop, pentru ca plăcerea să nu fie întinată de niciun strop de ruşine!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!