De ce este bine să ai relații extraconjugale

De ce este bine să ai relații extraconjugale

Redactor Alexa Galgau

Credeai că o să auzi vreodată că o relație extraconjugală poate să fie benefică pentru tine sau chiar să îți salveze căsnicia? În ciuda tuturor lucrurilor pe care le-ai învățat până acum despre relații, adevărul este că lucrurile nu sunt întotdeauna albe sau negre și există și o zonă gri a legăturilor amoroase, un teritoriu mai puțin explorat, care merită atenția noastră. Deși suntem învățați să credem în iubirea perfectă, ca în basme, relațiile nu sunt nici pe departe atât de simple, iar o aventură nu este întotdeauna un lucru rău.

Află cum poate fi benefic să ai relații extraconjugale, conform psihologilor!

De ce sunt benefice relațiile extraconjugale

Deși nu sunt încurajate, există anumite situații în care relațiile conjugale pot chiar să salveze o căsnicie sau, cel puțin, dacă nu o salvează, ajută oamenii să treacă mai departe și să aibă curajul de a ieși dintr-o relație toxică. Psihologii ne îndeamnă să nu ne mai condamnăm în mod absolut și să încercăm să privim problema dintr-o nouă perspectivă, care să ne permită să ne salvăm pe noi înșine atunci când căsnicia devine atât de șubredă, încât se ajunge la adulter.

În mod surprinzător, conform statisticilor recente despre infidelitate, adulterul nu mai este una dintre principalele cauze ale divorțului, ci a început ușor, ușor să fie acceptat, poate și pentru că trăim într-o lume plină de tentatii, în care putem lega foarte ușor relații în mediul digital.

Există foarte mulți oameni care trăiesc în relații „moarte”, care îi fac foarte nefericiți și care zi de zi sunt tot mai greu de reparat. Deși iubirea a existat cândva, în multe relații ea pare să dispară după ani în șir de locuit împreună și oamenii se îndepărtează fără să își dorească acest lucru. Încet, încet, ambii parteneri încep să se simtă deprimați și apatici, dar continuă să rămână împreună, dintr-o obișnuință care devine distructivă în timp.

Există două situații în care relațiile extraconjugale pot fi benefice:

1. Dacă ești într-o astfel de relație „moartă”, o aventură sau o relație extraconjugală te poate ajuta să îți recapeți încrederea în tine și să ai curajul să ieși din mariajul respectiv, care îți face rău și nu are niciun sens. O aventură poate să îți dea exact impulsul de care ai nevoie din punct de vedere emoțional, punându-te față în față cu situația reală în care te afli și obligându-te să o confrunți. Chiar dacă, de obicei, infidelitatea este declanșată de imaturitate și nesiguranță, atunci când ea este provocată de o căsnicie sau de o relație toxică, poate să te facă mai matură emoțional și mai sigură pe tine. Aceasta se întâmplă pentru că, în fond, nu ajungi să îți înșeli partenerul pentru că așa ți s-a năzărit într-o zi, ci pentru că există o problemă serioasă care a erodat serios relația.

Este greu de înțeles acest aspect mai întunecat al relațiilor atunci când ai fluturi în stomac și consideri că tu și partenerul tău vă veți iubi până la adânci bătrâneți. Din păcate, rareori se întâmplă ca relațiile să fie ca în basme, iar legăturile dintre oameni trebuie privite cu mai multă deschidere mentală.

2. În cazul anumitor mariaje care au intrat în „comă”, o aventură extraconjugală poate fi exact ceea ce trebuie pentru resuscitare. Uneori, o decizie luată de comun acord de a te separa temporar de partener și a avea și alte relații se poate dovedi cel mai bun medicament pentru o relație și poate strânge legătura dintre voi. De obicei, bărbații sunt cei care mai calcă strâmb în momentul în care relațiile lor se află în impas si mulți dintre ei declară că în urma relației extraconjugale și-au dat seama cât de mult își iubesc partenera. Aceasta nu înseamnă că trebuie să îl batem pe umăr și să îi ridicăm statuie partenerului dacă înșală, însă trebuie să înțelegem că există situații în care înșelatul se întâmplă o dată și induce o revelație benefică pentru căsnicie. Femeile pot simți și ele acest lucru, însă, de obicei, atunci când înșală, înseamnă că relația s-a degradat foarte mult și că lucrurile sunt greu, dacă nu imposibil, de reparat. În cazul nostru, legăturile intime nu sunt bune doar pentru a ne destinde, ci reprezintă ceva mai mult și de obicei pornesc de la sentimente, nu de la pofte trupești.

Așadar, chiar dacă relațiile extraconjugale pot distruge o căsnicie, ele pot, în anumite situații, să o și salveze. Sau cel puțin pot oferi o doză de încredere în sine care să ajute la soluționarea problemelor într-un fel sau altul.

Citește și de unde începe infidelitatea în cuplu!

Articolul urmator
Minciuni nesanatoase pe care femeile si le spun intr-o relatie
Minciuni nesanatoase pe care femeile si le spun intr-o relatie
Cat de bine gatesti?
Incepe quiz
Cat de bine gatesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.