Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

De ce apare lipsa sexului în căsnicie şi cum previi să ţi se întâmple şi ţie

Sorina Corneanu

Lipsa sexului în căsnicie nu este o situație despre care vei auzi rar. De fapt, omul de știință Seth Stephens-Davidowitz a descoperit recent că lipsa sexului într-o căsnicie, în special în cazul cuplurilor de peste 40 de ani, este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii ajung la psihoterapie.

Fie că recunosc, fie că aleg să nu vorbească despre asta, foarte multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie. 

Află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie și ce poți face pentru a preveni acest lucru!

cuplu in pat

Ce înseamnă o căsnicie fără sex?

E greu să răspunzi la o astfel de întrebare, pentru că fiecare cuplu e diferit, iar frecvența relațiilor intime depinde de mai mulți factori și, în final, de preferințele fiecăruia. Dacă ținem cont de statistici, experții spun că acele cupluri care fac sex de mai puțin de nouă ori pe an pot fi încadrate în categoria celor care au o căsnicie fără sex. Totuși, deoarece preferințele în materie de sex sunt personale, tot ce contează e ca relația să fie funcțională, nu frecvența cu care cuplurile fac sex.

Un alt motiv pentru care cifrele nu înseamnă prea mult este acela că pentru unele cupluri frecvența relațiilor intime nu reprezintă o problemă. „Sunt oameni care fac sex doar o dată pe an, la aniversarea lor, și sunt mulțumiți de asta”, spune dr. Justin Lehmiller, sexolog și autor al cărtii „Tell Me What You Want”.

Deși circulă mitul potrivit căruia bărbații au nevoie de sex mai mult decât femeile, Kristen Mark, cercetătoare la Universitatea din Kentucky, susține că nu există studii care să confirme acest lucru, iar femeile pot să își dorească să aibă relații intime la fel de des sau chiar mai des decât bărbații. 

cuplu suparat

Comparația cu alte cupluri nu este niciodată o idee bună, pentru că niciodată nu poți ști ce este în căsnicia fiecăruia, iar frecvența relațiilor intime nu înseamnă neapărat și satisfacție, cu atât mai puțin o căsnicie reușită. Pentru multe persoane, sexul nu este decât o rutină. Discutați și găsiți o formulă pentru a vă îmbunătăți viața intimă, potrivită pentru amândoi!

Cauze frecvente ale lipsei sexului într-o căsnicie

Înainte să aruncați vina unul asupra celuilalt, luați în considerare și cauzele care ar putea conduce la absența sexului din căsnicia voastră:

Boala

Depresia poate anihila dorința sexuală. Dacă ai un partener care suferă de depresie, ajută-l, nu te grăbi să îl judeci și să pui și mai multă presiune pe el.

Creșterea în greutate

Creșterea în greutate îl poate face pe unul dintre parteneri să nu se simtă mulțumit de felul în care arată și, prin urmare, să nu se mai simtă atât de confortabil în fața celuilalt. Astfel de lucruri ar trebui discutate deschis, pentru ca micile nesiguranțe să fie eliminate.

Oboseala

Lipsa somnului poate influența libidoul și te poate face să îți pierzi drastic dorința sexuală. Dacă te simți permanent obosită, lipsită de energie, nu e deloc de mirare că relația sexuală are de suferit. Evident, cele 7-8 ore de somn pe noapte nu ar trebui neglijate. Când îți recapeți energia, și viața intimă are de câștigat.

Stresul

Stresul distrage atenția de la viața intimă. Prin urmare, elimină factorii de stres, fă băi calde și yoga, astfel încât să îți ajuți mintea și corpul să se relaxeze.

Plictiseala

Iată și cea mai mare problemă a căsniciilor lipsite de sex: plictiseala! Cuplurile care sunt de mult timp împreună reușesc cu greu să-și reinventeze viața intimă.

Cum readuci pasiunea în căsnicie

Dacă nu lipsa iubirii este cauza lipsei de sex din căsnicia voastră, atunci comunicaţi! Nu e ușor să deschizi un astfel de subiect, nici măcar după o viață petrecută împreună, dar este vital să discutați cauzele reale, fără să se arunce vina de la unul la celălalt.

Comunicarea rezolvă aproape orice problemă, însă e obligatoriu să vă concentrați pe găsirea unei căi de mijloc. Pentru că femeile au nevoie să se simtă mai mult decât dorite, respectiv alintate, apreciate, complimentate și iubite, un prim pas ar fi ca din relație să nu lispească acest aspect esențial.

Relaxarea, petrecerea timpului împreună și plimbările nu sunt deloc de neglijat. Pregătirea „terenului” poate ajuta mult la restabilirea vieții sexuale. În plus, uneori este nevoie să faci sex, pur și simplu, pentru a descoperi că pasiunea nu a dispărut.

Chiar dacă multe cupluri, în special cele trecute de 40 de ani, evită să discute despre fanteziile lor, acestea reprezintă metoda perfectă pentru reaprinderea pasiunii și reconstruirea vieții sexuale satisfăcătoare.

Sexul nu trebuie neapărat să fie vaginal, nici să se încheie cu un orgasm. Atingerile, o cină romantică și alte activități erotice vă pot ajuta să readuceți la viață dorința sexuală.

Unele cupluri consideră că, de la o vârstă, e firesc să neglijeze sexul. Exact ei sunt cei care se plâng, nu mult mai târziu, că au o căsnicie lipsită de orice formă de pasiune. Așadar, dacă te regăsesti în această situație, nu îți mai pune singură piedici. Prejudecățile nu ajută! 

Dacă nu găsiți o soluție pentru a remedia această problemă, discutați cu un terapeut experimentat. Acesta vă poate ajuta să găsiți răspunsurile de care aveți nevoie pentru a vă reinventa viața intimă. Lipsa sexului în căsnicie poate fi o problemă trecătoare, totul depinde de voi!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!